Strah ili ljubav

09.06.2022.

Kada strah uđe u naš um to je znak za akciju jer je to ujedno i želja za nečim boljim, žudnja za slobodom i mirom uma. Strah je suprotnost od ljubavi pa nam je prilika da koristeći Božju Riječ ojačamo svoju vjeru i savladamo strah ili strahove svakodnevnog života. U narednih nekoliko citata iz Biblije pokušat ću naglasiti snagu Božje prisutnosti koja nas liječi po našoj vjeri.
Sve svoje znanje i iskustvo trebamo pretočiti u vjeru da je Bog prisutan, da je Bog beskrajna inteligencija u čiju providnost se uzdamo, beskrajna mudrost i neograničena ljubav. Pouzdanje u Njegovu stalnu prisutnost je ujedno snaga naše vjere i molitve koja nas iscjeljuje i priprema za vječno putovanje.
Moramo razumjeti da čovjek po duhu nikada nije posve sam, on je stalno u rukama "nevidljivih učitelja ili progonitelja" ovisno kojim putem kreće. Prema tome, čovjek ima potpunu slobodu izbora i odlučivanja na svom putu koji sam bira pa je ujedno sam i odgovoran. Samo čovjek čovjeku pokušava ograničiti slobodu iz raznih razloga, iz koristoljublja, pa i iz neznanja, ali Bog nikada. Zato Bog nikada nije odgovoran za ono što nam se događa, dapače, uporno poziva na pravi put te nikoga ne ispušta iz svog krila neizmjerne ljubavi.
Dakle:
- „Bog nam nije dao duha straha nego Duha snage, ljubavi i razbora“ ,
- Recite: “Ja sam potpuno slobodan, opraštam svakom, i odlazim slobodan“ – mislim to uistinu;
- Kažite si: „Vjerujem da je Bog prisutan, prihvaćam to, i znam da me sada iscjeljuje“ – Bog u meni
sposoban je iscijeliti!
- Kada vjerujemo u Božju prisutnost tada ju doživljavamo u svakome i u svemu. To je ključ za harmoniju
zdravlje, mir, radost i puninu života.
- Sve što jeste to je Božji izričaj, knjiga koju nam je dao na čitanje. Zato počnimo spoznavati Božju
prisutnost. „Tražimo dakle kraljevstvo Božje a ostalo će nam se nadodati“;
(Pripremio EuM)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.