Komentari

borgman.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


 • mcmlx

  nije mi žao vremena "uloženog" u čitanje teksta (pročitah danas između ostalog barem tri na ovu temu, ali sve nažalost na stranim portalima) pogotovu kad se temi pristupa blago rečeno studioznije ili barem činjenično, poglavito što se vani u praksi otvara sve više drugih pitanja od socioloških preko medicinskoh pa do onih svakodnevnih.
  Šprajca ne pratim redovno ali držim kako nije fobičan, međutim naši mediji vole ići ad hominem i površno, jer to nosi klikove.

  avatar

  07.02.2019. (19:46)    -   -   -   -  

 • AnnaBonni

  Slušala sam taj Šprajcov dnevnik i u prvom trenu učinila mi se seksistička izjava, ali kad sam promislila nije : u homo zajednicama žene su u prednosti nad muškarcima zbog zadate fiziologije : imaju maternicu što pojednostavljuje želju za djetetom.......Zar J.Foster nije rodila dvojicu sinova anonimnog donatora?

  PS: Ani Brdarić bi trebala minimalna hormonalna korektura ------ali, onda bi izgubila oartnericu........( šalim se malo )

  avatar

  07.02.2019. (19:50)    -   -   -   -  

 • Sarah

  Šprajc je ptica rugalica, nekad mi paše taj njegov humor. Nije mi homofoban, jer nisam homofobna, imam frendove homiće koji se znaju zezat na svoj račun i ne osjećaju se ugroženo. Zakaj se ne bi zezali na račun homića?

  avatar

  07.02.2019. (19:57)    -   -   -   -  

 • borgman

  @golden_H... hvala na pohvali za studioznost. Tekst je u početku bio samo ironičan...ali je tema zahtijevala i googlanje, pa je na kraju, mislim, dosta bolji nego "na prvu".
  @anabona... seksizam se sada kači na dosta toga, jer je "dozvoljena" deklaracija (iako je uvijek vezan za kontekst), a riječ "lopov" se uskoro neće smjeti izgovoriti (a vrlo je adekvatna i definirana). Tako je to sa kolektivnom krivnjom, općenito (kažu kako su najagresivniji vjernici oni koji su "preobraćeni")...tako je i sa ovim. Zgražanje je najjače kod onih koji se pretvaraju...oni koji znaju šta jesu, i ne stide se svojih izbora...oni promisle glavom, i ne treba im javno priznanje svoga postojanja.
  @Sarah... isto kao i ja. Ja ljude dijelim na Ljude i Ne-ljude, a to koje su boje, vjere, nacije ili bračno seksualnog statusa, je manje vrijedna činjenica.

  avatar

  07.02.2019. (20:14)    -   -   -   -  

 • toma juda

  Zapravo, ljudska vrsta je u k....u I to je jedina istina. Cijela Zemlja pati zbog čovjeka. Čovjek je danas problem na Zemlji. Ako se čovjek ne promijeni, Zermlja će napraviti, zapravo, već radi na tome da smanji utjecaj čovjeka na Zemlji.

  avatar

  07.02.2019. (20:35)    -   -   -   -  

 • Vrtlog_

  Mislin da se diže prevelika pompa oko sitnice. Mada može bit indikativna za homofobiju, po meni je još nedovoljna da ju se okarakteriše kao homofobnu. Al ne triba ostavljat mista za zabunu, homofoba u Hrvatskoj im više nego normalnih ljudi.

  avatar

  07.02.2019. (21:54)    -   -   -   -  

 • lion queen

  imaju li i djeca svoja ljudska prava na izbor? tko štiti njihova prava?
  tko izlazi na ulicu da bi njima sačuvao glavu, kao što ženama štiti pravo na reproduktivne organe?
  a svi se kunu u zaštitu djece... ali bi ih glat ubili upravo ispod majčina srca..tamo gdje bi trebala biti najzaštićenija i najsigurnija...
  žale tobože žene i homiće, a ubijaju djecu bez da trepnu.

  čisto licemjerje!

  avatar

  07.02.2019. (23:28)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Šprajc je seljačina, i mislim da je homofob, ali to u krajnjoj liniji nije ni važno, pitanje je je li izjava homofobna, i što bi gomila seronja i licemjera govorila da je isto od slova do slova rekao Bujanec, dao bi spolovilo na panj, da bi bili užasnuti i zgroženi.

  A sve ovo studiozno gore je bazirano na pretpostavkama, jer eto iz nekog meni nepoznatog razloga, moram priznat da sam uvređen iznenađen i osupnut, nemamo nikakvih relevantnih podataka, o homoseksualnosti počevši od toga što seksualnost je.

