kupus salata_vulgaris

nedjelja, 27.01.2019.

fjaka

evo čitan u novine kako je mlada i perspektivna poduzetnica dala sedam naputaka kako se othrvati stresu na poslu. znači kaže ona vako:

ka prvo, morate znati reči 'ne' i ne gledati na propuštenu priliku ka na smak svita. odma je razvidno (jebate riči!) da su je od mali nogu učili da nesmi propuštat prilike, al mora bit da su je sve te nepropuštene prilike pritisle i da je 'siluju' na nešto šta ne bi tila pa je odlučila reč ne nasilju. da je odrasla ode kod nas, jer mlada poduzetnica se zove lauren jobling, šta odma asocira na amerikanku koja rezonira na način da prigode beru jagode, onda bi znala da posal nije zec i da se jagode beru više puta u sezoni.

drugo njeno otkriće, nakon šta je kolumbo otkrija ameriku glasi da triba dat vrimena sebi. jebate, pa bar zato ne triba bit lumen, ako nisi ujutro popija kavu na rivi nemoš ni počet radni dan.

treće otkriće je da ispijanje juternje kave na rivi, ka šta smo već spomenili, određuje dnevnu rutinu, šta oče reč da ako si kavu popija nabrzinu sjeba si sebi dnevni ritam i neš doć sebi sve dok nešto ne pojiš.

četvrto otkriće nakon šta su otkrivene piramide maja je kalendar u bojama kako bi sebi vizualizira ono šta su ti prioriteti. da je imalo putovala u mediteranske zemlje, ka recimo ode kod nas, oma bi svatila da prioritet nije posal nego ugoda. jebeš život kojega živiš da bi radija, triba radit da bi živija.

peto otkriće je epohalno, izgasite mobitel! pa jebate, zato i nemaš života jerbo ti pizdarije odvraćaju pažnju od njega!

šesto otkriće se odnosi na to, bukvalno rečeno, da nije važno kako si se obuka ako je tebi u tome ugodno. to jon i nije neki jači zaključak jer ode kod nas ljudi ne polažu puno računa jesu izašli na kavu nakon šta su dali prvu ruku jupola u dnevni boravak ili prominili ulje u motoru, one šta šetaju gučija i pradu po rivi se ne računaju, mogle bi tako reklamirat i jogi, bija bi isti kurac.

i konačno, sedmo otkriće je da u sve to triba uključit tjelovježbu. vrimena za otič u teretanu može nač jedino ako nema dice, šta bi opet značilo da jon je karijera prioritet, kad imaš dicu koju triba vodit u vrtić, školu i na slobodne aktivnosti i poslin ji pokupit onda ti pored spremanja ručka, usisavanja i onoga šta su dica izasrala ne riba tjelovježba, triba ti popodnevni pižolot a ne teretana.

ovi ameri su debelo ukurcu, stalno govore o mediteranskoj prehrani kao najzdravijem načinu prehrane na svitu zaboravljajući pritom da se za takvu prehranu triba malo i potrudit, no zaboravljaju kazati da je za zdrav život presudan i način življenja.

27.01.2019. u 10:37 • 16 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 21.01.2019.

demokracija

svi se nešto zaklinju u demokraciju, slobodu mišljenja i tolerantnost, pa tako i ovdije na blogu. da, to bi bilo, kako se anči na svom novom blogu izrazila, portoparole, iako bi prikladniji naziv bio šotoparole (soto parole) što bi značilo 'suprotno od onoga što se govori' ali avaj, kad nekom nešto ne paše onda to izbriše.

svi se nešto itaju sa svojom otvorenošću prema svijetu, prihvaćaju kritike, ali ne trpe vrijeđaja, šta je sasvim normalno i ok, ali isto tako im ne odgovara kada ih netko takne u žicu, iako nije vrijeđanje, jer, ne daj bože da drugi vide da se netko sa njima zafrkava. što će ti drugi misliti o njima ako takvo nešto dopuste?

ne posjećujem one za koje sam ocjenio da su uskih vidika ka konji kojima se stave štitnici za oči (ne znam izvorni naziv) da ih okolni svijet ne plaši, ali bogami ni one šta su bez uzdi.

nikome do sada nisam izbrisao niti jedan komentar, niti jedan! i neću! al ću zato itekako voditi računa kome i što komentiram iako smatram da nikome nisam rekao nešto što nije bila istina, je bilo je par provokativnih komentara, no takvi nisu bolje ni zaslužili.

