kupus salata_vulgaris

subota, 24.12.2016.

blagdani


svim namjernicima kao i onim koji zalutaju na moj blog
od srca želim Sretan Božić i Novu godinu.
neka vrijeme koje predstoji provedu smijući se što više.

24.12.2016. u 17:46 • 10 KomentaraPrint#

petak, 23.12.2016.

fažol

danas san slučajno naletija na emisiju u kojoj neki američki doktor priča o blagotvornoj konzumaciji fažola. ja volin fažol, mislin kad nisu tripice u pitanju, i poznato mi je njegovo blagotvorno djelovanje. primjera radi, propuše ti sve kanale, a ako nekog ne želiš u svojoj blizini pustiš bojne otrove na biološkoj, eco bazi.

i sa kaže taj doktor da on svaki dan ji fažol. neznan jeli ga jia kad je snima emisiju ali ga je ona voditeljica nekako čudno gledala, nako, s odstojanja. jia san i ja svaki dan fažol u vojsci al samo zato šta drugo ništa nije valjalo a bile su tu i gas maske pa nije bilo problema ni sa bojnim otrovima na biološkoj, eco bazi.

e, ali nije poanta u tome. poanta je da on reklamira, dakle čini propagandu, kako je fažol osim šta je blagotvoran na organizam uz to još i jeftin, znači moš se jeftino prehranjivat, i eto zajeba. normalno, sa ćete se vi pitat kako u tome može bit zajeba? lipo. kolko kod nas dođe kil fažola, ode kod mene oko 20-25 kn a oni od prije nekoliko godina je ispo 20 kn. je,je, nemojte zablesit, fažol može stat neograničeno a da pritom ne gubi ništa od svoji nutritivnih vrijednosti, samo šta ga za svaku godinu stajanja moraš močit sat duže.

e sad, sve bi to bilo u redu da se oni yupiji ne hrane trendovski. dašta da ćete se pitat kakve to ima veze, e ali ima. ima utoliko šta ti yupiji dilaju dionicama i kad jave onima svojin dioničarima koliko je fažol zdrav oni će oma smanjit proizvodnju fažola kako bi mu digli cinu. i zato ja pridlažen da cilu slavoniju zasijemo fažolom. pošto može stat neograničeno na tržište ga možemo puštat onda kad je cina najveća, a kad mu pada onda u silose, ako dođe do kakog sranja bar narod neće bit gladan, a usput možemo popunit i rupe u proračunu. eto.

23.12.2016. u 17:30 • 6 KomentaraPrint#

srijeda, 14.12.2016.

pušači

slušam prije neki dan da će se u trgovačkim centrima počet naplačivat kesice za voće i povrće jer njihovim besplatnim dijeljenjem država gubi milijune kuna. e, a nemojte se čudit, jer država živi od pdv-a ostvarenog temeljem neke prodaje pa makar ona bila i 10 lipa. 25% od toga je 4 lipe, puta 10 miljuna kesica to je 0,4 miljuna kuna, ne triba ti znat derivacije i integrale za to sračunat. onda, poskupljuju duhanski proizvodi, a to opet znači povečanje trošarina, a sa povečanjem trošarine povećavaju se i izdavanja prema državi itede. znači, zaključak je, oni šta se zdravo hrane jednako ka i pušači pune državni proračun.

i sve bi to bilo dobro da se onima drugima koji također pune državni proračun ne smanjuje prohod, a samim tim i punjenje proračuna. sa' će se neko pitat kako? lipo. eto, uzmimo npr. neku prosječnu piceriju. oni šta se zdravo hrane tamo u principu ne zalaze, e al su se pizza majstori dosjetili pa in ponudili pizza vegetariana, no pušači u piceriji ne mogu pušit pa više niti ne zalaze osim ako nije lito a picerija ima štekat. znači, zaključak je da su picerije zbog smanjenog priliva pušača počele radit sezonski kako bi opstale. logična posljedica toga je da država povečava pdv za ugostitelje jer im se smanjio priliv u državnu blagajnu.

e sad su se ovi zagovarači ne pušenja domislili da bi mogli zabranit pušenje i na javnim mjestima. ako zabrane pušenje na javnim mjestima onda sve picerije mogu stavit ključ u bravu jerbo neće bit pušača. sa' će neko pametan postavit pitanje. 'pa nisu svi pušači!?' je, nisu svi, al ona jedna trećina šta čine dobro društvo je, a svak se oće nač u dobrom društvu. šta će ti oni uvik musavi, ne iden na pizzu da bi razglaba o utjecaju globalnog zatopljenja na tikvice nego se iden opustit, a to znači smijat se glupostima u oblaku duhanskog dima.

prema tome, pošto smo mi turistička zemlja, šta znači da živimo od sezone do sezone, zabrana pušenja loše utječe na gospodarstvo, a ako gospodarstvu ide loše onda i svi oni koji su za njega vezani žive loše što direktno utječe i na zdravlje. i sad, nek mi opet dođe neko sa pričom kako je pušenje štetno.