  Dapače bilo kakvo istraživanje homoseksualnosti osim dogmi koje plasira homoseksualna zajednica je samo po sebi politički nekorektno, blasfemično, i čisti fašizam, barem tako kažu.

  Inače postoje ljudska prava, i njih treba osigurati svakome, posebna prava homoseksualaca ili bilo koga drugoga su sama po sebi diskriminirajuća, i čisto prodavanje muda pod bubrige.

  Eto moremo svi imat mali test, odgovorimo na pitanje što bih rekao da je isto rekao Bujanec i odma ćemo znat koliki smo šupci :))

  avatar

  07.02.2019. (23:49)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Ovaj dio o 1-2% mi je baš zanimljiv. Da, sami smo ga povećali.

  avatar

  08.02.2019. (06:34)    -   -   -   -  

 • Sialia

  @lion me je navela na komentar. :)
  Ne znam kako nam samo tako dobro ide postavljati kriva pitanja?
  Roditelji koji imaju sposobnosti zadovoljiti svekolike potrebe djece: pružiti im stabilan dom, poticati sve aspekte njihovog razvoja trebaju imati pravo biti roditelji.

  Svjedočila sam u više navrata izdvajanju djece iz obitelji. Napomenuti ću kako su religiozna obilježja u većini slučajeva bila istaknuta po obiteljskom domu. (Ne, ne radi se o Romima kako to uvijek volimo misliti). Nakon petero izdvojene djece iz obitelji majka ostaje trudna po šesti put. Ne aludiram kako neodgovornost ima veze s vjerom jednako tako ne mislim ni kako ima veze sa spolnom orijentacijom.

  Mene zanima zašto je dozvoljeno biti neodgovoran roditelj, a nije dozvoljeno biti odgovoran (homoseksualan) roditelj? Ja kada se krivo parkiram dobijem kaznu. Žena iz navedenog primjera ne trpi nikakve posljedice.
  Jednostavno ne možeš takvo društvo uzeti za ozbiljno.

  avatar

  08.02.2019. (06:46)    -   -   -   -  

 • borgman

  @toma_juda... iz različitih gledišta isti zaključak. Majka Zemlja čak i ne mora nešto osobito uraditi protiv nas.
  @sjena... kada se zbroje svi koji su rasisti, homofobi, mizoginci...i ostale podvrste, u Hrvatskoj živi 5-7% liberala koji to i jesu. To je svjetski prosjek, EU prosjek, i toliko ih ima na izborima, svi ostali, bili oni LGBT, bijeli, crni... jednostavno smatraju kako je netko manje vrijedan od njih samih, i da se njihova vodeća uloga podrazumijeva, zbog knjiga od prije 2000 godina, jer je to "normalno", ili radi toga što bez tog vjerovanja ne bi mogli živjeti.
  @lionice... dakle ti bi ženama samo preporučila da sve što se začne, ma kojim putem mora van. Bilo to opasno za njih, bile one silovane, sa plodom koji je nenormalan... sve u ime Božje volje koja je ispred ljudske potrebe da pokuša živjeti u miru, sami sa sobom. Iskreno, između tvog stava, i stava "Alah je velik, idem u Jihad", nema bitne razlike.
  @frešiću... u tekstu postoji par rečenica koje lako promaknu čak i onima koji su uvježbani u brzom čitanju kao ti. Pojašnjenje (iako je tebi uvijek sve jasno). U narodu postoji "i budala može reći koju pametnu", koja je definirala vađenje iz konteksta. Ja ne pišem političarski, niti recepte za riblji gulaš (brujet), kako bi se nekome dopao. Pišem ono što mogu podržati i ono što jesam. Vrlo Politički Nekorektan.
  Bujanac i Šprajc su 99,98% istoga genoma, oba su populisti, i naravno da su mogli reći obojica isto. Ono po čemu se kao ljudi razlikuju je u kontekstu, i broju ponavljanja iste tvrdnje. I tonalitetu pri izgovoru.
  Ja često parafraziram (sa nastavkom)..."rad oslobađa...od slobodnog vremena...od pameti....od života....od pretjerane ljubavi" i taj nastavak na nacističku krilaticu, sa vrata logora smrti, me čini njihovim ljutim protivnikom, a ne simpatizerom (kao i glas kojim to kažem)... Tako je i sa Šprajcom, jednim od rijetkih koji još ima muda, a nalazi se na TV-u, da riskira cinizmom i satirom (koja će uskoro biti zabranjena, jer naravno, nekoga boli izrečeno).
  @zlica...ti i ja se dobro razumijemo, to je u biti srž teksta i "skrivena poruka"
  @sialia... čitao tvoje komentare i postove. Drago mi je da si tu.

