Fressssssh

subota, 28.03.2020.

Prije kiše

I ovako dok čekamo da katastrofa prođe, a ona u stvari tek dolazi, funkcioniram kako najbolje znamo, i sve je nekako ispotencirano, oni pametni postaju još pametniji, oni glupi još gluplji.
Mene osobno najviše sa sociološkog stanovišta zabavlja kad neki kreten, koji si utvara da je intelektualac, bubne nešto stravično glupo, a onda Blogeri i blogerice koji sebe smatraju ozbiljnim muškarcima i ženama, u komentarima, s očiglednom nelagodom lupetaju bez veze.

Uskoro ćemo usljed života u izolacijama postat lagano neuračunljivi, pa možda sebi dopustimo ono što, ni u kom slučaju u normalnim okolnostima sebi ne dopuštamo, iskrenost.

Iskrenost si naime dopuštaju samo glupani, i oni kojima kalkulanstvo nije zapisano u genetskom kodu.

Dakle onaj kreten koji si umišlja da je intelektualac, je u stvari iskren, i baš takav krkan kakvim se pokazuje, uprkos vašim željama da je drugačije
Samo je pitanje hoće li ovo stanje dovoljno potrajat, da vi postanete iskreni i kretenu kažete što stvarno mislite, ili će iskrenost Ostat samo misaona imenica, o kojoj pišete postove nakon što nekom kretenu, uz očitu nelagodu napišete neku glupost, zbog vlastitog kalkulantskog karaktera, jer eto i on si utvara da je intelektualac kao i vi, pa bi neko mogao posumnjat i u vaše intelektualne dosege.

Dakle da zaključim Sukladno mom iskustvu stresne situacije visokog intenziteta navedu pametne ljude da pročekiraju vlastite stavove, te da se nerijetko i promijene.

Za razliku od njih iste takve situacije budaletine samo učvrste u njihovim uvjerenjima.

Kakva su vaša iskustva sa stresnim situacijama, dopuštate li im da vas promijene, ili nepokolebljivo ostajete pri svojim uvjerenjima.

- 13:00 - Komentari (12) - Isprintaj - #