Fressssssh

nedjelja, 02.09.2018.

Ti si meni sve

Ljubav ne poznaje pogodbenih veznika.

Vrlo je malo stvari u kojima je baš svaki pojedinac ekspert kao što su svi eksperti kad je u pitanju ljubav.

Ajmo to zeru analizirat, ka i u svim drugim aspektima života, tako i o ljubavi suvereno diskutiraju i najviše pričaju oni koji je ne bi pripoznali ni da ih u vidu opakog dobermana ugrize za guzicu.

Recimo da usporedimo to s drugim tematikama koje se vrte po blogu, o domovinskom ratu recimo najsuvremenije pričaju oni koji u njemu nisu sudjelovali, Jugoslaviju najstrastvenije brane oni koji su kad se ista raspala imali šest godina, o djeci najžustrije diskutira osoba koja ih ne želi imati, o vjeri najviše tupe ateisti, o nogometu oni koje ni jedan sport ne zanima, a o demokraciji bivši članovi saveza komunista.

Dakle ako bi slijedili uzorak, odma će nam bit sve jasno, velike priče o ljubavi na blogu su na nivou onoga kad bivši član partije priča o ljudskim slobodama ili šta bi se kod nas u narodu reklo prđenje u vitar.

Međutim, ako pažljivo čitate i gledate slike, onda ćete uočit beskrajnu nježnost koju naš kolega Geo projicira prema onon njegovon, ili ljubav gustu poput sirupa od maline kojom kolega Tigi podcrtava svako spominjanje one njegove.

Dakle iz ove prispodobe smo naučili da ljubav nema nikakve veze s svjetonazorom koji je kod naših kolega prilično različit, iako bi se približio da se Geo ne boji žene.

O nježnosti kojom kolega Kupus piše o šefiki, ili Dražen i Jelenko svojim gospođama izlišno je i govoriti, tu čak ni janjetina ne može odnit prvu nagradu.

Kumpanjo i El dijablo, kolega Mek, šta da vam pričam, odma se tu sve vidi, tribalo bi ih metit u slikovni riječnik pod pojam ljubav.

I da sad ne duljim.

Ljubav je skromna, ne bahati se i ne hvališe, nije dramatična, ne sastoji se od velikih gesti, velike geste su za lutke na napuhavanje, ako se muškarci trude impresionirati, znajte da misle da ste kokoš koja se da impresionirati, ljubav je tamo di je najmanje očekujete, u onim malim sitnicama koje život znače, u životu bez pogodbenih veznika, u svakom onom trenutku, kada vam onaj ko vam je sve, izmami osmijeh na lice.

- 10:34 - Komentari (64) - Isprintaj - #