Lucinda Riley: Sedam sestara

ponedjeljak , 11.03.2019.
Lucinda Riley: Sedam sestara
Izdavač: Egmont
1. knjiga iz serijala Sedam sestara

Nakon smrti Pa Salt ostavlja svojim posvojenim kćerkama pisma u kojim se nalaze tragovi o njihovom pravom porjeklu. Kćerke se okupljaju u svom domu iz djetinjstva “Atlantidi”. U ovoj knjizi pratimo najstariju (od šest sestar) sestru Maju koju trag vodi do egzotičnog Brazila.

Istinski sam uživala i guštala u ovoj epskoj priči i rastegnula sam čitanje. Priča je inspirirana otvorenim zvjezdanim skupom Sedam sestara ili Plejada. A ono što vas očekuje u ovoj knjizi je ljubavna priča koja sa sobom nosi ljubav, gubitak, odricanje….

Upoznajte Brazil točnije Rio de Janeiro i sve njegove čari. Od bogatog dijela grada do favela tj. siromašnog djela Ria. Uspon i pad plantažera kave, aristokraciju koja se ne želi miješati sa običnim stanovništvom tj. klasnu razliku Opis Atlantide (Majin dom) je prekrasan. Kako Maja doznaje o svojoj prošlosti tako nas jedan dio priče vodi u Pariz i Montparnass koji je poznat po umjetnicima. U zadnje vrijeme koju god knjigu uzmem djelom se radnja odvija u Parizu. Što li mi svemir poručuje? 😂😂 U knjizi se spominju i stvarne osobe projektant i kipar koji su radili na kipu Krist Iskupitelj. U priči doznajemo kako je nastao istoimeni kip.

Opisi pejzaža su kratki ali jako slikoviti. Vješto se isprepliće Majina priča sa pričom njene prabake Izabele koja je živjela u doba kada se kip Krista izrađivao. Knjiga cijelo vrijeme drži pažnju i nema ni jednog dosadnog djela priče. Zanimljiva,poučna,napeta priča sa dozom misterije. 520 stranica čistog savršenstva i užitka.

Na vama ostaje da zavirite između korica ove knjige,otkrijete i doživite Atlantidu,Brazil i Pariz kao što sam ja, doznate Majino porijeklo i još puno toga. što ova divna knjiga skriva. Vjerujte da je priča savršena i toplo je preporučujem svima koji nisu čitali. Čak i ako ne volite ovakav tip romana dajte knjizi priliku jer stvarno je posebna i pravo je blago. Sad nestrpljivo čekam nastavak.


Osvrt Natalija M.

Kreativni kutak

srijeda , 06.02.2019.

Nisam dugo stavila novih radova. U zadnje vrijeme većinom radim bookmarkere.
Fotkano mobitelom pa su fotke loše.


Sjenilo ili ti ga luster od vune
Decoupage bookmarkeri


Heklani i šivani bookmarkeri
Teresa Medeiros: Tvoja do zore

utorak , 05.02.2019.
Teresa Medeiros: Tvoja do zore

Izdavač: Mozaik knjiga

Tvoja do zore je malo drugačija priča od prethodnica koje smo imali priliku čitati. Zanimljiva , duhovita i emotivna priča o slijepom junaku Gabrielu i njegovoj njegovateljici Samanthi.

Razočaran i ogorčen Gabriel boravi povučeno na svom imanju gdje je zatvoren u kući danju i noću poput životinje u kavezu. U njegov život ulazi Samantha koja ga pokušava trgnuti iz očaja. Često dolaze u sukob zbog svoje tvrdoglavosti. Samantha je odlučna u svojem planu da Gabriela potakne da nastavi živjeti,a isto tako Gabriel se na sve načine pokušava riješiti Samanthe. No hoće li im uspjeti?

Priča ima dosta duhovitih dijaloga i smješnih situacija. Brzo i lako se čita. U knjizi je naglašena krivnja i kajanje obitelj,a na kraju i same Samanthe koja krije svoju tajnu ( to ćete saznati kad pročitate knjigu da ne spoilam). Odnos roditelja i sestara prema Gabrielu mi nikako nije “sjeo” i zbog toga su mi oni kao likovi jako išli na živce. Pred kraj knjige dolazi do velikog obrata što se tiče Gabriela i Samanthe, jer kao što uvijek biva neke tajne ne mogu ostati skrivene. Nadam se da će vam se knjiga svidjeti i da ćete uživati kao što sam i ja uživala.

Osvrt napisala Natalija M.

Stephen King: Tko nađe, njegovo

srijeda , 30.01.2019.


