ponedjeljak, 24.08.2020.

Granice i snaga

"Snaga raste kad pomislite da ne možete više, i ipak nastavite dalje", nepoznati autor

“U dubini zime, naučio sam da u meni leži nepobjedivo ljeto.” Albert Camus


U zadnje vrijeme sam dosta sama sa svojim mislima i osjećajima. Svašta se ove godine izdogađalo, puno izazova koje smo ipak uspjeli riješiti. Osim što sam shvatila gdje su mi granice tolerancije, shvatila sam i svoju snagu. Znate onaj trenutak kada vam se čini da je svega previše, a onda opet ustanete i idete dalje? To je to, to je ta snaga. Pročitala sam zgodnu misao koja kaže da život ne postaje lakši, nego mi postajemo otporniji i snažniji. Slažem se. Izazovi su tu, no mi odrastanjem i iskustvom naučimo drugačije gledati na te izazove.
Često nas izazovi ne slome nego ojačaju pa kao ovo dolje, naizgled slomljeno drvo, nastavljamo živjeti i rasti. Budite mi dobro.Slike fotkala moja malenkost

- 15:00 -

Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

"Traži sebe, kroz sebe. Ne dozvoli drugima da upravljaju tvojim putem. To je tvoj put i samo tvoj - drugi mogu ići s tobom, ali nitko ne može ići umjesto tebe."

Vodeći se tom Indijanskom izrekom, okrenula sam se Sebi i pronašla mjesto u kojem vrijeme ne postoji, mjesto u kojem je sve jasno, mjesto u kojem sam Jedno s Trenutkom. Jer Trenutak je jedino što postoji.

Kratke misli

"Budi prvenstveno iskren prema sebi. Ne možeš biti pažljiv i pomoći drugima, ako nisi pažljiv prema sebi i ne pomažeš prvo sebi."

"Djeca su sjeme budućnosti. Sadi ljubav u njihova srca i zalijevaj ih sa mudrošću i učenjima života. Dok rastu, daj im mjesto da rastu."

"Iako se budim svako jutro ja još nisam prestao sanjati."

"Ljudi uvijek stižu u točno vrijeme na mjesta na kojima ih netko čeka."

"Ako šutiš - šuti iz ljubavi; ako govoriš - govori iz ljubavi; ako opominješ - opominji iz ljubavi; ako opraštaš - opraštaj iz ljubavi."

"Bolje je znati malo ali temeljito, nego mnogo i površno."