Dakle, sviđa mi se recept i drago mi je i zahvalna sam što si se potrudila... a sad da vidim što imam/nemam...
Nemam kozice... jedino da odem vidjeti da li je Ledo ostavio što u trgovini... Kokosovo ulje također nemam, i ne vrijedi mi tražiti ovdje, jer ga neću naći... Nemam ni ovu cvjetaču, limunsku travu ni steviju. Nemam ni brašno od sjemenki rogača, ali imam čitave rogače, pa bih i to mogla urediti :D Ostalo sve imam... pa... moglo bi se tu nešto izvesti.
umjesto kokosovog ulja uzmi svinjsku mast, uvijek sjajna zamjena i daje okus jelu (iako se kladim da ima i kokosovog ulja, jer ga sad ima skoro svaki dućan). kozica garant ima kod Leda. limunsku travu zamjeni koricom naribana limuna ili melisom, to su sve slične arome. uzmi brokoli umjesto romanesca, bliži su okusom nego obična cvjetača i on. s obzirom da ti jedeš škrobne stvari ne treba ti brašno sjemenki rogača, možeš staviti bilo koji škrob da zgusne. a sama nikad pa ni onda nećeš od tih sjemenki moći išta napraviti osim slomiti mlinac. Kineska riža koja se uz ovakva jela servira mora biti ljepljiva, tako da ovo na pari, ne treba, dapače, bolje uzeti talijansku rižu lomljena zrna nego neku superfinu ;)
29.06.2020. (11:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kokosovog ulja nema, sasvim sigurno, a svinjsku mast ne podnosim, no snaći ću se. Za rogač sam se šalila :D, a za limunsku travu znam, obično ju tako i zamijenim. Naravno da ću se snaći, trebala mi je samo ideja... a ja i tako nerijetko nešto izmijenim, po svom ukusu, čak i kad sve sastojke imam. U ovom slučaju mi je najbitnija kombinacija začina.
Hvala još jednom ;)
29.06.2020. (11:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
rižu od ribanog karfiola radim , na kokosovom ulju kuham ili pečem uglavnom sebi , a umjesto stevie imam javorov i agavin sirup pa dodam kad trebam........Ja sam bezglutenska osoba !!!!
29.06.2020. (11:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@V. nema problema, i ja svaki recept okrenem po svom, čak i svoje vlastite :)) @AnnaBoni, bezglutenska osobo, javorov sirup je koma, ajde bar agavin onda ili onaj fini od peluda kokosovog cvijeta, taj je ipak najvrijedniji kad se već sladiš đećerom, no stevija je ljekovita i zato meni draga. odlična za djecu jer je protiv karijesa :) @Lastavice, ne znaš što propuštaš, ja se mogu ubit u ljutome :)
29.06.2020. (13:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ima puno namirnica koje mi nisu dostupne, ali moram priznati da mi je tvoj način pripreme vizualno privlačan. Moji su više za mesno i ostalo nezdravo:)
29.06.2020. (16:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kozice se ne bacaju na ulje i ne prže dok ne pocrvene to je zločin, očišćene kozice se ubace na kraju, dvi minute prije nego šta je gotovo, i to je to nikakvo ulje, ajme strahote :))) Inače ja ne kuvam ljuske i glave u slanoj vodi nego u bilom vinu, ovo s kerfiolom nisam proba, ali budem baš me zanima
E da volim ljuto
29.06.2020. (19:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@U prolazu, hvala. probaj i javi, znam da će ti se dopasti :) @Livia Less, toliko si me zbunila sa komentarom da sam te zabunom preskočila. gledala mene na yt?! kad gdje kojim povodom?? ja se nisam nikad gledala, daj da vidim :)) @smjehotvorine, oće to tako, i ja neke stvari ne jedem ni mrtva, a drugi uživaju :) @mecabg, hahahahahah Meco, nije nije, nego za napisati dobar recept treba puno pisati da sve bude jasno ko dan, a ne da nasred recepta zapneš i ne znaš šta dalje :) @nema garancije, nemoj misliti da se ja svaki dan s ovakvim stvarima zezam. ja sam od brzopoteznih kuharica, ali ponekad moraš i cifrat :) @Euro, ti si praktičan :)) @EL DIABLO, hahahahahahhaha baš! :)))) @Viatrixhvala. i ja :)
29.06.2020. (19:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ma čitam ja tebe i sjajno je ovo, problem je što smo razmazili psa i on je sad šef, moramo mu prilagođavati jelovnik ili samo za njega kuhati, znam koliko je drugarica voljela jela iz Woka, dugo nismo ništa...Sad imamo zbilja problem, neće za razliku od mene ni ništa nezačinjeno :(
30.06.2020. (11:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Dobro, wok imam :D
Dakle, sviđa mi se recept i drago mi je i zahvalna sam što si se potrudila... a sad da vidim što imam/nemam...
Nemam kozice... jedino da odem vidjeti da li je Ledo ostavio što u trgovini...
Kokosovo ulje također nemam, i ne vrijedi mi tražiti ovdje, jer ga neću naći...
Nemam ni ovu cvjetaču, limunsku travu ni steviju. Nemam ni brašno od sjemenki rogača, ali imam čitave rogače, pa bih i to mogla urediti :D
Ostalo sve imam... pa... moglo bi se tu nešto izvesti.