Stephen King: Tko nađe, njegovo


Izdavač: Znanje

2. dio trilogije Bill Hodges


Što se dogodi kada čitatelj postane previše opsjednut piscem? Svi imamo omiljene pisce, književne likove i na neki način smo s njima “opsjednuti”. No, glavni junak Morris ove Kingove knjige je toliko opsjednut piscem pustinjakom da ne preza ni pred čim u toj svojoj opsesiji i učinit će sve što treba i netreba, pa tako i ubiti svog omiljenog pisca. Ubija ga u bijesu jer Morris je jako ljut na J. Rothesteina jer već nekoliko godina nije objavio ni jednu knjigu , a njegovog omiljenog junaka Golda , po Morrisovom mišljenju, je “prodao” . U kojem smislu prodao? -pa, u zadnjem dijelu njegovog romana o Goldu, Gold postaje stručnjak za oglašavanje, a Morrisu se to nije sviđalo. Morris ubija Rothsteina, uzima novac iz sefa ali u njemu pronalazi i neprocjenjivo blago-piščeve bilježnice koje također uzima. Morris plijen skriva, a zbog drugog zločina završava u zatvoru.
Dok Morris izdržava zatvorsku kaznu njegov plijen, nekoliko desetljeća kasnije, pronalazi tinejdžer Peter Saubers koji je također opsjednut junakom Goldom. Nakon što je Morris pomilovan i pušten iz zatvora daje se u potragu za svojim skrivenim blagom. U cijeli slučaj upliće se i naš omiljeni detektiv Bill Hodges….


Odličan roman u kojem se isprepliću prošlost i sadašnjost. Knjiga koja vam drži pažnju i da je vam misliti. Iako sam iza ove knjige pročitala još njih nekoliko, i dalje mi se ova Kingova priča mota po glavi. Psihološki prikaz likova je odlično napisan no, to je i onako Kingov stil pa vas što se toga tiče ne može razočarati. Ova knjiga je malo sporije radnje od Gospodina Mercedesa, ali je puno realističnija. Ono što mi se posebno svidjelo je Kingovo spominjanje poznatih pisaca, pjevača. Kraj knjige je prava poslastica, koja nas uvodi u treći dio ove sjajne trilogije.

Osvrt Natalija M.

Julie Garwood: Sve za Rose

ponedjeljak , 14.01.2019.
Julie Garwood : Sve za Rose

Izdavač: Mozaik knjiga

1. dio iz serijala Clayborneove nevjeste

Ovom prvom knjigom iz serijala Clayborneove nevjeste autorica nam daje uvid u karakter glavnih likova o kojima kasnije čitamo u nastavcima Ružičasta ruža, Bijela ruža, Crvena ruža. Sada treba pričekati da se prevede još jedna knjiga iz serijala kako bi kolekcija bila kompletna.

Ova priča vrti se oko malene djevojčice koju braća nalaze u smeću, spašavaju i na kraju gledaju kako odrasta u lijepu mladu ženu. Mary Rose skladno živi sa svojom braćom, iako nitko od njih nije u krvnom srodstvu, u gradiću Blue Belle,u Montani. Cijelu zbrku u obitelj donio je neznanac, koji im nije prijatelj…...

To je to u kratko, ako počnem sa sadržajem budem vam previše spojlala, a to ne želim i ne volim.


Dobra priča, ali … da taj nesretni ali. I ne morate se složiti sa mojim uvidom u knjigu, meni je samo dobra i preopširna, nekome je super. Svi mi imamo različiti ukus što se knjiga tiče. I bez obzira što obožavam sve knjige J.Garwood ova priča kao i ostatak iz serijal su mi nekako mlake, rekli bi “limunada”. Hoćete li čitati ili ne ostavljam vama na izbor, a ovo je moj dojam pročitanog.

Ono što mogu reći/napisati je:

1. priča je preopširna - ima previše opisa nepotrebnih stvari i sporednih likova. Uz te opise možete si predočiti likove i okolinu,ali to je previše obzirom da se pojavljuje jako puno likova.

2. između poglavlja čitamo pisma upućena mami Rose i to nam daje dobar uvid u njihovo djetinjstvo i kako je Mary Rose odrastala, te tko i kako im je pomogao. Ta pisma su mi bila ok jer da je još i to opisivala bilo bi puno više nepotrebnih stranica. Istina, neka pisma su napisana po dvije stranice, i ta pisma su uglavnom od Adama, dok su druga pisma puno kraća. Pisma pišu sva braća i Mary Rose.

