subota, 07.12.2019.

Orašar u Zagrebu

Jeste li znali da su u zagrebačkoj katedrali pokopana tijela hrvatskih mučenika Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana, ubijenih na najpodliji način godine Gospodnje 1671. u austrijskom Bečkom Novom Mjestu (Wiener Neustadt)? Zbog čega su ubijeni hrvatski velikaši? Naravno, zbog borbe za hrvatsku samostalnost. Ubijeni su na prljavu austrijsku prijevaru, naime car Leopold I ih je podmuklo pozvao na pomirenje, a kad su stigli, uhitio ih je i osudio na smrt. 30. travnja obilježava se obljetnica njihove mučeničke smrti. Navik on živi ki zgine pošteno!

Naivni Hrvati su se kasnije velikom mukom izborili da izađu iz sramotne tvorevine zvane Austro-Ugarska.

I usrljali u novotvorevinu tzv. Državu Srba, Hrvata i Slovenaca, kasnije skraćeno nazvanu Jugoslavija.

18.11.2019. godine obilježili smo 28. obljetnicu pada Vukovara. Nema potrebe ponavljati to, jer svi znamo sve.. i što i kako se dogodilo to što se dogodilo. Ne trebaju nam povijesne čitanke. Praktički smo nazočili toj tragediji hrvatskog naroda. Jednoj u crnom povijesnom nizu.

Naivni Hrvati su se kasnije velikom mukom izborili da izađu iz sramotne tvorevine zvane Jugoslavija.

I usrljali u novotvorevinu tzv. Europsku uniju, skraćeno nazvanu EU.

Vođe naivnih Hrvata upravo se pripremaju za predsjedanje tom umjetnom tvorevinom, za čije članstvo hrvatski narod plaća ogroman novac, iz kojeg vođe izvlače ogromne plaće i krug se zatvara.

Kako će članstvo u EU završiti, vidi se iz prethodna dva primjera. Naime, još u osnovnoj školi učili su nas da je povijest učiteljica.

No skrenuh malo s teme.

Advent u Zagrebu je počeo paljenjem lampica na Zrinjevcu. Prošle godine sam bila tamo, ove nisam stigla. Zanimljiv događaj. Međutim, ono što nije nimalo zanimljivo to su Hrvatima nametnute figure njemačkog Orašara, razbacane po cijelom gradu i to kao simbol ovogodišnjeg Adventa.

Kakve to veze ima s uvodnim dijelom mog posta? Ima, itekakve.

Naime, u Hrvatsku će se zbog predsjedanja Europskom unijom početkom 2020. godine sliti ljudi iz cijele Europske unije pa i svijeta. I što će ih dočekati u Zagrebu? Umjesto zagrebačkih licitara, ili bar figurica Zrinske garde s Markova Trga ili iz Čakovca, cijelu EU u Zagrebu će dočekati njemačke figure Orašara… njemačkog vojnika Orašara!

Što li se drugo i moglo očekivati od jednog Bandića, jedne Bienenfeldice i jedne Obuljen Koržinek?! Možda da iskoriste priliku promocije hrvatskog turizma, hrvatske kulture i hrvatskih običaja pred ljudima iz cijele EU?

NE, na samom početku predsjedanja umjetnom tvorevinom Europskom unijom, Hrvatska želi velikašima iz Europske unije na svaki način prikazati svoju podložnost i kukavičluk.

Počelo je zatiranjem hrvatskog jezika. Iako ravnopravna članica EU još od daleke 2013. godine, u EU institucijama ni dan danas se ne govori hrvatskim jezikom niti ima hrvatskih prevoditelja, pa se Hrvati u europskom parlamentu služe tuđim engleskim jezikom, umjesto jezikom svojih majki i očeva. I ne samo u europskom parlamentu. Engleski se udomaćio i posred Hrvatske, unatoč hrvatskom Ustavu i hrvatskim zakonima.

Pitanje jezika je pitanje ne samo domoljublja već i opstanka hrvatskog naroda! Prozivam HAZU za nemar i javašluk! Za isto prozivam i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Prozivam hrvatske intelektualce za manjak intelekta i sramotnu hrvatsku šutnju! Prozivam pravosudni sustav ove države za nereagiranje na kršenje Ustava u svezi korištenja engleskog jezika kad je riječ o službenoj uporabi hrvatskog jezika! I na koncu prozivam predsjednicu ove države, Kolindu, zbog toga što se bavi pjevanjem Bandiću, a nije iskoristila priliku, kao prijatelju, šapnuti mu da Orašaru nije mjesto u Zagrebu! Pogotovo ne na pragu predsjedanja Hrvatske Europskom unijom! Pogotovo ne tada.

Vođe naivnog hrvatskog naroda, izdajice i kukavice, kada ćete prestati prodavati u bescijenje toj i takvoj Europi ono što je hrvatski narod stekao potocima svoje krvi?! Do kad više?

Oznake: orašar, Zagreb- 13:37 - Reci nešto lijepo (39) - Isprintaj - #