Sve se plaća (riječi i djela):

18.03.2023.

- Kako bi pridonio ozdravljenju bolesnih koji mu se obraćaju, Padre je ponudio Bogu svoje patnje. Angelo Battisti mi je posvjedočio: »Jedne večeri, našao sam Padre Pija u užasnu stanju zbog patnji koje je podnosio. Zbog teškoća s disanjem, nije mogao govoriti. Tada sam mu rekao: „Vi mislite na sve, ali nikada ne mislite na sebe. Morate otići u svoju bolnicu Dom za olakšavanje patnje i liječiti se. Sutra, kada se vratim u Rim, razgovarat ću s profesorom Valdonijem i drugim liječnicima koje poznajete da vas dođu posjetiti”. Padre Pio mi je rekao da ne trebam učiniti ništa. „Ovo nisu ljudske stvari, sine moj”. Zatim je dodao: „Sve se plaća. Sve moram platiti da bih dobio ono što moja djeca traže od mene”.« (Iz knjige „Padre Pio – čudesni život“)
- Otvori svoje srce i primi obilje Očeve ljubavi. Što je više Njegove ljubavi u tvome srcu, manje je u njemu mjesta za strah. Ne boj se loših vijesti i neka je tvoje srce mirno uzdajući se u Mene, u moju bezuvjetnu ljubav. – Isus (Sarah Young, „Isus je živ“)
- Prema Bogu ne idemo hodajući, nego ljubeći. (Sv. Augustin)
- Svaki grijeh što ga počinimo, u sebi krije nepouzdanje u Boga; pomanjkanje povjerenja da će nam Bog, u svoje vrijeme i na svoj način, providjeti ono što je najbolje za nas. (Iz knjige „Preobraženi život“)
- Dođite k meni svi koji me žudite i nasitite se plodovima mojim. Jer je spomen na mene slađi od meda i baština moja od mednoga saća. Koji me jedu, još više su me gladni, i koji me piju, još više za mnom žeđaju. Tko mene sluša, taj se ne stidi, i tko sa mnom radi, taj ne griješi. (Sir 24, 19-22)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.