3. Nisam osjetila nikakvu napetost između glavnih likova. Znate onaj osjećaj kad čitate knjigu pa osjetite kemiju u zraku, kao da ste u romanu ili svojem vlastitom filmu tokom čitanja? E, to se nije dogodilo. Čitajuči knjigu imala sam vizualne slike u glavi ,ali nije to bilo to. Možda nije bilo vrijeme za čitanje ove knjige u ovom trenutku, ne znam. Iako sam je započinjala čitati dva puta. Prvi puta sam došla do 50.-te stranice i tu sam stala ,ostavila knjigu na čekanje. Sve do neki dan.

Osvrt Natalija M.

Marija Marković: Iz rikošeta u target:Igra bele dame

subota , 05.01.2019.
Marija Marković: Iz rikošeta u target: Igra bele dame

Wattpad priča

Jako mi se sviđa priča. Drama,ljubav,opasnost...Okarakterizirala bih priču kao obiteljsku krimi priču. Drži napetost od prvog do zadnjeg slova. Poglavlja su kratka,pisana kao novinarske kolumne. Iskreno, da su poglavlja malo duža ne bi bilo loše jer smisao se ne bi izgubio. Ovo je dobronamjerna kritika. Pošto je ovo prvi dio i piše se drugi i vjerujem da će likovi ostati isti uz Saru jer mi je kraj ostao nedorečen. Na kraju se ne spominje što se dogodilo Generalu osim infarkta. Bilo bi zanimljivo i taj dio pročitati. Imam dojam kao da je to nečija životna priča iako se nigdje ne spominje da je pisano po istinitom događaju. ono što me zanima je sljedeće: da li je General preživio ili ne, kaje li se zbog onoga što je učinio u prošlosti? Drugi dio je spremljen u knjižnicu i čim uhvatim vremena čitam i pratim dalje.
Tko nije čitao priču neka pročita.

Link priče: Igra bele dame

Robert Bryndza: Mutna voda

petak , 04.01.2019.

Robert Bryndza: Mutna voda

Izdavač: Znanje

3. dio iz serijala Detective Erika Foster

Prva pročitana knjiga i osvrt u ovoj novoj 2019. godini.

Detektivka Foster tražeći drogu u kamenolomu ,slučajno otkriva još jedan paket na muljevitom dnu kamenoloma. Nastupio je šok cijele ekipe kada su otkrili kako se u plastičnoj vreći nalazi kostur djevojčice. Ubrzo otkrivaju identitet kostura, a radi se o odavno nestaloj sedmogodišnjoj djevojčici Jessici Collins.

Erika preuzima slučaj koji nitko ne želi,otkriva da je prva istraga imala puno propusta. Uz stare dokaze koje mora pregledati pojavljuju se i novi dokazi i tragovi. Hoće li i ovaj puta Erika riješiti nerješivi i slučaj ili će krivac ostati nepoznati?


Odlična, uzbudljiva,tajanstvena priča. Do samoga kraja ne znate tko je krivac i ima li ga uopće. Priča je puna raznolikih tajanstvenih likova koje polako upoznajemo kako se slučaj zapetljava. Dok Erika rješava slučaj događaju se nova ubojstva, neke tajne se počinju otkrivati, a uz sve to ima i romanse.
Jednom kada počnete čitati teško se odvojiti. Slobodno mogu reći kako je ova knjiga najbolja do sada iz serijala. Ni prve dvije nisu loše, dapače odlične su, a u ovoj knjizi se vidi još veči pomak u pisanji , zapletu i raspletu. Da, za nijansu mi je bolja od prethodnik nastavaka. Nestrpljivo očekujemo četvrti nastavak ovog serijala i preostaje nam za vidjeti kako će sve izgledati. Hoće li nam nastavak biti još bolji od ovoga ili nešto slabiji saznati ćemo uskoro.

Preporučam!

Osvrt Natalija M.

Sarah Morgan: Praporci u snijegu

utorak , 27.11.2018.
Sarah Morgan: Praporci u snijegu

Izdavač: Znanje

1.dio iz serijala braća O´Neil


Kayla Green je stručnjakinja u odnosima s javnošću, mrzi Božić i u dane blagdana zatrpava se poslom. U njenu tvrtku dolazi potencijalni klijent Jackson O'Neil koji traži baš nju. Jackson je izgradio uspješan posao sa zimskim sportovima u Europi. Nagla smrt njegova oca sve mijenja, a budućnost Snježnog kraljevstva u njegovim je rukama. Da bi spasio mjesto koje je četiri generacije dom obitelji O´ Neil treba pomoć koju traži od Kayle. Kayla u novom projektu vidi spas koji će je maknuti od blagdanske euforije. Došavši u Snježno kraljevstvo to ne bude tako, uvučena je u blagdane još više nego u New Yorku. Kući se nije mogla vratiti jer bi to bilo neprofesionalno od nje,a i morala je upoznati mjesto kako bi mogla pomoći obitelji O'Neil…


