Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

pušači

slušam prije neki dan da će se u trgovačkim centrima počet naplačivat kesice za voće i povrće jer njihovim besplatnim dijeljenjem država gubi milijune kuna. e, a nemojte se čudit, jer država živi od pdv-a ostvarenog temeljem neke prodaje pa makar ona bila i 10 lipa. 25% od toga je 4 lipe, puta 10 miljuna kesica to je 0,4 miljuna kuna, ne triba ti znat derivacije i integrale za to sračunat. onda, poskupljuju duhanski proizvodi, a to opet znači povečanje trošarina, a sa povečanjem trošarine povećavaju se i izdavanja prema državi itede. znači, zaključak je, oni šta se zdravo hrane jednako ka i pušači pune državni proračun.

i sve bi to bilo dobro da se onima drugima koji također pune državni proračun ne smanjuje prohod, a samim tim i punjenje proračuna. sa' će se neko pitat kako? lipo. eto, uzmimo npr. neku prosječnu piceriju. oni šta se zdravo hrane tamo u principu ne zalaze, e al su se pizza majstori dosjetili pa in ponudili pizza vegetariana, no pušači u piceriji ne mogu pušit pa više niti ne zalaze osim ako nije lito a picerija ima štekat. znači, zaključak je da su picerije zbog smanjenog priliva pušača počele radit sezonski kako bi opstale. logična posljedica toga je da država povečava pdv za ugostitelje jer im se smanjio priliv u državnu blagajnu.

e sad su se ovi zagovarači ne pušenja domislili da bi mogli zabranit pušenje i na javnim mjestima. ako zabrane pušenje na javnim mjestima onda sve picerije mogu stavit ključ u bravu jerbo neće bit pušača. sa' će neko pametan postavit pitanje. 'pa nisu svi pušači!?' je, nisu svi, al ona jedna trećina šta čine dobro društvo je, a svak se oće nač u dobrom društvu. šta će ti oni uvik musavi, ne iden na pizzu da bi razglaba o utjecaju globalnog zatopljenja na tikvice nego se iden opustit, a to znači smijat se glupostima u oblaku duhanskog dima.

prema tome, pošto smo mi turistička zemlja, šta znači da živimo od sezone do sezone, zabrana pušenja loše utječe na gospodarstvo, a ako gospodarstvu ide loše onda i svi oni koji su za njega vezani žive loše što direktno utječe i na zdravlje. i sad, nek mi opet dođe neko sa pričom kako je pušenje štetno.

Post je objavljen 14.12.2016. u 13:48 sati.