Fressssssh

srijeda, 15.04.2020.

Majčice moja

Danas ćemo se opet zeru bavit brojkaman.

Španjolska 390
Belgija 359
Italija 348
Nizozemska 172
Švicarska 136
Švedska 102
Velika Britanija 178
Njemačka 42
Francuska 241

Kao što znate jer ste poslovično dobro informirani radi se o broju preminulih od Korona virusa na milijun stanovnika, neke konačne usporedbe je teško raditi jer se pojedine zemlje nalaze u različitim fazama epidemije, a mora se priznati da su na žalost oni koji su bili ranije na udaru više stradali, dok su oni koje je kasnije zahvatilo, koristili njihova iskustva i poduzeli određene mjere.

Meni je osobno najsmješnije lamentiranje pustih ekonomskih stručnjaka o tome kako, je napokon izišlo na vidjelo, kako se mi nesmimo oslanjat previše na turizam.
Stavit ćemo po stranu to šta niko od tih ekonomskih stručnjaka nije nikad u životu zaradio kune na tržištu, nego ćemo se zapitat jesu li oni normalni.

Je li iko ikad branio ikome da investira u nešto drugo, i je li država poticala ulaganje u turizam, više nego neke druge grane.

Da je država uložila u turizam ka u brodogradnju ili recimo u poljoprivredu, moga je svaki Hrvat za osamnajsti rođendan dobit dva apartmanića da ima šta iznajmljivat.

Najjače je ipak kad vrli ekonomski stručnjaci, od kojih svaki ima kuću s apartmanin, na Viru, zagovaraju neku fantomsku industrijalizaciju, u vrime korone, kad bi nas eto spasilo da smo se umisto na turizam oslanjali na proizvodnju auta ili keramički pločica.

Ajmo sad malo pogledat ove zemlje koje su u kurcu, za razliku od gore spomenutih liberalnih demokracija i socijaldemokracija skandinavskog tipa.

Poljska 7
Mađarska 14
Slovačka 0,4
Češka 15
Bugarska 5
Hrvatska 8

Ako ste pomislili da se opet radi o broju umrlih na milijun stanovnika potpuno ste u pravu.
Dakle odma na prvu je vidljivo da je u zemljama Višegradske skupine, i Hrvatskoj stanje katastrofalno, njihove diktatorske vlasti, sa Orbanom i katolibanskim Poljskim predsjednikom ne daju narodu da liberalno socijaldemokratski skandinavskog tipa umire od korone.

Kako drugačije objasnit brojke.

Nije valjda da ćemo tvrdit da su Mađari discipliniraniji od Švaba, ili da su Hrvatske bolnice, bolje od Švedskih, ili možda da Slovaci imaju bolje stručnjake od Belgijanaca.

Evidentno je braćo i sestre da se radi i nedemokraciji, katolibansko fašistički vlastodršci, vrše teror nad vlastitim stanovništvom koje nikad vako neće postat liberalno osvišćeno, ni podvrgnuto socijaldemokratskim eksperimentima skandinavskog tipa.

Zato triba sutra pokrenit štrajk, sve liberalno i misleće na blogu sutra se triba uslikat u majici na kojon će pisat Dajte nan da umiremo, i metit sliku na blog, da se zna ko tu koga jebe.

- 08:00 - Komentari (56) - Isprintaj - #