21.01.2019. u 09:13 • 38 KomentaraPrint#

subota, 19.01.2019.

asasini

je drevni naziv za ubojice. jedna od karakterističnih odlika asasina je da ubijaju prikriveno i podmuklo često na duže staze. ubojice u afektu su prema asasinima adolescentni amateri. tijekom vremena razvili su suptilne metode uklanjanja onih koji nisu dovoljno razmišljali o svojoj zaštiti. zbog straha od podmuklih ubojica u dalmaciji se tokom stoljeća razvila suptilna metoda zaštite koja u pet točaka daje precizne smjernice o prevenciji i zaštiti od podmuklih ubojica.

prva točka tog vjekovnog znanja koje se prenosi sa koljena na koljeno kaže da se kloniš promaje. promaja je specifično strujanje zraka u prostoru, nastalo uslijed otvoreni vrata i prozora u vrieme kad nije bilo klime kako bi se u litnjim misecima rashladio i provitrija prostor. sve je dobro ako ne stojiš na putu promaje. more bit da je i stare rimljane ubila promaja jer su gradili palače sa pun kurac otvora u zidovima bez prozora i vrata.

druga točka se odnosila na to da sa sobon uvik moraš nosit neki kušinić jer je kamen ladan, a poznato je da sidenje na ladnom kamenu šteti prostati i jajnicima pa su s vremenom žene izmislile pumparice kako ne bi uvik morale nostit kušinić sa sobon, šta ova današnja mladost nikako da utuvi u glavu. to je također jedan tihi ubojica starih rimljana pošto su sve radili od kamena. neznan samo di in je bila pamet.

treća točka kaže da nesmiš izač vanka mokre glave. šta je i razumljivo jer nikad neznaš oče li te di uvatit promaja.

četvrta točka se odnosi na mentalnu higijenu i kaže da nikad nesmiš prat glavu kad imaš stvari. more bit da je to jedan od uzroka smanjenog nataliteta pored sidenja na ladnom kamenu u tangama, promaju niti da ne spominjem. neznan samo kako je to bilo u starom rimu, more bit da je i to bija jedan od razloga njihova izumiranja.

peta točka govori kako donja majica uvik mora bit uvučena u gače kako ti promaja ne bi naladila bubrige, a poznato je da upale urinarnog trakta smanjuju natalitet što je definitivno one rimljane koštalo glave jerbo ne samo da nisu nosili donju majicu nego je nisu imali ni ušta uvuč. eto pa se ti onda kurči u togama na danima dioklecijana, bez pumparica i na promaji. ka šta su naši stari poučeni iskustvom starih rimljana lipo zaključili da oni koji ne nosi donju majicu se more odma smatrat mrtvin.

i sa se nameće pitanje: ko je nami oduzeja ta vjekovna saznanja o samozaštiti i sa kojin ciljen? po meni su to oni ameri šta šetaju sviton bez donje maje, kupaju se po mraku i šetaju okolo mokre glave, pumparice su zaminili tangama i umisto promaje izmislili klimu, kurče se po svitu ka stari rimljani a zaboravljaju da su i oni izumrli zato šta se nisu držali pet osnovnih načela zaštite od tihih ubojica.

19.01.2019. u 16:14 • 20 KomentaraPrint#

petak, 04.01.2019.

odluka

nekidan me mala sa radija na ulici pitala da li donosim novogodišnje odluke, reka san joj da nisan jer se naman čega odricat, šta je točno, ali u ton trenutku nisan zna da ću morat donit i odluku o novoj godini.

daklen, priča ide vako. zvali nas prijatelji za doček nove godine na kupres, rekli da će doč i princeza na zrnu graška.

- kakvo je vrime na kupresu?
- evo kaže frimeteo da je snig
- jebamupasmater :/
- šta si tako defetistički raspoložen :) kad si dočeka novu godinu pod snigon? :))
- nikad. i ne bi :/
- a meni je to baš liiiiiiiiiipo :)))
- a kakvo će vrime na samu novu godinu?
- evo kažu da će nešto malo snježiti i da temperature neće bit preniske, najniže -5°C :)))
- dobro, a kako ćemo mi do kupresa kad neman zimske gume na autu a da i kupujen zakurac pošto kod nas snig ne pada nema smisla, sve da i stavin zimske gume triban imat auto sa pogonom na sva četri kola, a sad ić kupit jedno zato šta su in prid novu godinu pale cjene i sa zimskim gumama gratis opet nema smisla jer se ne penjen na himalaju.
- a maaaaa mislin, očeš mi pokvarit doživljaj :(
- ne kvarin ti doživljaj nego te pitan kako ćemo do kupresa?
- šta ja znan?