  avatar

  08.02.2019. (08:19)    -   -   -   -  

 • lion queen

  postavila sam jednostavno pitanje: što je s pravom djeteta na život? a ti opet o ženama. daj, fokusiraj se na pitanje, molim!

  avatar

  08.02.2019. (09:37)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Najjači argument "moralista" je kako će na taj način djeca biti iskvarena, pretvorena u nešto što nisu.
  Sve se nešto pitam da li je momak iz zadarske škole koji je svojoj kolegici užerenim upaljačem utisnuo u rame ponos 'rvatskog naroda - slovo "U" i objasnio joj da je sad ustašica, dijete heterogenih ili istospolnih roditelja?

  P.S. @Lion, kad već postavljaš pitanje o pravu djeteta na život, odgovori mi na pitanje: što je s pravom na život mladića od 18 godina kojeg 'domoljubi' šalju u rat da ubija druge takve mladiće a sve u ime vjere, zastave, grba, 'krvi i tla'?

  avatar

  08.02.2019. (10:49)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Ništa se u to ne razumem, baš ništa.
  Homovoli i homofobi... Moraš shvatiti grupu koja je momentalno u manjini, a ta manjina nikako da shvati momentalnu većinu.
  Ništa se u to ne razumem
  50% svetske polulacije može radjati, biti majka...
  Hm... da bi to postale, treba 50% one druge polulacije koja će omogućiti majčinstvo, ili ne??
  Ništa se u to ne razumem

  avatar

  08.02.2019. (11:03)    -   -   -   -  

 • morska iz dubina

  Tko stiti prava djece kada se svako 3.brak u RH izmedju muskarca i zene zavrsi razvodom???
  Tko stiti djecu u brakovima i vezama izmedju muskaraca i zena u kojima muzevi na mrtvo premlacuju zene???
  Tko stiti djecu u obostranim preljubima partnera gdje su djeca samo nus produkt prethodnih veza???
  Dijete je zasticeno i sretno tamo di je okruzeno ljubavlju, paznjom, edukacijom i humanizmom.
  Ma tko god da ih pti tome odgaja. Ljubav nema spolno obiljezje.

  avatar

  08.02.2019. (14:03)    -   -   -   -  

 • borgman

  @lionice... da vidimo statistiku. Po sadašnjem nivou tehnike i medicine 24 tjedna je minimum gestacije, nakon kojega plod može preživjeti, (uz ekstremnu medicinsku njegu, sa teškim posljedicama po zdravlje, ali preživjeti)...prije toga ne. Dakle do tog trenutka žena/majka odlučuje za sve što se događa s njom..
  Na njenu odluku, s kojom će poslije živjeti, nemaju pravo utjecati, nikakvi vjerski fanatici, u ime bilo koje vjere niti državne organizacije, koja neće skrbiti o ženi. Ona je samostalna, odlučuje o sebi, svome zdravlju i budućnosti. U trenutku kada se dijete odvoji porodom, od toga trenutka vrijede sva pravila koja vrijede i za Građane Svijeta/ po UN konvencijama i lokalnim državnim zakonima, sa "bad luck kid, born in Croatia".
  @semper... nije ovo laka tema. Usklađivanje zakonika starih tisuće godina (koji su temelj religija), i tadašnjeg životnog vijeka od 36-40 godina, i mortalitetom od 50%..."idite i množite se" bio je imperativ. Sadašnje doba, duplog životnog vijeka, mortalitetom u promilima, medicinom koja produžava život (ma kakav on bio, i to je diskutabilna tema)... je nešto s čime se niti jedna stara knjiga nije nosila (osim priča o najezdi skakavaca)... U međuvremenu, svi ovi sada "miroljubivi+život je svet", su prije 30-ak godina u ime čuvanja svoje guze i vlasništva, blagoslovili puške i vojnike (kao što i sada zatvore praktično oči za slučajeve gdje vojska radi svoj posao, glavno je da nije kući)... a dobro je pitanje, koliko postoji pravo na život bez roditelja idiota, koji svoju djecu uče da budu ustaše, kao i njihovi djedovi, iako već desetljećima nemaju protiv koga "ustati".
  @meca...već si godinama u krivu. Tehnološki još koju godinu i neće biti potrebno ovih jačih 50%, spermij se može "proizvesti" u laboratoriju. Postaje samo pitanje je li zabavnije?
  @dnevnik. jedne otočke...- savršeno točno. Pojam sreće je osoban, ono što je za nekoga sreća, za drugoga može biti teška nesreća. Problem je kada postanu previše glasni oni koji bi odredili što i kako , jer to zahtijeva trenutno stanje njihove svijesti, kako sebe ne bi nikad preispitali (i shvatili koliko su u krivu). Biti ovca ima svoje prednosti, cijelo si vrijeme vođen, uvijek ti kažu da si ako slušaš u pravu, a kada nisi, tako treba biti, jer je to volja jačih...samo to nije jedini put, i ovcama prepuštam grijanje jedna uz drugu u toru (sa dva tri dušebrižna psa čuvara)...a ja uvijek biram...Slobodu, ma koliko teška, ozbiljna i odgovorna bila.

