ponedjeljak, 19.10.2020.

Mozak na pašu

"Život nije trka, već putovanje u kojem treba uživati, na svakom koraku." nepoznat autor

"Jednog dana probudit ćeš se i više neće biti vremena da napraviš stvari koje si oduvijek želio uraditi. Uradi ih sad!" Paulo Coelho


Dragi moji, nadam se da ste mi svi dobro.
Zadnjih dana se opuštam čitanjem serijala romana Bratstvo crnog bodeža. Već jaaako dugo nisam čitala takve romane - ljubiće. I moram priznati da mi baš paše. Malo humora, znanstveno fantastičnih likova, sexa, spletki - čista zabava, mozak na pašu. Vjerojatno mi je malo dosta ove zbrke i ludila u novom svijetu. Pa eto, izašla sam iz utrke i uživam u jednostavnim stvarima na svakom koraku.

Ostavljam vam par fotki koje su rezultat opuštajućih šetnji s najdražim.

Slike fotkala moja malenkost

- 13:43 -

Komentari (14) - Isprintaj - #

subota, 03.10.2020.

Nešto više od mene

“Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dijete dok se igra.” Heraklit

“Ne odrastaju samo djeca. Odrastaju i roditelji. Koliko god promatrali djecu da vidimo što će napraviti od svojih života, oni gledaju nas da vide što mi radimo sa našim životom. Zato, ne mogu reći djetetu da posegne za zvijezdama. Sve što mogu napraviti je da sama posegnem za njima“ Joyce Maynard

“Djeca nisu bojanke. Ne možeš da ih ispuniš svojim omiljenim bojama.” Khaled Hosseini


Jučer je bio velik dan - moja djeca proslavila su veliki 17. rođendan. Ne mogu vam opisati koliko mi je srce bilo, i jest puno. Još uvijek me prožmu žmarci kad se sjetim kako su se savršeno poslagale kockice da se oni rode. Ne znam da li sam spominjala, ali na početku su bila 3... I rečeno mi je - ili će ostati sva 3, ili dvoje ili nijedno. I ostala su 2. Nosila sam ih s veseljem i lakoćom. Zadnja dva tjedna blizanačke trudnoće automatski se čuvaju u bolnici jer je to rizična trudnoća. I tako, tjedan dana prije termina meni se učinilo da mi curi plodna voda, odjurila sam po medicinsku sestru i ona je potvrdila. Poslala me doktoru na ultrazvuk koji je rekao da plodna voda ne curi, ali da dobro da sam došla jer se djeca muče unutra, premalo im je prostora i gube na težini. Hitno su me poslali na porod, na carski. Život su mi obogatila dva divna, prekrasna bića.
Još i dan danas ne mogu si protumačiti što se dogodilo tog dana. Sestra i ja smo vidjele curkanje, no na ultrazvuku je sve bilo na mjestu.. Mislim si, to su te kockice koje se ponekad poslažu vođene nečim višim od mene, od nas.
Vjerujem da ste svi u životu barem jednom imali takva neobična iskustva. Takva iskustva život čine čarobnim.Slike fotkala moja malenkost

- 13:35 -

Komentari (18) - Isprintaj - #

utorak, 22.09.2020.

Uslikano usput

"Dva najvažnija dana u vašem životu: dan kada ste se rodili i dan kada ste shvatili zašto." Mark Twain

"Optimist svaku poteškoću vidi kao priliku. Pesimist vidi poteškoće u svakoj prilici." G. Gore

Evo mene, dragi moji, na brzinu, jer stvarno mi je neki ludi period u životu. Nadam se da ste svi dobro.
Znate ono kad vam nešto obuzme pažnju, a niste sigurni zašto. To mi se dogodilo s ovim fotkama koje vam danas ostavljam. Fotkane su usput, ne znam zašto, no ipak su mi uhvatile oko.

Slke fotkala moja malenkost

- 22:24 -

Komentari (13) - Isprintaj - #

petak, 11.09.2020.

Ako je mogla ona, mogu i ja

"Navečer kad ležim u krevetu i završavam molitvu riječima: "Hvala ti za sve dobro, drago i lijepo", ispunjena sam radošću. Tada pomislim na "dobro" - na skrivanje, zdravlje i cijelo svoje biće; "drago" - na Petera, na ono što je još malo i osjetljivo i čemu se još ne usudimo dati ime, na ljubav, na budućnost, sreću; "lijepo" što znači svijet, prirodu i neizmjernu ljepotu svih stvari, svega što je lijepo.
Tada ne razmišljam o bijedi, nego o onom lijepom što nam je još ostalo. U tome leži veliki dio razlike između majke i mene. Kada je netko potišten, njezin savjet je: "Pomisli na sve nedaće u svijetu i budi sretan što ih ne proživljavaš." Moj savjet je: "Izađi van, na polja, u prirodu i na sunce. Izađi van i pokušaj ponovo pronaći sreću u sebi; misli na sve ono lijepo što se nalazi u tebi i oko tebe i budi sretan."
Po mom mišljenju, majčina rečenica nije dobra, jer što ćeš učiniti ako ipak doživiš nedaće? tada si izgubljen. Naprotiv, ja smatram da u svakoj patnji ima nešto lijepo. Ako to potražiš, pronaći ćeš sve više radosti i postat ćeš smiren. A tko je sretan, usrećit će i druge; tko ima hrabrosti i vjere, nikada neće potonuti u bijedu!" Dnevnik Anne Frank


Nemam što dodati na ova snažna razmišljanja Anne Frank, osim - ako je mogla ona, mogu i ja. Ostavljam vam ljepote koje možete pospremiti u srce i izvaditi po potrebi.Slike fotkala moja malenkost

- 14:30 -

Komentari (18) - Isprintaj - #

srijeda, 02.09.2020.