14.12.2016. u 13:48 • 40 KomentaraPrint#

četvrtak, 08.12.2016.

iluzija

evo su oni znanstvenici opet nekog vraga otkrili. ovog puta su se pozabavili životom. da, da, tako san i ja bija u čudilu kad san to pročita, ži-vo-tom. e, a nije to mala stvar otkrit tajne života. evo svi ovi pusti ijada godina nastoje proniknit u tajnu života pa su shodno tome smislili razne teze i hipoteze kako bi opravdali svoja razmišljanja, al razmišljanja ka i svaka druga, drže vodu dok majstori odu. no ovog puta su se ovi koristili najnovijim tehnološkim dostignućima i otkrili da je život iluzija. da, da, i-lu-zi-ja.

naime oni su ostavili jedan slobodan atom helija u, kako oni to zovu suspendiranom stanju, te ustanovili da se oti atom helija kreće utom stanju pravolinijski ako na njega nema nekih vanjskih utjecaja. onda su mu upalili svitlo, da, da, svitlo i zaključili da to svitlo na njega djeluje tako da oti atom helija pod utjecjem svitla minja svoj pravac kretanja odnosno putanju. e sad, nisu precizirali sa koje strane su mu upalili svitlo, live ili desne i da li se on maka o' svitla ili se primaka ka svitlu. no u svakom slučaju svitlo na njega djeluje.

aj, dobro šta su zaključili da svitlo djeluje na atom helija, al kako su zaključili da to stvara iluziju života, e to mi nikako nije bilo jasno? onda san sta i počeja mislit. ka prvo, oti znanstvenici su siguro neki puno obrazovani ljudi, ako su toliko obrazovani onda sigurno i znaju više nego ja. dakle, ako je meni poznato da se srednji vijek naziva 'mračnim' očito su i oni zaključili kako u to vrime nije bilo puno svitla. nadalje, tesla je osvitlija cilu zemaljsku kuglu a evidentno je da tamo di ima više svitla ljudi bolje žive. onda opet eto ti oni suncokreti, i oni se okreću za suncem odnosno za izvorom svitla, po noći klonu, a ujutro ope dignu glave.

to san nekako i skužija al' tek tad nisam ništa razumija. ako je tako, a očito je da je, zašto smo mi onda u kurcu sad kad su nan upalili svitlo? to mi nikako nije bilo jasno. razumin da smo u doba mraka imali redukcije struje pa nismo imali puno svitla za ić naprid, al zašto sad ne idemo naprid kad nan je svitlo upaljeno non-stop? onda san doša do zaključka da mora bit da je to svitlo šta su ga upalili bilo toliko jako da je svit oslipija, ja doduše nisan jer san bija daleko od izvora pa mi je svitlilo ka žarulja od 25W, al kako to da nisu oslipili svi!? onda mi je sinilo da su neki bili obavješteni o jačini tog svitla i uzeli očale za varenje kad se upalilo, ka i oni šta su prisustvovali testiranju atomske bombe, poslin i' nisu skidali pa sad više niti ne vide oko sebe, a oni šta su bili ka npr. u istri i međimurju nisu oslipili jer su bili na primjerenoj udaljenosti.

nikako mi to nije išlo u glavu kake to veze ima sa iluzijom života dok mi se nije upalila žaruljica. hollywood!!! jebate ćuk, pa daaaaa!!! oni pod svjetlom reflektora stvaraju iluziju života!!! a jebate šta san pametan rofl

08.12.2016. u 17:12 • 20 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.12.2016.

konzumerizam

evo su sad počele ove blagdanske rasprodaje. o ovin mobilnim operaterima neću jer su oni već prožvakana tema nego o ovima drugima šta sad u ove dane oće nešto ušičarit na račun potrošačke groznice. isto tako ne odnosi se ni na trgovačke lance jer oni sad snižuju sve šta je životinjskog porijekla, a najveća baza je parola '100% meso sa hrvatskih farmi'. moš mislit!!!?

ne, ne, tema je roba koju niko ne koristi, i ne odnosi se na robu koju je neko prerasta, nego na onu koja se kupuje a ničemu ne služi ka npr. fitnes naprave. prije par godina prosula šefika da kupuje 'orbitrek':

- jebate, šta ti je to?
- to mi je za nabijat kondiciju i da se bolje osjećam.
- jel to nešto ka i oni ab rocket?
- a ne, ono je bilo za trbušne mišiće, a ovo je za hodanje.
- kako hodanje!?
- pa lipo, staneš na njega i hodaš.
- di hodaš, po mosoru?
- a je si ti ukurcu, nemoraš ić na mosor, hodaš ode po stanu.
- jebate, onda ćemo morat stavit prometnu signalizaciju po stanu da se zna ko ima prednost ka se ti uvatiš odat.
- aj ne jebi. jel ti očeš da ti žena dobro izgleda?
- a šta ti sad fali?
- eee u tome i je kvaka, ne fali mi nego ima viška.
- onda lipo ajde u teretanu ili se učlani u planinare pa odaj.
- a stvarno si ukurcu. šta ću davat za teretanu kad to mogu imat doma.
- bolje ti je davat za teretanu nego bacat pare. jerbo si time sebi nametnula obavezu koju plačaš, a vako će svršit ka i oni ab rocket šta sad kupi prašinu ispo kreveta.
- ti si stvarno ukurcu. ništa me ne podržavaš.
- kako te ne podržavam!? jesan li ti lipo reka da odeš u teretanu ili u planinare!???
- ne želin bacat pare.
- a vako ih nečeš bacit, jer će doma zauzest prostor???
- sa tobon se ne da razgovarat!!!

doša oti orbitrek i montira se u dnevni boravak pošto su ostali prostori prenapučeni.

- jebte koliko je ovo! ali nije bilo nešto manje šta poslin možemo stavit ispo kreveta?
- e! nemože manji! oni manji su lošije kvalitete.
- a ovi će duže trajat?
- da!
- pa sad....poučen iskustvom ovi bi moga otić u dotu ili služit ka višalica umisto sobnog bicikla.

01.12.2016. u 14:04 • 7 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2022 (3)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)
Veljača 2020 (3)
Siječanj 2020 (6)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (7)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (7)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (9)
Lipanj 2019 (7)
Svibanj 2019 (7)
Travanj 2019 (6)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (8)
Siječanj 2019 (4)
Prosinac 2018 (7)
Studeni 2018 (8)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (7)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (6)
Travanj 2018 (4)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (7)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima