Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

asasini

je drevni naziv za ubojice. jedna od karakterističnih odlika asasina je da ubijaju prikriveno i podmuklo često na duže staze. ubojice u afektu su prema asasinima adolescentni amateri. tijekom vremena razvili su suptilne metode uklanjanja onih koji nisu dovoljno razmišljali o svojoj zaštiti. zbog straha od podmuklih ubojica u dalmaciji se tokom stoljeća razvila suptilna metoda zaštite koja u pet točaka daje precizne smjernice o prevenciji i zaštiti od podmuklih ubojica.

prva točka tog vjekovnog znanja koje se prenosi sa koljena na koljeno kaže da se kloniš promaje. promaja je specifično strujanje zraka u prostoru, nastalo uslijed otvoreni vrata i prozora u vrieme kad nije bilo klime kako bi se u litnjim misecima rashladio i provitrija prostor. sve je dobro ako ne stojiš na putu promaje. more bit da je i stare rimljane ubila promaja jer su gradili palače sa pun kurac otvora u zidovima bez prozora i vrata.

druga točka se odnosila na to da sa sobon uvik moraš nosit neki kušinić jer je kamen ladan, a poznato je da sidenje na ladnom kamenu šteti prostati i jajnicima pa su s vremenom žene izmislile pumparice kako ne bi uvik morale nostit kušinić sa sobon, šta ova današnja mladost nikako da utuvi u glavu. to je također jedan tihi ubojica starih rimljana pošto su sve radili od kamena. neznan samo di in je bila pamet.

treća točka kaže da nesmiš izač vanka mokre glave. šta je i razumljivo jer nikad neznaš oče li te di uvatit promaja.

četvrta točka se odnosi na mentalnu higijenu i kaže da nikad nesmiš prat glavu kad imaš stvari. more bit da je to jedan od uzroka smanjenog nataliteta pored sidenja na ladnom kamenu u tangama, promaju niti da ne spominjem. neznan samo kako je to bilo u starom rimu, more bit da je i to bija jedan od razloga njihova izumiranja.

peta točka govori kako donja majica uvik mora bit uvučena u gače kako ti promaja ne bi naladila bubrige, a poznato je da upale urinarnog trakta smanjuju natalitet što je definitivno one rimljane koštalo glave jerbo ne samo da nisu nosili donju majicu nego je nisu imali ni ušta uvuč. eto pa se ti onda kurči u togama na danima dioklecijana, bez pumparica i na promaji. ka šta su naši stari poučeni iskustvom starih rimljana lipo zaključili da oni koji ne nosi donju majicu se more odma smatrat mrtvin.

i sa se nameće pitanje: ko je nami oduzeja ta vjekovna saznanja o samozaštiti i sa kojin ciljen? po meni su to oni ameri šta šetaju sviton bez donje maje, kupaju se po mraku i šetaju okolo mokre glave, pumparice su zaminili tangama i umisto promaje izmislili klimu, kurče se po svitu ka stari rimljani a zaboravljaju da su i oni izumrli zato šta se nisu držali pet osnovnih načela zaštite od tihih ubojica.

Post je objavljen 19.01.2019. u 16:14 sati.