Neobičnost

"Nesavršenstvo nije negacija savršenstva, a konačnost ne poriče beskonačnost.
To se samo cjelina iskazuje u dijelovima, to se beskraj otkriva u granicama."
Tagore


Volim suprotnosti koje čine cjelovitost... Volim neobičnost, volim tajne sakrivene u toj neobičnosti. Što ako je neobičnost neprepoznata ili negirana običnost? Što ako je ta neobičnost sjajno svijetlo prekriveno tamom pa mu tama zakriva sjaj? Promišljam malo u ovim noćnim satima, uživam u tim pomalo čudnim i neobičnim mislima. Ostavljam vam tri fotke na promišljanje. Budite mi dobro.Slike fotkala moja malenkost

- 23:25 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 31.08.2020.

Jungove čarolije

„Dok nesvjesno ne učinite svjesnim upravljat će vašim životom i zvat ćete ga sudbinom.“ Carl Gustav Jung

“Sve što nas iritira u vezi drugih, može nas dovesti do razumijevanja sebe samoga.” Jung

“Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što sam odlučio postati.” Jung

“San su mala skrivena vrata u najdublje i najintimnije svetište vaše duše koje se otvara prema iskonskoj kozmičkoj noći koja je zapravo vaš duša, dugo prije nego što je nastao svjestan ego”. Jung

Obzirom da u svojoj struci moram biti upoznata s psihologijom (a i psihologija me oduvijek zanimala), čitala sam Junga. I stvarno su mi neke njegove misli čarobne. Ove njegove misli koje sam gore stavila, posebno su me se dojmile. Uglavnom nismo ni svjesni koliko toga krijemo u sebi i koliko naše podsvjesno upravlja našim životima. Pa tako onda kad nas nešto u vezi drugoga smeta, prvo treba dobro razmisliti nema li to neke veze s nama, dobro je malo "prokopati" po našoj nesvjesnoj škrinjici s blagom. Pobornik sam razmišljanja da je puno toga u životu stvar našeg pogleda na određeni problem pa se i tu slažem s Jungom.
Danas vam ostavljam male ljepote uslikane okom moje duše. Budite mi dobro.

Slike fotkala moja malenkost

- 15:30 -

Komentari (19) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.08.2020.

Granice i snaga

"Snaga raste kad pomislite da ne možete više, i ipak nastavite dalje", nepoznati autor

“U dubini zime, naučio sam da u meni leži nepobjedivo ljeto.” Albert Camus


U zadnje vrijeme sam dosta sama sa svojim mislima i osjećajima. Svašta se ove godine izdogađalo, puno izazova koje smo ipak uspjeli riješiti. Osim što sam shvatila gdje su mi granice tolerancije, shvatila sam i svoju snagu. Znate onaj trenutak kada vam se čini da je svega previše, a onda opet ustanete i idete dalje? To je to, to je ta snaga. Pročitala sam zgodnu misao koja kaže da život ne postaje lakši, nego mi postajemo otporniji i snažniji. Slažem se. Izazovi su tu, no mi odrastanjem i iskustvom naučimo drugačije gledati na te izazove.
Često nas izazovi ne slome nego ojačaju pa kao ovo dolje, naizgled slomljeno drvo, nastavljamo živjeti i rasti. Budite mi dobro.Slike fotkala moja malenkost

- 15:00 -

Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2020  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (3)
Kolovoz 2020 (3)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (5)
Svibanj 2020 (7)
Travanj 2020 (8)
Ožujak 2020 (16)
Veljača 2020 (11)

Opis bloga

"Traži sebe, kroz sebe. Ne dozvoli drugima da upravljaju tvojim putem. To je tvoj put i samo tvoj - drugi mogu ići s tobom, ali nitko ne može ići umjesto tebe."

Vodeći se tom Indijanskom izrekom, okrenula sam se Sebi i pronašla mjesto u kojem vrijeme ne postoji, mjesto u kojem je sve jasno, mjesto u kojem sam Jedno s Trenutkom. Jer Trenutak je jedino što postoji.

Kratke misli

"Budi prvenstveno iskren prema sebi. Ne možeš biti pažljiv i pomoći drugima, ako nisi pažljiv prema sebi i ne pomažeš prvo sebi."

"Djeca su sjeme budućnosti. Sadi ljubav u njihova srca i zalijevaj ih sa mudrošću i učenjima života. Dok rastu, daj im mjesto da rastu."

"Iako se budim svako jutro ja još nisam prestao sanjati."

"Ljudi uvijek stižu u točno vrijeme na mjesta na kojima ih netko čeka."

"Ako šutiš - šuti iz ljubavi; ako govoriš - govori iz ljubavi; ako opominješ - opominji iz ljubavi; ako opraštaš - opraštaj iz ljubavi."

"Bolje je znati malo ali temeljito, nego mnogo i površno."