Fressssssh

subota, 28.03.2020.

Danas će nam Aco Srbin Stanković, koji se pretvara da je jugosloven, dovest u svoju emisiju mladog Vuka da nam objasni kako ćemo izać iz krize.
Vuk je isto Srbin pa je dirljivo kako se Srbi brinu za dobrobit Hrvatske.
Vuk će naravno pričati u kako Hrvatska vlada nema pojma, ne zato što Vuk mrzi hrvatsku vladu, nego zato jer Vuk misli da niko osim njega nema pojma, ko i svi ostali ekonomski guruji.

Ulazimo u krizu, onu ekonomsku, i to dulje vrijeme, davno prije Korone, i to ne samo mi u Hrvatskoj, nego do jučer cijeli svijet osim Amerike, a sada izgleda i oni.
Korona će samo ubrzati i ispotencirati stvari, i poslužit neopseudoliberalčićima, da prikrivaju promašenost globalnog liberalnoglobalističkog ekonomskog projekta.
Kao što nam je očito potreban naš osobni zaokret, u promišljanju koječega tako nam je potreban i zaokret u promišljanju gospodarstva, ekonomije, i ostalih za život važnih stvari.
Zadnjih dana se u javnosti javljaju kojekakvi ekonomski gurui, koji nikad u životu nisu ništa uradili, osim što mantraju na temelju kao što rekosmo promašenog koncepta, i lupetaju bez veze.

S druge strane se javljaju i idioti koji kao alternativu ovom pseudoliberalnom sranju nude socijalizam, navodeć komunističku Kinu kao pozitivan primjer.

Jedino su ljudi koji su djelovali u onoj jedinoj pravoj krizi koju smo imali, za vrijeme rata, oprezni, oni naime znaju da se iz krize ne izlazi teorijom.

Da svakog od vas recimo kao mikroekononistu upitamo kako ste preživjeli radne godine s plaćama od 80 ili 120 maraka, jel tako da ne bi znali, a kamo li kako je preživila država, a preživila je i ni jedan dan mi na ratištu nismo bili bez hrane, pa i cigareta.

Hrvatska je bogata zemlja s nevjerojatnim potencijalima, i sve što je potrebno je da se ukinu nepotrebna radna mjesta, te da se počne više raditi i manje krasti, te bi svakako trebalo promijenit radno zakonodavstvo na način da svak onaj ko ukrade spajalicu automatski dobija otkaz, i gubi sva radnička prava, i to redom od žene koja je ukrala dvi fete pršuta, do onoga koji je spaja struju na crno i jamio s jaranima milijune, koji nikad nije dobio otkaz. U stvari trebalo bi bilo kakvu krađu na radnom mjestu tretirat ko kazneno djelo s zapriječenom zatvorskom kaznom.

Samo kad bi ukinuli nepotrebne, više radili, a manje krali svi skupa, i kad bi policija radila svoj posao, svaki od nas bi mogao imati dvostruko veća primanja i Hrvatska bi ovako bogata i s nevjerojatnim potencijalima, bila ono baš ugodno mjesto za život.

Svi ostali pseudoliberalizmi, socijalizmi i ostale pizdarije, sa puko teoretiziranje i prodaja magle.

- 08:41 - Komentari (17) - Isprintaj - #