Decoupage radovi 3.dio

srijeda , 22.04.2020.


Decoupage slike na slikarskom platnu


Valentinovo

Božićne kugliceAdventski vijenci

#ostanidoma foto-izazov 2

utorak , 21.04.2020.

Decoupage radovi 2.dio

TanjuriUkrasne kutije
SvijećnjaciTanjurBookmarkeriDecoupage radovi


Uživajte u galeriji mojih radovaPisanice

Uskrsne košariceDrvene tacneŠareni Uskrsno proljetni vijenac


Andrzej Sapkowski: Saga o vješcu

srijeda , 15.04.2020.
Andrzej Sapkowski: Saga o vješcu

Posljednja želja, Mač sudbine, Vilenjačka krv, Vrijeme prezira

Izdavač: Puls čitaj najbolje, Egmont

Posljednja želja i Mač sudbine pisane su u formi kratkih priča i svojevrstan su uvod u samu sagu. Tu ćete prepoznati i neke bajke. Autor se oslanja i na slavensku mitologiju. Ova Saga spada u epski fantasy,a počinje od treće knjige odnosno Vilenjačke krvi. Cijeli serijal ima 7 dijelova.
Geralt je vještac koji bira između većeg i manjeg zla ono manje. Misija mu je ubijati čudovišta.
U pričama se pojavljuje jako puno likova. Na momente sam znala pogubiti konce.
Autor vješto isprepliće sadašnjost i prošlost. Likovi su vrlo živopisni kao i sama priča uz mnoštvo zanimljivih opisa.

U ovim pričama ima doslovno svega,od vješca,čarobnica,čudovišta,vilenjaka… što daje jednu kompleksnu i zanimljivu priču.

Iako sam tip čitateljice koja čita većinom povijesno ljubavnu i ljubavnu tematiku uz poneki krimić, znam posegnuti i za fantasy knjigama i obično biram ciljano takav tip knjige. Kako sam dobila na recenziju Vatreno krštenje posegnula sam i za ovim knjigama kako bih mogla napisati vjerodostojni osvrt na pročitano. Slažete se da nije fora pročitati 5. dio serijala,napisati osvrt na pročitano,a ne znate što se prije događalo.

Za sve ljubitelje fantasy priča i one koji su to malo manje, a nisu pročitali Sagu imate moju veliku preporuku. Vjerujem kako vas ove knjige neće razočarati,meni su se jako svidjele i sigurno ću ovaj serijal čitati ponovno.
Knjige potražite na ovom linku:
Posljednja želja
Mač sudbine
Vrijeme prezira
Vilenjačka krv


Natalija

Andrzej Sapkowski: Vatreno krštenje

ponedjeljak , 06.04.2020.Andrzej Sapkowski: Vatreno krštenje


Izdavač: Egmont

5.dio Sage o vješcu

Kako bih mogla pročitati i recenzirati ovaj nastavak, trebalo je proučiti i pročitati prethodne nastavke. Malo je potrajalo ali se itekako isplatilo sada sam fan Geralta :)
Znate da kod mene u zadnje vrijeme sve ide naopako tako će i ovi osvrti biti zbrda z dola. Prvo vam dajem ovaj osvrt, a nakon njega ( kroz koji dan) ide osvrt na prva 4 nastavka u jednoj cjelini.
No, na kraju to nije ni važno, glavno da se čita i uspije napisati osvrt, što mi u zadnje vrijeme baš i nije lako. Što god napišem ne valja, pa tisuću puta brišem i popravljam i tako u nedogled. A kako sam ja doživjela ovaj nastavak?

Moram priznati da mi je početak bio malo dosadan. No, to je trajalo relativno kratko. I ovoga puta ima puno likova koji se pojavljuju i na trenutke je malo teže pratiti. Hm, možda je to samo kod mene slučaj? Nakon što je bezbroj puta bio ranjavan, Gerald se donekle oparavlja kako bi krenuo u potragu za Ciri. U toj pustolovini pridružuje mu se Maslačak i Milva, no nisu oni jedini koji Geraldu pomažu u putovanju i potrazi. Kroz priču se pojavljuju živopisni likovi koji se pridružuju maloj skupini, te sada imamo šaroliko društvo. Autor se više posvećuje izgradnji ostalih likova što Geralda stavlja u drugi plan. A što nam radi Ciri? Ciri se priključila buntovničkoj družini mladih koji se nazivaju Štakori. Uz njih Ciri počinje ubijati i to joj postaje opsesija. Paralelno pratimo i priču o novoj loži čarobnica koje također žele pronaći Ciri i pomoći Geraldu.

Svi likovi u ovoj priči su mi prirasli srcu uz Geralda tu je još i tajanstveni Regis, da dobro ste pročitali. Iako svaki lik u ovoj priči ima svoje jake karakteristike,slabosti i mane meni se nekako dopao Regis. U priči ćete dosta toga naučiti novoga, nasmijati se u pojedinim trenucima baš od srca ali postoje i trenuci kada se pošteno naživcirate. Bez obzira što mi je početak bio malo dosadan kako sam rekla, ostatak knjige je sve popravio. Velike preporuke za ovaj nastavak i zaronite u svijet magije…

Link za kupnju knjige: Vatreno krštenje

Natalija

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.