ponedjeljak, 31.08.2020.

Jungove čarolije

„Dok nesvjesno ne učinite svjesnim upravljat će vašim životom i zvat ćete ga sudbinom.“ Carl Gustav Jung

“Sve što nas iritira u vezi drugih, može nas dovesti do razumijevanja sebe samoga.” Jung

“Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što sam odlučio postati.” Jung

“San su mala skrivena vrata u najdublje i najintimnije svetište vaše duše koje se otvara prema iskonskoj kozmičkoj noći koja je zapravo vaš duša, dugo prije nego što je nastao svjestan ego”. Jung

Obzirom da u svojoj struci moram biti upoznata s psihologijom (a i psihologija me oduvijek zanimala), čitala sam Junga. I stvarno su mi neke njegove misli čarobne. Ove njegove misli koje sam gore stavila, posebno su me se dojmile. Uglavnom nismo ni svjesni koliko toga krijemo u sebi i koliko naše podsvjesno upravlja našim životima. Pa tako onda kad nas nešto u vezi drugoga smeta, prvo treba dobro razmisliti nema li to neke veze s nama, dobro je malo "prokopati" po našoj nesvjesnoj škrinjici s blagom. Pobornik sam razmišljanja da je puno toga u životu stvar našeg pogleda na određeni problem pa se i tu slažem s Jungom.
Danas vam ostavljam male ljepote uslikane okom moje duše. Budite mi dobro.

Slike fotkala moja malenkost

- 15:30 -

Komentari (19) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.08.2020.

Granice i snaga

"Snaga raste kad pomislite da ne možete više, i ipak nastavite dalje", nepoznati autor

“U dubini zime, naučio sam da u meni leži nepobjedivo ljeto.” Albert Camus


U zadnje vrijeme sam dosta sama sa svojim mislima i osjećajima. Svašta se ove godine izdogađalo, puno izazova koje smo ipak uspjeli riješiti. Osim što sam shvatila gdje su mi granice tolerancije, shvatila sam i svoju snagu. Znate onaj trenutak kada vam se čini da je svega previše, a onda opet ustanete i idete dalje? To je to, to je ta snaga. Pročitala sam zgodnu misao koja kaže da život ne postaje lakši, nego mi postajemo otporniji i snažniji. Slažem se. Izazovi su tu, no mi odrastanjem i iskustvom naučimo drugačije gledati na te izazove.
Često nas izazovi ne slome nego ojačaju pa kao ovo dolje, naizgled slomljeno drvo, nastavljamo živjeti i rasti. Budite mi dobro.Slike fotkala moja malenkost

- 15:00 -

Komentari (22) - Isprintaj - #

srijeda, 12.08.2020.

Mir

"Ništa ne doprinosi duševnom miru toliko koliko nedostatak mišljenja o stvarima i pojavama."

Ima na Lošinju, u tom malom selu u kojem ljetujemo, jedna cestica bez rasvjete. Volimo šetati tuda. Tako je tiho da mogu opipati tišinu. Tako je mračno da se jasno vidi Mliječna staza, svaka pa i najmanja zvjezdica. Tamo osjećam Mir, istinski mir. Pod zvjezdanom kapom misli nestaju, gube se u ljepoti i spoznaji veličine svega oko nas. Mobitelom nisam mogla uslikati tu ljepotu, ali vam zato ostavljam divne zalaske koji ostavljaju sličan osjećaj.

Slike fotkala moja malenkost

- 23:02 -

Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

"Traži sebe, kroz sebe. Ne dozvoli drugima da upravljaju tvojim putem. To je tvoj put i samo tvoj - drugi mogu ići s tobom, ali nitko ne može ići umjesto tebe."

Vodeći se tom Indijanskom izrekom, okrenula sam se Sebi i pronašla mjesto u kojem vrijeme ne postoji, mjesto u kojem je sve jasno, mjesto u kojem sam Jedno s Trenutkom. Jer Trenutak je jedino što postoji.

Kratke misli

"Budi prvenstveno iskren prema sebi. Ne možeš biti pažljiv i pomoći drugima, ako nisi pažljiv prema sebi i ne pomažeš prvo sebi."

"Djeca su sjeme budućnosti. Sadi ljubav u njihova srca i zalijevaj ih sa mudrošću i učenjima života. Dok rastu, daj im mjesto da rastu."

"Iako se budim svako jutro ja još nisam prestao sanjati."

"Ljudi uvijek stižu u točno vrijeme na mjesta na kojima ih netko čeka."

"Ako šutiš - šuti iz ljubavi; ako govoriš - govori iz ljubavi; ako opominješ - opominji iz ljubavi; ako opraštaš - opraštaj iz ljubavi."

"Bolje je znati malo ali temeljito, nego mnogo i površno."