Fressssssh

subota, 28.05.2022.

Sude mi


Zadnjih dana je aktualan slučaj u kojem Srbi iz Srbije hoće suditi nekim Hrvatima za ratni zločin, a Srbi i Jugosloveni iz Hrvatske ih svesrdno podržavaju.

Dakle radi se o sumnji da je izbjegličku kolonu u kojoj je bila neprijateljska kvislinška fašistička vojska, pomiješana s civilima, raketiralo hrvatsko zrakoplovstvo.

Da napomenem sve se događalo za vrijeme oslobodilačke akcije u kojoj su matici zemlji pripojeni okupirani krajevi, od strane kvislinške fašističke tvorevine SAO krajine, potpomognute fašističkom JNA i četničkim postrojbama iz Srbije.

I sad kako se u datom slučaju postaviti.

Gotovo cijelo stoljeće, Srbi, Jugosloveni, i sve napredne snage na bloghaeru i u vaseljeni, tvrde da je drug Tito i savez komunista ispravno postupio kad su, poubijali kvislinšku vojsku i civile koji su bježali pred oslobodiocima.

Gotovo cijelo stoljeće nas uvjeravaju kako to nije bio zločin, i da ako se nešto i pogriješilo obzirom da je napravljeno u ime bratstva i jedinstva, niko ne treba biti kažnjen, da o tome ne treba previše pričati, niti istraživati, čak da ne treba ni žrtve sahraniti, te da je bilo kakvo spominjanje žrtava relativizacija fašizma.

I sad sam ja zbunjen kad bi Srbi i Jugosloveni, antifašisti i ljubitelji svega gej i progresivnog, najednom sudili osloboditeljima.

Također me zanima trebamo li onda za ratni zločin osuditi i svih pedeset šest tisuća pripadnika vojske SAO krajine i milicije, koji su godinama granatirali hrvatske gradove u kojima su gle čuda ginuli civili i djeca.

Stvarno otkud civili i djeca u Slavonskom Brodu, Županji, Osijeku, Dubrovniku, Zadru, Gospiću, Vukovaru.

I bi li trebali proširiti optužnicu za ratne zločine na sve pripadnike JNA i četnike, od kojih neki i danas imaju zavidne političke karijere.

Hoćemo li se prema svim zločinima i zločincima odnosit jednako i ukinuti aboliciju, ili ćemo glumiti antifašiste, zna li se išta?

- 11:26 - Komentari (53) - Isprintaj - #