Predivna obiteljska priča koja će vam dočarati duh Božića u snježnom Vermontu. Iako je cijela obitelj OŃeil vrlo temperamentna jako su povezani i obiteljske veze su neraskidive. U knjizi je vrlo slikovito prikazano bajkovito snježno mjesto i imate osjećaj kao da se nalazite među likovima. U ovoj knjizi upoznajete cijelu obitelj uz koju ćete se nasmijati. Zavirite u avanturu Kayle i Jacksona i otkrijte da li je Kayla uspjela zavoljeti Božić i zašto ga je uopće mrzila te kako je završila ljubavna priča između dvoje glavnih junaka. Moju preporuku imate.

Sabrina Jeffries: Pod krinkom zvođenja
Sabrina Jeffries: Pod krinkom zvođenja

1.dio iz serijala Škola za nasljednice

Izdavač: Naklada NeptunOn je američki “divljak “, ona engleska dama.

Bojnik Lucas Winter i lady Amelia Plume susreću se u plesnoj dvorani Mayfaira. Zainteresirani jedno za drugo počinju svoje druženje, međutim oboje imaju skrivene namjere.
Amelia sumnja da je Lucasovo zavođenje samo krinka kako bi došao do određenih informacija, pa se i sama Amelia upušta u zavođenje Lucasa kako bi pod svaku cijenu otkrila Lucasove motive. Ovdje počinje cijeli zaplet. ove priče. Koje skrivene motive ima Lucas? Kako njihova priča završava?


Ovo vam je ukratko što se skriva iza ovih divnih korica. Priča je to o vojniku, bojniku koji mrzi Englesku i sve što je vezano za nju. A zašto je onda u Engleskoj ? Poslovno, a također ima i daljnje rođake Engleze. Lucas je bezobrazan, arogantan, jako privlačan i tajanstven. Te osobine privukle su Ameliu, englesku damu pustolovnog duha i vrlo pametnu. Odlična priča od prve do zadnje stranice. Uz dijaloge glavnih likova dobro ćete se zabaviti ali i otkriti tajne iz prošlosti ovih junak. Amelia će uz Lucasa doživjeti pustolovine koje je tako privlače.
Hoće li Lucas promijeniti mišljenje vezano za Engleze uz pomoć Amelie? To ostaje na vama da otkrijete. Ja sam se dobro zabavila uz ovu knjigu i svakako je preporučam.

Osvrt napisala Natalija M.

Monica McCarty: Lovac

srijeda , 14.03.2018.
Monika McCarty: Lovac

7. knjiga iz serijala Čuvari visočja

Izdavač: Mozaik knjiga


Primirje se bliži kraju, a Bruce priprema svoju vojsku za daljnju borbu. Kako bi što bolje pripremali napad pomaže im crkva koja se uključila u prenošenje poruka. Ispostavilo se da su na tom zadatku najbolje časne sestre. Sestra Genna najbolja je i najvažnija Bruceu jer u nju ima povjerenja. Njen pravi identitet znaju samo tri osobe. Genna je britkog jezika,uvijek na oprezu, samostalna i ima čvrste stavove. Često joj se gubi trag tj. ona sama ne želi biti pronađena i ne javlja se nikome.

Ewen Lamont “Lovac” dobiva zadatak da pronađe nestalu tajnu glasnicu, sestru Gennu. Lovac je cijenjen od svojih ratnih kolega Čuvara visočja zbog svoje vještine. Pronalaskom Genne, Ewen mora imati puno strpljenja kako bi svoj zadatak obavio kako treba. Odvesti Gennu do kralja neće biti nimalo lak zadatak. Genna gdje god stigne upada u nevolje, bolje rečeno pravi magnet je za nevolje, tvrdoglava je i misli kako je ona uvijek u pravu. Između njih postoji velika kemija, što Ewena ometa u zadatku. Njihovo zajedničko putovanje do kralja biti će puno prepirke, napetosti, poljubaca koji se nisu smjeli dogoditi, skrivanja pravog identiteta…. Ewen igrom slučaja doznaje pravi Gennin identitet i daje sve od sebe kako bi je zaštitio.


U ovoj knjizi neće nedostajati humora, ljubavi, zavjere i svega što ide uz rat i ljubav. Ovdje je vrlo naglašena odanost prema kralju i klanu. Bolna prošlost glavnih junaka je potresnija i šokantnija čak i više nego u prijašnjim knjigama. Na kraju knjige, kao i u svakoj knjizi iz ovog serijala, autorica objašnjava povijesne činjenice što je sve promijenila ili dodala kako bi ovaj roman imao savršenu priču.<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.