A rižu kuham 'na pari', ne bude sljepljena :)
29.06.2020. (10:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
umjesto kokosovog ulja uzmi svinjsku mast, uvijek sjajna zamjena i daje okus jelu (iako se kladim da ima i kokosovog ulja, jer ga sad ima skoro svaki dućan). kozica garant ima kod Leda. limunsku travu zamjeni koricom naribana limuna ili melisom, to su sve slične arome. uzmi brokoli umjesto romanesca, bliži su okusom nego obična cvjetača i on. s obzirom da ti jedeš škrobne stvari ne treba ti brašno sjemenki rogača, možeš staviti bilo koji škrob da zgusne. a sama nikad pa ni onda nećeš od tih sjemenki moći išta napraviti osim slomiti mlinac.
Kineska riža koja se uz ovakva jela servira mora biti ljepljiva, tako da ovo na pari, ne treba, dapače, bolje uzeti talijansku rižu lomljena zrna nego neku superfinu ;)
29.06.2020. (11:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Kokosovog ulja nema, sasvim sigurno, a svinjsku mast ne podnosim, no snaći ću se. Za rogač sam se šalila :D, a za limunsku travu znam, obično ju tako i zamijenim.
Naravno da ću se snaći, trebala mi je samo ideja... a ja i tako nerijetko nešto izmijenim, po svom ukusu, čak i kad sve sastojke imam. U ovom slučaju mi je najbitnija kombinacija začina.
Hvala još jednom ;)
29.06.2020. (11:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
rižu od ribanog karfiola radim , na kokosovom ulju kuham ili pečem uglavnom sebi , a umjesto stevie imam javorov i agavin sirup pa dodam kad trebam........Ja sam bezglutenska osoba !!!!
29.06.2020. (11:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ne volim ljuto, mada je zdravo
29.06.2020. (12:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
@V. nema problema, i ja svaki recept okrenem po svom, čak i svoje vlastite :))
@AnnaBoni, bezglutenska osobo, javorov sirup je koma, ajde bar agavin onda ili onaj fini od peluda kokosovog cvijeta, taj je ipak najvrijedniji kad se već sladiš đećerom, no stevija je ljekovita i zato meni draga. odlična za djecu jer je protiv karijesa :)
@Lastavice, ne znaš što propuštaš, ja se mogu ubit u ljutome :)
29.06.2020. (13:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mehagina kći
kod mene nema gdje da se kupe kozice :)))
ali znam sta je-jela sam to :)
29.06.2020. (13:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
Mehaginice, pa uzmeš ili naloviš riječnih rakova, odlični su isto, ako ne i bolji :)
29.06.2020. (14:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U prolazu
Mljac, volim kinesku hranu. Dobar recept, moram ga probati.
29.06.2020. (15:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Livia Less
Bugenvilijo, hvala ti na posjeti. :)Moj naklon. Slušala sam te na you tube-u.
29.06.2020. (15:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
fala ko da jesam...ne volim :) što ne znači da nije fino i da drugi ne trebaju jest :)
29.06.2020. (15:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Obožavam škampe, i kozice, ali kad sam videla da je u sastav recepta pola metra raznih... previše je teško.
Mmmmm izgkeda
29.06.2020. (16:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
Ima puno namirnica koje mi nisu dostupne, ali moram priznati
da mi je tvoj način pripreme vizualno privlačan. Moji su više za
mesno i ostalo nezdravo:)
29.06.2020. (16:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
Neka je samo ljuto
29.06.2020. (16:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
A srce Irudovo, kolko toga si nabrojila...
Jednostavnije je otić u Kinu... ili u neki kineski restoran...
ako ti se baš ne putuje! :)))
29.06.2020. (17:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Zanimljivo. Volim ljuto.:)
29.06.2020. (18:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Kozice se ne bacaju na ulje i ne prže dok ne pocrvene to je zločin, očišćene kozice se ubace na kraju, dvi minute prije nego šta je gotovo, i to je to nikakvo ulje, ajme strahote :)))
Inače ja ne kuvam ljuske i glave u slanoj vodi nego u bilom vinu, ovo s kerfiolom nisam proba, ali budem baš me zanima
E da volim ljuto
29.06.2020. (19:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
@U prolazu, hvala. probaj i javi, znam da će ti se dopasti :)
@Livia Less, toliko si me zbunila sa komentarom da sam te zabunom preskočila. gledala mene na yt?! kad gdje kojim povodom?? ja se nisam nikad gledala, daj da vidim :))
@smjehotvorine, oće to tako, i ja neke stvari ne jedem ni mrtva, a drugi uživaju :)
@mecabg, hahahahahah Meco, nije nije, nego za napisati dobar recept treba puno pisati da sve bude jasno ko dan, a ne da nasred recepta zapneš i ne znaš šta dalje :)
@nema garancije, nemoj misliti da se ja svaki dan s ovakvim stvarima zezam. ja sam od brzopoteznih kuharica, ali ponekad moraš i cifrat :)
@Euro, ti si praktičan :))
@EL DIABLO, hahahahahahhaha baš! :))))
@Viatrixhvala. i ja :)
29.06.2020. (19:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eum
Jako mi ne idu recepti, samo pozdrav ..
29.06.2020. (19:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razmišljanja jedne žene
Sve si lijepo objasnila. Izgleda bogme ukusno i slasno. Probat ću:)))
29.06.2020. (22:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
ovo mi izgleda izvrsno :)
30.06.2020. (10:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
ma čitam ja tebe i sjajno je ovo, problem je što smo razmazili psa i on je sad šef, moramo mu prilagođavati jelovnik ili samo za njega kuhati, znam koliko je drugarica voljela jela iz Woka, dugo nismo ništa...Sad imamo zbilja problem, neće za razliku od mene ni ništa nezačinjeno :(
30.06.2020. (11:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...