***
- čula san se sa princezon i ona je rekla da će oni uzet auto od rentakara pa da možemo sa njima
- dobro. a kad oni misle ić?
- misle ić u subotu.
- kako ćemo ić u subotu kad radimo u subotu!? to je jedno. drugo, oću na miru ručat i odmorit kad dođemo sa posla a ne navrat nanos, i ka treče neču se sa menađeron vozit na snigu po mraku i banit ljudima prije spavanja.
- jebate! šta si ti kompliciran!
- nisan konpliciran nego realan. nek oni idu a mi ćemo busom.
- jebente munjena pa di ću sa bucama i skijaškon robon? tribat će mi još dvije borše, ko će to vucarat po busu!
- toš stavit njima u auto, meni to ionako ne triba.
- aj dobro.

***
dočeka nas prijatelj na bus sa pogonom na sva četri kola, odveja do doma, raspremili se i sili u društvu princeze koja se blaženo ljuljuškala na stolici za ljuljanje.

- ajme šta je ode vruće. reče šefika
- to san ja naložija da princezi ne bude zima. odgovori prijatelj.
- daj otvori malo da uđe zraka, podavit ćemo se.
- aj šefika ne zajbaji, ako ti je vruće idi vanka na snig tamo ti je -5. reče princeza.
- i mislila san ić nasnig, oš samnom?
- oću.

da sad ne duljim previše sa uobičajenim detaljima dvi glavne preokupacije su bile, kako prozračit prostor i oćel padat snig na prvi od godine, jer ako napada ni pogon na sva četri kola nas neće odvest do busa pošto ralice najprije čiste i održavaju glavne ceste. no, kako bilo da bilo, sa si tu disi i pusti da te voda nosi.
sam doček nove godine je prošao u dobroj atmosferi, sa jako dobrim menijem, bendom koji je zbilja održavao dobar štimung, maaa sve je baš bilo super, što no bi se reklo na visini zadatka, jedini zajeb je bija šta smo se poveli za princezinim hirom i uzeli listiće od tombule šta nan je oduzelo uru vrimena sna. prilikom odlaska u krevet šefiku uvatila neka zima, iako je prostor bio ugrijan po princezinom ugođaju a mene počela bolit glava. no, kako bilo, odspavali na retaje, digli se i spremili za povratak, princeza i menađer još ostaju jer oni ne moraju ić radit drugog, pogonom na sva četri kola prijatelj nas odvezao na kupreški 'kolodvor', sili u bus i pravac split.

- jel tebi zima?
- ma di zima viš da i u ovon busu ima neka princeza kad vako gruju.
- meni je.
- mene malo boli glava, biće od ove vrućine.
- neznan, baš ću izmirit fibru kad dožemo doma.

***
- koji ćeš toplomjer, oš oni bosanski il ovi digitalni?
- daj digitalni.
- evo, ja ću ovi bosanski.
- kolika ti je fibra?
- meni je 37 sa 6, a tebi?
- meni je 38
- jebate! nije bila dosta princeza nego nan je samo još gripa tribala! a neš više!
- pa bilo nan je baš dobro.
- je bilo nan je lipo, to se ne može poreć, al sa princezon više nigdi, pogotovo ne nasnig!
- pa nije kriva princeza šta smo se mi razbolili.
- ne nije, kriva je sezona gripe koju smo fasovali u onon busu.
- a štaš sad :(
- donit ću novogodišnju odluku!
- koju?
- otu, da više za novu godinu ne iden nigdi nego da ću stat doma i četak da ota sranja prođu!

04.01.2019. u 12:21 • 27 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2019 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2022 (2)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)
Veljača 2020 (3)
Siječanj 2020 (6)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (7)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (7)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (9)
Lipanj 2019 (7)
Svibanj 2019 (7)
Travanj 2019 (6)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (8)
Siječanj 2019 (4)
Prosinac 2018 (7)
Studeni 2018 (8)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (7)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (6)
Travanj 2018 (4)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (7)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima