srijeda, 01.08.2018.

U išćekivanju

Nekako mi je prošao srpanj da nisam uopće bila na blogu ni malo. Prvog sam se vratila s mora, a drugog sam imala pregled kod doktorice na kojem je sve bilo ok. Morala sam obaviti još neke stvari tipa urinokultura i slične pretrage i tako mi nekako otišao tjedan u šetanju po doktorima i odmaranju. Otvarala sam i komplikacije i porodiljni na HZZO-u i na poslu, a nešto mi doktorica i zbrljala datume na tim doznakama pa sam imala posla i s administracijom taj tjedan da sve riješim kako treba. Uglavnom, nezanimljivo i poprilično stresno i naporno kad si toliko trudna.

Drugi tjedan srpnja sam kupila razne stvarčice za bebača i tražili smo po tavanu stvari od kad je Helena bila tako mini pa sam sve skupa prala i peglala. Radila sam mu mjesta u komodi u sobi pa sam i preslagivala neke stvari i tako. Srećom ovaj put ne moramo kupovati one veće stvari kao što su kinderbet, kolica, jaje autosjedalica i slično.

Ta oba tjedna Lenči je još provela na moru s mojom mamom, malim bratićem, te mojima bakom i djedom, a onda se vratila doma. Naravno da sam je se zaželjela pa smo naredna dva tjedna uglavnom provele u igranju, šetanju, čitanju, uživanju na terasi, na igralištu itd. Vrijeme je jednostavno proletilo. Išli smo i do Zagreba na piknik u Maksimiru i u Zoo vrt. Bili smo dosta i kod svekra i svekrve jer i njih nije dugo vidjela. Brala je i čistila grah s bakom i to joj je postala omiljena igra. Danima smo grah nanašali po svuda.

U subotu je gospođica opet otišla na more s bakom i djedom. Jednostavno voli biti na moru. Prije odlaska se lijepo porazgovarala s bracom i tražila ga da ne izlazi još iz trbuha dok se ona ne vrati s godišnjeg (zapravo je djed taj koji je na godišnjem, ali svidio joj se taj izraz pa ga stalno koristi). Sad mi ovih dana šalju slike kako uživaju na plaži i u šetnji i u sladoledu. Obje sestre i šogor su mi isto dolje. Danas se vraćaju sestra i šogor, a idu stric i strina i sestrične tako da Lenči uživa u pažnji svih oko sebe. Još malo dok ne stigne braco, a onda ćemo vidjeti kako će podnijeti da više nije ona uvijek u centru pažnje. Sigurna sam da će nam biti veselo i zanimljivo.

Ja sam bila opet na pregledu u ponedjeljak. Taman 38 tjedana. No kaže doktorica ne izgleda još kao da se tijelo sprema za porod. Bebač je super. Procijenila ga na oko 3,5kg i rekla je da može preći i 4kg do termina ili još ako prenesem.

Muž i ja još koristimo ovo vrijeme da odemo u kino, pojesti nešto vani i prošetati. Dok on radi, ja si izmišljam poslove jer nisam navikla ljenčariti tako da stalno nešto spremam, čistim, premještam... Vrućine su pa ne idem previše po vani. Tu i tamo malo porežem ocvale ruže ili pometem dvorište. Odabrala sam i dala izraditi preko 300 slika (nisam skoro godinu dana) pa sam to ljepila u album i usput uglavnom gledala neke serije. Malo čitam iako nikako da nađem neku baš dobru knjigu. Već duže nisam naletila na takvu.

Dani lete pa se pretvore u tjedne i mjesece. Ponekad me uhvati strah kad shvatim koliko je još malo ostalo do trenutka kad ću postati mama dvoje djece. No uglavnom sam sretna i uzbuđena iako se pomalo bojim kako ću ja to, kako ćemo mi to...

- 13:19 - Ostavi trag (3) - Isprintaj - #