Fressssssh

srijeda, 25.05.2022.

o uzrocima cvaj

Danas ćemo malo o policiji.

Hrvatska policija se već desetljećima iživljava nad navijačima, getoizira ih, ponižava, uskraćuje im osnovna ljudska prava, vrši nasilje nad njima, verbalno i tjelesno.

Kad sam jučer napisao da jugoslovenska milicija nije pucala na nas, nisam pri tom mislio da je ista bila bolja od ove naše, bože sačuvaj, samo su izgleda oni koji su upravljali istom bili inteligentniji nego ovi sada.

Da ne bi ispalo da se ja nešto pjenim radi Torcide, policija je jednako brutalna da bi se dodvorila partizanskom generalu, bivšem predsjedniku FK Partizan, a poslije notornom kriminalcu ZM inače bjeguncu od hrvatskog pravosuđa bila jednako brutalna i prema navijačima Dinama.

Posao policije nije da getoizira navijače trpa ih u torove, i satima maltretira, posao policije je da osigura uvjete, da se svaki građanin, bez obzira na boju kože, seksualnu orijentaciju, političko opredjeljenje, i boju dresa može slobodno kretati i izražavati svoje stavove.

Ako policija ne može osigurati da devetogodišnjaci u Splitu ili Zagrebu mogu nositi dres kluba za koji navijaju, bez da ih bilo tko maltretira, onda se mora mijenjati ministar unutarnjih poslova, ravnatelj policije i tako redom.

Ako ne postoji niko ko može osigurati slobodu kretanja devetogodišnjaka, onda treba ukinuti državu raspustiti sve deratizirat sabor i ponuditi u najam najboljem ponuđaču.

Možda bi pomoglo da se obzirom da je dosadašnje postupanje dovelo do propucavanja nadlaktice par centimetara od srca, pokuša nešto drugačije.

Za početak da policija nađe one koji maltretiraju devetogodišnjake, onom brzinom kojom pronađu one koji kažu da je veliki vođa majmun.

Da ne skrivaju da se iste večeri dogodio napad na policajce u Zagrebu, samo što ovi nisu pucali.

Da osiguraju slobodu kretanja navijačima, po uzoru na slobodu kretanja gej parade, sa svim rekvizitima kojima izražavaju svoju naklonost.

I u konačnici da rade svoj posao profesionalno a ne po željama bivših generala, notornih kriminalaca i kojekakvog polusvijeta

i ono najvažnije da djeluju prema huliganima, obzirom da jako dobro znaju koji su, jednako kao što znaju ko dila, ko krade, i ko vrši nasilje,

Možda ćemo nešto diskutirati i o klubovima, a možda i nećemo.

- 11:21 - Komentari (25) - Isprintaj - #