subota, 04.04.2020.

Jutarnji pozdravi

Dobro jutro!

Bili u šetnji moj pas i ja. Otužno je bez vas tamo. Što će mi cijeli svijet bez ljudi?! I tako tužna u zgradu pogledam, a iza prozora jednog prizemnog, iza okna zatvorenog, staričica me neka tužno gleda... Ženu ne poznam, s udaljenog ulaza je, ali joj svejedno mahnem. Njeno tužno lice se odjednom ozarilo i veselo mi odmahne... Koliko sreće u tom trenutku prostrujalo je između nas dvije, to valjda Samonebozna. (pozdrav Zvjezdice!!!)

A vani sretosmo samo dva psa. I opet tužno. Moraš držati razmak. No u svoj toj strci oko nužnih razmaka primijetila sam još nešto. Nema više veselih pozdrava pasoljubaca. Prije je bilo "Dobro jutro...kako ste...", a sada svatko na svoju stranu okrene glavu, odvuče psa i ode za svojim brigama. Tako mi u susret dolaze mladac i pas. Ja uredno čekam da prođe, ostavila mu 5 metara prolaza, prolazi on i ništa, pa ni ja ništa, što ću uznemiravati ionako uznemireno dijete...Nešto dalje ide žena otprilike moje dobi. Okrene glavu na drugu stranu, a ja joj dobro jutro zaželim. Iznenađena, odgovori kroz zube i ode sa svojim psićem. Nikada nije bilo tako... Pasoljupci su se uvijek veselo pozdravljali. Po tome se vidi koliko su ljudi zapravo psihički propali. Pa može se i izdaleka mahnuti i veselo pozdraviti... ljudska smo vrsta. Psići bar mašu repom jedni drugima.

No da ne ostane tužno, jer prekrasan dan je pred nama, donosim vam malo sunca i mirisa pokošene trave, žute boje maslačaka, malo bijelih tratinčica, plavih ljubičica i tamnozelene trave. Pozdravljaju vas ptice i bube, zelene djeteline katkad varljive, a katkad i nisu. Ubrah ih za nas pa ih šaljem da vas malo razvesele i uljepšaju vam dan. Sve sa četiri lista: jedan za zdravlje, jedan za ljubav, jedan za sreću, jedan za radost...No djeteline su ipak samo djeteline, ono što zapravo šaljem svima to je Svjetlo i nada.

Predragi u Kristu....i svi ostali vjernici... i nevjernici!

Zazivam na Vas Božji blagoslov. Budite ZDRAVI Vi i Vaše obitelji i prijatelji! Prenesite i na njih ovaj blagoslov.

Dragi Bog Vas blagoslovio i kroz život vodio!

- 09:11 - Reci nešto lijepo (67) - Isprintaj - #


četvrtak, 02.04.2020.

Za frenda Freša i cijelu ekipu

Povlačim neurotični post, jer sam konačno shvatila zašto trebam gasiti televiziju....pa zato da čitam Bibliju! Čitajući Bibliju čovjek dobije utjehu i snagu!
Eto, ovo se zove tv-autogol! I bilo je vrijeme.


Jahve je naša utvrda

Bog nam je zaklon i utvrda,
pomoćnik spreman u nevolji.
Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja,
kad se bregovi ruše u more.

Nek’ buče i bjesne valovi morski,
nek’ bregovi dršću od žestine njihove:
s nama je Jahve nad vojskama,
naša je utvrda Bog Jakovljev!

Rijeka i rukavci njezini vesele grad Božji,
presveti šator Višnjega.
Bog je sred njega, poljuljat se neće,
od rane zore Bog mu pomaže.
Ma bješnjeli puci, rušila se carstva,
kad glas njegov zagrmi, zemlja se rastopi:

s nama je Jahve nad vojskama,
naša je utvrda Bog Jakovljev!

Dođite, gledajte djela Jahvina,
strahote koje on na zemlji učini.
Do nakraj zemlje on ratove prekida,
lukove krši i lomi koplja, štitove ognjem sažiže.

Prestanite i znajte da sam ja Bog,
uzvišen nad pucima, nad svom zemljom uzvišen!

S nama je Jahve nad vojskama,
naša je utvrda Bog Jakovljev!

Prigodni psalam 46


- 21:30 - Reci nešto lijepo (20) - Isprintaj - #


Plenkoviću!!!!

daj osiguraj barem jedan fucken TV program na hrvatskom jeziku, na kojem neće nitko spomenuti fucken riječ KORONA...fuck you više i korona!!! Ma fuj...

na prvom korona
na drugom korona
na trećem korona
na četvrtom korona...
na stopedesettrećem korona

ma fuck.... kad ovo sve završi, ako preživim (a od bijesa ko furija i hoću), sve ću vas pojedinačno tužiti, jer ste me držali u fazi stresa, a u kućnom sam pritvoru... ja se tu borim protiv svoje boleštine i još trebam brinuti oko nekog virusa... pa ne raste mi korona ko gljiva poslije kiše na zidovima, ako je nisam posadila!

izludili ste ovaj jadni i bijedni narod! izludili!

kome je to u interesu? kome u cilju? tolika psihoza? a svjesni ste da je liječenje bilo koje virusne bolesti teže kad je čovjek u stresu!

koje su to budale od doktora i vas kad vam ja moram tumačiti... pa fucken herpes se pojavi svaki put kad je čovjek pod stresom, a kako mislite da ćemo se boriti protiv korone, koju nam nabijate pod nos!!! stavite koronu u karantenu, a ne nas!!! stavite je samo na prvi ili četvrti program i odjebite više!

meni treba psihološka pomoć ne da me zaštiti od korone, nego od ove bolesne države koja sve, ama baš sve radi da upropasti što god se da upropastiti.

zašto ne stavljate humoristične programe, a ne onu anđelku, od čije mi je svađe muka. ili nekakva umorstva. ili opisivanje nesreća. ili ebola... pa tko bira programe.. da mu mater pasju!!!!

gdje vam je humor, gdje su komedije, gdje romantični filmovi, gdje serije po remek djelima književnosti?! nemaaaaa

zatvoreni 24 sata u kući, a nemaš što pogledati na televiziji...

pukla sam....


i jeste li naredili onima, kojima dajete pare iz mog proračuna, da posade svaki komadić hrvatske zemlje na kojem se može saditi, da imamo na jesen bar šta jesti, kad je već njima posao otišao u klinac. nek nešto rade za te pare i te poticaje!

uostalom, kako gospodarstvo može propadati, kad cijeloj zemaljskoj kugli fale maskice, pa fale zaštitna odijela, pa fale respiratori, pa fale šatori, pa fali sto čuda....zašto to ne proizvodite??? zašto se ne preorjentirate na ono što ima prođu?! ljenčine, ne znaju misliti, jer su gotovani koji su navikli musti državu!!!

- 20:07 - Reci nešto lijepo (14) - Isprintaj - #