ponedjeljak, 31.08.2020.

Jungove čarolije

„Dok nesvjesno ne učinite svjesnim upravljat će vašim životom i zvat ćete ga sudbinom.“ Carl Gustav Jung

“Sve što nas iritira u vezi drugih, može nas dovesti do razumijevanja sebe samoga.” Jung

“Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što sam odlučio postati.” Jung

“San su mala skrivena vrata u najdublje i najintimnije svetište vaše duše koje se otvara prema iskonskoj kozmičkoj noći koja je zapravo vaš duša, dugo prije nego što je nastao svjestan ego”. Jung

Obzirom da u svojoj struci moram biti upoznata s psihologijom (a i psihologija me oduvijek zanimala), čitala sam Junga. I stvarno su mi neke njegove misli čarobne. Ove njegove misli koje sam gore stavila, posebno su me se dojmile. Uglavnom nismo ni svjesni koliko toga krijemo u sebi i koliko naše podsvjesno upravlja našim životima. Pa tako onda kad nas nešto u vezi drugoga smeta, prvo treba dobro razmisliti nema li to neke veze s nama, dobro je malo "prokopati" po našoj nesvjesnoj škrinjici s blagom. Pobornik sam razmišljanja da je puno toga u životu stvar našeg pogleda na određeni problem pa se i tu slažem s Jungom.
Danas vam ostavljam male ljepote uslikane okom moje duše. Budite mi dobro.

Slike fotkala moja malenkost

- 15:30 -

Komentari (19) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.08.2020.

Granice i snaga

"Snaga raste kad pomislite da ne možete više, i ipak nastavite dalje", nepoznati autor

“U dubini zime, naučio sam da u meni leži nepobjedivo ljeto.” Albert Camus


U zadnje vrijeme sam dosta sama sa svojim mislima i osjećajima. Svašta se ove godine izdogađalo, puno izazova koje smo ipak uspjeli riješiti. Osim što sam shvatila gdje su mi granice tolerancije, shvatila sam i svoju snagu. Znate onaj trenutak kada vam se čini da je svega previše, a onda opet ustanete i idete dalje? To je to, to je ta snaga. Pročitala sam zgodnu misao koja kaže da život ne postaje lakši, nego mi postajemo otporniji i snažniji. Slažem se. Izazovi su tu, no mi odrastanjem i iskustvom naučimo drugačije gledati na te izazove.
Često nas izazovi ne slome nego ojačaju pa kao ovo dolje, naizgled slomljeno drvo, nastavljamo živjeti i rasti. Budite mi dobro.Slike fotkala moja malenkost

- 15:00 -

Komentari (22) - Isprintaj - #

srijeda, 12.08.2020.

Mir

"Ništa ne doprinosi duševnom miru toliko koliko nedostatak mišljenja o stvarima i pojavama."

Ima na Lošinju, u tom malom selu u kojem ljetujemo, jedna cestica bez rasvjete. Volimo šetati tuda. Tako je tiho da mogu opipati tišinu. Tako je mračno da se jasno vidi Mliječna staza, svaka pa i najmanja zvjezdica. Tamo osjećam Mir, istinski mir. Pod zvjezdanom kapom misli nestaju, gube se u ljepoti i spoznaji veličine svega oko nas. Mobitelom nisam mogla uslikati tu ljepotu, ali vam zato ostavljam divne zalaske koji ostavljaju sličan osjećaj.

Slike fotkala moja malenkost

- 23:02 -

Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2020 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Prosinac 2020 (1)
Studeni 2020 (1)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (3)
Kolovoz 2020 (3)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (5)
Svibanj 2020 (7)
Travanj 2020 (8)
Ožujak 2020 (16)
Veljača 2020 (11)

Opis bloga

"Traži sebe, kroz sebe. Ne dozvoli drugima da upravljaju tvojim putem. To je tvoj put i samo tvoj - drugi mogu ići s tobom, ali nitko ne može ići umjesto tebe."

Vodeći se tom Indijanskom izrekom, okrenula sam se Sebi i pronašla mjesto u kojem vrijeme ne postoji, mjesto u kojem je sve jasno, mjesto u kojem sam Jedno s Trenutkom. Jer Trenutak je jedino što postoji.

Kratke misli

"Budi prvenstveno iskren prema sebi. Ne možeš biti pažljiv i pomoći drugima, ako nisi pažljiv prema sebi i ne pomažeš prvo sebi."

"Djeca su sjeme budućnosti. Sadi ljubav u njihova srca i zalijevaj ih sa mudrošću i učenjima života. Dok rastu, daj im mjesto da rastu."

"Iako se budim svako jutro ja još nisam prestao sanjati."

"Ljudi uvijek stižu u točno vrijeme na mjesta na kojima ih netko čeka."

"Ako šutiš - šuti iz ljubavi; ako govoriš - govori iz ljubavi; ako opominješ - opominji iz ljubavi; ako opraštaš - opraštaj iz ljubavi."

"Bolje je znati malo ali temeljito, nego mnogo i površno."