  avatar

  08.02.2019. (15:36)    -   -   -   -  

 • Pozitivka

  Ja sam pripadnica LGBT populacije i nisam doživjela njegovu pošalicu kao neku ugrozu. On mi je ok voditelj, doduše u želji da bude smiješan, nekad i pretjera, ali to je sve na pristojnoj razini. Posvajanje djece nije mi tema u fokusu, no ako bih morala od potencijalne partnerice iz prijašnjeg braka, zašto ne. I osobe istospolne orijentacije mogu biti brižni i savjesni roditelji. Baš kao što je gore rečeno, u okolini gdje je svaki 3. brak završen razvodom, gdje muž u pijanom stanju mlati ženu i na kraju je ubije, mislim da nije potrebno generalizirati i bacati predrasude. Na kraju krajeva, smatram se dobrom tetom nećacima, niti sam vikala na njih i tukla ih (sve se da riješiti dobrim razgovorom) niti im namećem svoje stavove, puštam ih da sami razmišljaju svojom glavom o svakoj temi koja ih okupira. ;)

  avatar

  08.02.2019. (18:59)    -   -   -   -  

 • Smisao Života

  ...pa kaj ima veze ko će se zvat tatom ili mamom, oće bit dva tate ili dvije mame, i Isus je imal dva tate ili dvije mame ak je bog žensko, ili je bog možda bespolan, ko će ga znat :)))... bitno je bit čovjek, al opet ja se čovjeka bojim, zastrašujuće stvorenje, bojim se i samog sebe :O... hebote, pa i ja sam homofobičar :))...

  avatar

  08.02.2019. (19:48)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Naravno da Ana ima pravo na svoj, drugačiji, izbor, na svoj život i drugačiju - istospolnu naklonost, ali što je onda frka da Šprajc isto ima pravo na drugačije mišljenje o tome?
  Nije riječ o sbobizmu, već o tome možete li na različito pravo gledati na isti način. ;)

  avatar

  08.02.2019. (22:26)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  čudno kako ona ne čini ono što ne bi volio da čine tebi, ne važi u pobornika pobačaja, ili su oni ipak samo licemjerni šupci koji laprdaju bez veze

  avatar

  08.02.2019. (23:00)    -   -   -   -  

 • Aneta

  isp. snobizmu :-)

  avatar

  08.02.2019. (23:02)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  Ne slažem se u svemu s tobom i neću raspravljat o pojedinostima ali se slažem da probleme treba razmatrati sa svih strana i ne pjeniti se, pa u nedostatku argumenata, ljudima koji drugačije misle prišivati etikete.

  avatar

  09.02.2019. (11:04)    -   -   -   -  

 • borgman

  @ Fresh...ako vrijedi da si ljudsko biće u trenutku kada ispadneš iz majke, i zadereš se jer ti zrak napokon uđe u pluća...onda sam ja u potpunosti u suglasju sa svojim stavovima (a to je u povelji UN-a). A iskreno, kada pogledam koliko neobrazovanih, zatucanih, idiota vodi ovu državu a i svijet, i koga sve i čije stavove sve moram trpiti u ime demokracije/civilizacije...dosta puta sam zažalio što sam rođen.
  @sjećanja... nikada i ne očekujem da se svi slažu sa mnom, jer bi to značilo da sam išao "niz dlaku" i da sam napisao laž (jer se o istini teško može imati isto mišljenje, ono je ovisno o iskustvu i namjeri)...a

  avatar

  09.02.2019. (19:55)    -   -   -   -  

 • Riba Luca

  Ima privida ohohooo..

  avatar

  10.02.2019. (00:03)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  A što si prije nego ispadneš iz majke Alien :))

  avatar

  10.02.2019. (17:27)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...