Fressssssh

utorak, 24.07.2018.

Prvi glas Brštanova

Gori Grčka, na žalost već su desetci mrtvih, stotine povrijeđenih, o izborenim kućama automobilima i ostalom niko i ne priča.
Lani je gorio Portugal, više od stotinu poginulih.

Kad malo bolje promislim lani je gorila i Hrvatska, sjećate li se još one besane noći kad se branio Split, kad su požar gasili vatrogasci, Hrvatska vojska, Torcida, Bad Blue Boysi, navijači iz Zadra, Vinkovaca, Osijeka, kad su na fejsu oni koji nisu mogli ić gasit, nudili gorivo, svoja vozila.

Takva smo mi zemlja, takvi smo mi ljudi, ako sustav i zakaže, mi ne zakazujemo, upravo tada dajemo ono najbolje od sebe.

Možda je zato u rubrici stradali u požarima u Hrvatskoj lani iako su požari bili katastrofalni pisalo nula.

Možda je zato u Hrvatskoj neki dan pola milijuna ljudi slavilo bez i jednog incidenta, za razliku od Francuske u kojoj se palilo pljačkalo, silovalo i ubijalo, možda upravo zbog toga što svaki put kada treba pokažemo da smo jednostavno bolji od drugih.

A onda kad sve prođe, skupe se kojekakvi Tomići, Blagonići, Klasići, Duhačeki, Puhovski, Nataše Janjić, Lane Barić, Aleksandre Kolarić, Pavičići, Jovići, Ide Prester, Kekini, Bitorajci, Mrle i Prle, da nam objasne kako smo mi u stvari fašisti koji ništa ne valjaju.

I šta je najgore vi im uvijek iznova povjerujete iako znate da su lažljiva plaćenička govna koja bi se jebala za masan burek.


Blago zemlji u kojoj je najveće zlo, predsjednica koja sve grli, i popularni pjevač, koji pjeva Poštenim putem bit će teško ići znaj, al samo ćeš tako doći gdje je vječni sjaj.

- 21:19 - Komentari (43) - Isprintaj - #