Zašto nam nekad ne ide?

13.03.2023.

Postoje dani kada nam nikako ne ide od ruke. Htio bi sve sam ali ne ide. Kao da me netko upozorava da odustanem ili da potražim pomoć. Sjetim se prijatelja kojeg već dugo nisam nazvao. Shvatih zašto su prijateljstva važna? Jer, ponekad trebate ljude koji vjeruju u vas i kada vi prestanete vjerovati u sebe.
Ništa se dobro ne događa kad smo izolirani, sami, sve hoćemo sami. Put izlaska iz problema događa se kroz zajednicu, obitelj, komunikaciju sa onima koji razmišljaju na drugi način, koji znaju više, čak i kada smo radi drugih gurnuti u osamu. Teško je, ali reći nekome, iznijeti problem, prvi je korak prema oporavku. Kada to priznamo drugom, konačno priznajemo i sami sebi.
Zašto je tomu tako. Koliko god mislimo da smo osamljeni, ipak nismo odvojeni od Boga. Dobro je u uvodu u svaki posao zavapiti: Bože pomozi! Često se toga sjetim kada mi krene krivo – nisam se Boga sjetio. Bog stalno djeluje kroz nas i kroz druge ljude. Stalno stavlja pred nas mogućnost izbora - kuda krenuti – po onoj narodnoj: lijevi ili desno - crno ili bijelo. Od našeg izbora ovisi naš put i naša sudbina. (Mala je vjerojatnost da nam je naš muž ili supruga suđena. Sudbina započne nakon naše odluke, nakon izbora. To je neotuđivo pravo - sloboda često i obveza svake osobe). Katkad je najopipljiviji oblik Božje ljubavi ljubav koju primamo od ljudi koji ljube Boga. Zato je važna vjera. Biti opredijeljen da Bog može djelovati po vjeri i prihvaćanju božje riječi, da Bog surađuje sa nama. Zato je važna vjera, povjerenje, otvorenost njegovoj riječi i poslušnost Bogu. Kad smo neodlučni dobro je reći: Bože ti znaš, pomozi mi, te prespavati dok se "voda" izbistri. Događa se da ne osjećamo božju ljubav i blizinu. Samo zato što ne možemo osjetiti Božju ljubav, to ne znači da nas On ne voli. Zato ne treba odustajati. Biti odan i poslušan Bogu znači krenuti/ići putem ozdravljenja te tako izbjegavati posljedice naših pogrešaka ili grijeha. Sebi i svojima najčešće poželimo da smo zdravi, ali bez božje blizine nema ni duhovnog zdravlja. A bez zdrava duha ni zdrava tijela. Rečeno potpisujem. (eum)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.