Fressssssh

četvrtak, 02.07.2020.

glup i gluplji

bzirom da se od strane očajnih kućanica, vodi rasprava po blogu o mojim političkim preferencijama, te me se naziva desničarom, predmijevajući da je to nužno nešto loše, zeru ćemo vidit šta kaže znanost o tome

godine 2017. MIT massachusetts institute of technology, je proveo istraživanje, u kojem je uspoređivao ljevičare i desničare

evo zaključaka

Znanstvenicii su uzeli u obzir tri parametara, a to su: ljubav, karijera i ostalo.

Na uzorku od 1000 ispitanika, muškaraca i žena od 20-50 godina potvrđeno je da su desničari i konzervativci na svim poljima uspješniji i generalno sretniji ljudi koji vode kvalitetniji život od ljevičara.

Na polju braka i ljubavi ljevičari su najviše zakazali. Zbog političkih uvjerenja i slobodarskih razmišljanja, lijevo orijentirani muškarci su rjeđe bili oženjeni, često nesretni na polju ljubavi i bez dugogodišnjih partnera.

Žene su pak često odgovarale da su sretne na ljubavnom polju iako su i same bile bez partnera, uz argument da je vezivanje u 21. stoljeću prestalo biti u modi i da su najzadovoljnije kad su same, te da im ne treba muškarac da bi bile sretne.

Desničari su statistički do 25. godine većinom bili oženjeni, nerijetko sa jednim ili dva djeteta, a ako nisu bili oženjeni bili su u dugogodišnjim vezama i svi deklarisani kao sretni. Samci desničari i desničarke odgovarali su da se žele skrasiti najkasnije do 30. godine.

Na polju novca i karijere statistike su bile najbliže.

I ljevičari i desničari su podjednako dobro ili loše zarađivali, imali su jednak broj tzv. tajkuna, kao i jednak broj sirotinje. Srednja klasa je najbrojnija, ali je u ovoj kategoriji pobjedu odnijela desnica i tako osigurala da cijeli parametar prevagne na stranu desnice.

Ljevičari su masovno zaposleni u nepopularnim političkim strankama koje finansiraju većinom njemačke političke fondacije, nevladinim organizacijama ili se bave vlastitim biznisom i rade na tzv. društvenom poduzetništvu.

Desničari su također menadžeri u vlastitim kompanijama, nasljednici velikih svota novca ili uspješnih korporacija, te uspješni političari u konzervativnim strankama. Također se bave poslovima u administraciji. Simptomatično je i to da su ljevičari često spominjali nekakve ideale u poslu, bavili se poslovima koji nemaju radno vrijeme, te često radili bez godišnjih odmora i slobodnih dana, dok su desničari većinom bili zaposleni na poslovima s radnim vremenom od 09:00 do 17:00, a polje ”poslovna vizija” ostavljali su prazno.

Polje ”Ostalo” bila su različita zapažanja i zaključci naučnika za vrijeme intervjua i trajanja istraživanja. Neki od zaključaka koje je bitno istaknuti su: Ljevičari troše više novca na alkohol. Lijevo orijentisane žene više subscribaju Johna Legenda. Desničari googlaju u formi pitanja, ljevičari u formi ključnih riječi.

Desničari imaju više vikendica




obzirom dqa nije sve u novcu evo malo i o ljepoti

Kako izgled političara utječe na njihov uspjeh kod birača i jesu li ljepši političari desnice ili ljevice? Odgovor na navedeno pitanje potražili su finski i švedski istraživači čiju je studiju objavio njemački Istraživački institut za budućnost zapošljavanja (IZA).

Rezultati pokazuju da su desničari ljepši te da im izgled pomaže u stjecanju naklonosti birača.

"Moguće objašnjenje je da osobe koje same sebe smatraju atraktivnima, tendiraju tradicionalnijem načinu razmišljanja i hijerarhiji pa se češće svrstavaju među desničare", objašnjava Niclas Berggren jedan od autora studije.

Istraživači su analizirali rezultate izbora u Finskoj 2003. i 2004. Izgled oko 1400 kandidata različitih političkih stranaka potom je ocijenilo preko 2500 ispitanika koji ni na koji način nisu povezani s Finskom.

Ispitanici nisu znali kojoj stranci pripadaju pojedini političari. Kandidate su ocjenjivali putem interneta, ocjenama od 1 (vrlo ružan) do 5 (vrlo lijep).

"Već su prvi rezultati pokazali da kandidati desnice djeluju zavodljivije. Također, uspostavilo se da se atraktivnost desničara odražava i na izborni uspjeh.

Veza između ljepote i uspjeha važnija je na lokalnim nego parlamentarnim izborima", zaključuju istraživači.



dakle možemo zaključiti da su za razliku od nas desničara ljevičari ružni i nesretni ljudi, o čemu se svakodnevno možemo osvjedočiti i kod nas na blogu

- 13:15 - Komentari (47) - Isprintaj - #