srijeda, 12.08.2020.

Mir

"Ništa ne doprinosi duševnom miru toliko koliko nedostatak mišljenja o stvarima i pojavama."

Ima na Lošinju, u tom malom selu u kojem ljetujemo, jedna cestica bez rasvjete. Volimo šetati tuda. Tako je tiho da mogu opipati tišinu. Tako je mračno da se jasno vidi Mliječna staza, svaka pa i najmanja zvjezdica. Tamo osjećam Mir, istinski mir. Pod zvjezdanom kapom misli nestaju, gube se u ljepoti i spoznaji veličine svega oko nas. Mobitelom nisam mogla uslikati tu ljepotu, ali vam zato ostavljam divne zalaske koji ostavljaju sličan osjećaj.

Slike fotkala moja malenkost

- 23:02 -

Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

"Traži sebe, kroz sebe. Ne dozvoli drugima da upravljaju tvojim putem. To je tvoj put i samo tvoj - drugi mogu ići s tobom, ali nitko ne može ići umjesto tebe."

Vodeći se tom Indijanskom izrekom, okrenula sam se Sebi i pronašla mjesto u kojem vrijeme ne postoji, mjesto u kojem je sve jasno, mjesto u kojem sam Jedno s Trenutkom. Jer Trenutak je jedino što postoji.

Kratke misli

"Budi prvenstveno iskren prema sebi. Ne možeš biti pažljiv i pomoći drugima, ako nisi pažljiv prema sebi i ne pomažeš prvo sebi."

"Djeca su sjeme budućnosti. Sadi ljubav u njihova srca i zalijevaj ih sa mudrošću i učenjima života. Dok rastu, daj im mjesto da rastu."

"Iako se budim svako jutro ja još nisam prestao sanjati."

"Ljudi uvijek stižu u točno vrijeme na mjesta na kojima ih netko čeka."

"Ako šutiš - šuti iz ljubavi; ako govoriš - govori iz ljubavi; ako opominješ - opominji iz ljubavi; ako opraštaš - opraštaj iz ljubavi."

"Bolje je znati malo ali temeljito, nego mnogo i površno."