Mudrosti nikad dosta - IX

30.12.2022.

1 - Ono što u svojim srcima vjerujemo o sebi, snažno utječe na to kako se ponašamo: ,,Jer on [osoba] je onakav, kako o sebi misli” (Mudre izreke 23,7). Ako mislimo loše o sebi, bit ćemo u depresiji..

2 - Kako to da tako mnogo daješ, a još uvijek imaš tako mnogo? – upita netko svoga darežljivog prijatelja.  Ni ja ne razumijem potpuno. Uzmem lopatu i bacam van drugima, a onda Bog uzme svoju lopatu i nabaca još više k meni unutra. Što više dajem, to više imam. Izgleda da Bog ima veću lopatu… „Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja.” (2 Kor 9,7)

3 - Osnovni duhovni problem kod većine ljudi je taj što smo užasno ljuti što nismo bogovi, što nismo savršeni… Da, sve je ograničeno i nesavršeno i to je ono što Bog voli. Toliko to voli da je voljan cijeli se tome predati, čak i ako samo jedan mali dio odgovara na Njegovu ljubav. (fra Richard Rohr)

4-- Uzalud vam sav tisak i sve radiopostaje, našim srcima nikada nećete ovladati! (Blaženi Alojzije Stepinac)

5 - Prihvaćena patnja spašava druge, bilo proročkom snagom primjera bilo zahvaljujući zamjenskoj patnji. (Costanza Miriano, ‘Ni jedna tvoja bol nije bila uzalud’) Bog te nije proveo kroz oluju da bi te bacio u lokvu…

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.