Fressssssh

nedjelja, 22.04.2018.

Lajf iz a bič

Kako se život poigra s ljudima.

Recimo ja sam kao klinac srednjoškolac maštao o tome da ću postat novinar.

S druge strane recimo Ante Tomić je maštao o tome da će postat oficir Jugoslavenske narodne armije, pa je srednju školu proveo kao pitomac u vojnoj školi.

Ja san tio postat novinar jer je Emingvej bija novinar, i barba Miljenko, koji je u to vrime sa Šjor Borison bistrija vode u kazališnoj kavani, Emingvej mi je parija faca, ono baš jebač, a barba Miljenko je bija zajeban niko s njin nije moga u priču izać na kraj.

Ante Tomić se valjda palio na muškarce u uniformi, Obziron na njegov kasniji pacifistički diskurs, jebate je lipa rič diskurs, ne vidin razlog zašto bi neko ko se toliko zalaže za mir iša u Jugoslavensku narodnu armiju, ili bilo koju armiju, osim ako ga ne pale muškarci u uniformama.

Onda je došla devedeseta ka u pismi od Miroslava Škore, Ante Tomić je dobija priliku da pokaže šta je naučija ka pitomac Jugoslavenske narodne armije, u Hrvatskoj vojsci, ali nije mu se dalo, ima bit da se palio samo na muškarce s petokrakom, pa je završeni pitomac Jugoslavenske narodne armije, Ante Tomić umisto branit domovinu oša studirat filozofiju.

S druge strane ja san iako san tio bit novinar, jebač, i faca koji niko ne more nadjebat u priči, kad je tribalo branit domovinu, obuka uniformu i s drugim muškarcima s šahovnicama, branio domovinu.

Štono bi se u mom selu reklo Life is a bitch.

Ipak nemoš uteć od sebe, Ante Tomić je i u civilnom životu zadržao napaljenost prema muškarcima u uniformi pa tako piše Muškarca bez Brkova i Karaulu, u kojoj nevini mladi vojnik Siniša iz Splita, što je inače uobičajeno i vrlo popularno ime u Splitu, tipično dalmatinsko, mora svom kapetanu Pašiću svakodnevno gledat u guzicu, šta su ti sublimiranane poruke.

S druge strane ja sam odani sljedbenik kolege Eura i njegove životne filozofije koja je bazirana na guzicama i sisama, i dalje se trudim bit nenadjebiv u priči.

Ono si što jesi, svemu uprkos, ili kako to slikovito Albert Einstein kaže

Ako Židov i napusti svoju vjeru, ili prihvati neku drugu, svejedno ostaje Židov.

Tako i osviješteni građani uprkos tome što su se odrekli svoje vjere, ili su prihvatili neku drugu, ostanu ono što jesu, prepoznaju se po tragovima u maslu i naklonosti prema muškarcima koji vole muškarce u uniformi, vojvodama, i donedavno Đorđu Balašoviću.

Živijo drug Albert Einstein

- 18:40 - Komentari (30) - Isprintaj - #