Gospine poruke:

26.07.2022.

Poruka od 25. srpanj 2022:

„Draga djeco! S vama sam, da vas vodim na putu obraćenja jer, dječice, vašim životima možete približiti mnoge duše mom Sinu. Vi budite radosni svjedoci Božje riječi i ljubavi i s nadom u srcu koja pobjeđuje svako zlo. Oprostite onima koji vam nanose zlo i idite putem svetosti. Ja vas vodim mom Sinu da vam on bude put, istina i život. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Prethodna poruka od 25. lipnja 2022.

Draga djeco! Radujem se s vama i zahvaljujem vam na svakoj žrtvi i molitvi koju
ste prikazali na moje nakane. Dječice, ne zaboravite da ste važni u mom planu
spasenja čovječanstva. Vratite se Bogu i molitvi da bi Duh Sveti djelovao u vama
i preko vas. Dječice, ja sam s vama i u ovim danima kad se sotona bori za rat
i mržnju. Podjela je jaka i zlo djeluje u čovjeku kao nikada do sada.
Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.

Izdvojio sam dvije rečenice iz gornje dvije poruke koje imaju logičan slijed:
1. Podjela je jaka i zlo djeluje u čovjeku kao nikada do sada.
2. Oprostite onima koji vam nanose zlo i idite putem svetosti.
(nastavak u komentaru)




Otac James Manjackal - 2

14.07.2022.

Otac James govori o svom životnom putu:
„U američkom časopisu ‘New Covenant’ (Novi Savez) 1975. slučajno sam pročitao članak o ozdravljenjima i o daru jezika. Nisam mogao vjerovati da su tih dana ljudi ozdravljali molitvom i vjerom. Izrugivao sam dar jezika govoreći da to mora biti histerično plakanje žena. Moj je um bio ispunjen ohološću mog poznavanja filozofije i psihologije. Tada sam čuo za karizmatski seminar u Poonu na sjeveru Indije. Zajedno s jednim starijim svećenikom iz moje kongregacije posjetio sam seminar na kome je propovijedao o. James d’Souza. Bio je snažan propovjednik i dobar pjevač. Svidjelo mi se njegovo propovijedanje i njegovo pjevanje. Dok je nada mnom molio, svećenik je rekao: ‘James, ti ćeš jednoga dana biti karizmatski propovjednik’, čuvši to, glasno sam se nasmijao i rekao ‘nikad, nikad’ Budući da se nisam osjećao bolesnim, nisam išao na molitvu ozdravljenja. Dobro sam se ispovjedio i slijedio sam sve upute propovjednika, kao što su podizanje ruku i pljeskanje. Kada je govorio o daru jezicima i ostalim karizmama, mislio sam da one nisu za mene nego za tzv. duhovnu elitu. Na dan krštenja u Duhu Svetomu dobro sam se pripremio i sjeo sam na stol zajedno s ostalim sudionicima. Tijekom polaganja ruku nisam osjetio ništa posebno. Dok je nada mnom molio, svećenik je rekao: ‘James, ti ćeš jednoga dana biti karizmatski propovjednik’, čuvši to, glasno sam se nasmijao i rekao ‘nikad, nikad’. Ne samo da nisam mogao prihvatiti čudno ponašanje karizmatika, već sam oduvijek bio pred drugim plašljiv“.
(Slijedi moj komentar o postu!)


Upoznajmo Oca Jamesa Manjackala (1),

10.07.2022.

Od svećenika koji od straha nije mogao propovijedati Evanđelje, do misionara svetog Franje Saleškog koji je obišao cijeli svijet, potiče brojne na obraćenje nadahnutim propovijedima i ozdravlja po daru spoznaje... Otac James o sebi govori (uvod):
„Još u svome djetinjstvu čuo sam kako se moja majka moli Duhu Svetomu na početku večernjih obiteljskih molitvi, koje bi trajale sat do sat i pol. Kasnije je u sjemeništu bila uobičajena molitva ili himan Duhu Svetomu na početku nastave i važnijih događaja. To je sve što sam u prošlosti znao o Duhu Svetomu. Čak ni na predavanju iz teologije nije bilo poduke niti teza o Duhu Svetomu. Naravno da sam znao iz katekizma da je Duh Svetog treća božanska osoba Svetog Trojstva i da On daje milost u našim životima. Ali nisam nikada imao iskustvo Duha Svetoga, dok ga nisam primio po moćnoj molitvi jednoga mladića. Nakon moga zaređenja za svećenika 23. travnja 1973. radio sam u misijama Visakhapatnama otprilike godinu dana, nakon čega sam imenovan profesorom na SFS sjemeništu Ettumanoor u Keraliju. Za vrijeme studija žarko sam želio postati profesor na fakultetu ili u sjemeništu, što je ugodan i častan položaj u svećeničkom životu. Nisam nikada mogao zamisliti da ću lutati od mjesta do mjesta, noseći se s različitim situacijama, ljudima kulturama i hranom. U sebi sam tražio udobnost i sigurnost sretnog života. Moj je um bio ispunjen ohološću mog poznavanja filozofije i psihologije.“ (Nastavlja se uz moje i nadam se vaše komentare).
Što osobno prepoznajem u gornjem uvodu iz života Oca Jamesa?

POUČNE MISLI:

04.07.2022.

- Kad vjerujete vlastitoj intuiciji, kad slušate svoje srce i koristite svoj razum,
onda se događaju čuda! Vjerujem u smijeh u dječjim očima prije nego što ih
svijet nauči da ne smiju plakati. (Jodi Livon – poruke s druge strane)
- Ne boj se stupiti na nepoznato tlo. Jednostavno neustrašivo iskorači znajući
da sam s tobom i da te zato ne može zadesiti nesreća. Sve je u savršenom redu.
Učini to s potpunim povjerenjem i samopouzdanjem. (Eileen Coddi – Tragovi na putu)
- Ne bojte se života. Vjerujte da je život vrijedan življenja, pa će vam vaša vjera pomoći
da on to i postane. (William James)
- Sretni ste kad postignete sklad između onoga što mislite, onoga što govorite i onoga
što činite. (Mahatma Gandhi)
- Uvijek jedni druge pozdravljajmo s osmijehom, jer osmijeh je početak ljubavi.
(Majka Tereza)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.