All souls-triologija Deborah Harkness

nedjelja , 28.02.2016.





Knjige su me doslovno oborile, obuzele, totalno oduševile..... ali krenimo od početka. Igrom slučaja naletjela sam u jednoj knjižari na Otkrivanje vještica Deborah Harkness. Istina na nekoj stranici na netu sam pročitala da je dobra i kratki sadržaj i to je to. Počinjemo se družiti vještica i vampir i moja malenkost. Diana Bishop je vrsna povjesničarka i osrednja vještica koja zatraži alkemičarski rukopis Ashmole 782 u Oxfordskoj knjižnici. Diana je time zakoračila u svijet koji je dugo negirala, svijet vještica, vampira, demona,.... i svijet koji je ostavila iza sebe kada je odlučila ne biti vještica. Sva ta nadnaravna bića se žele domoći knjige koja krije tajnu vrste. Diana se nađe u životnoj opasnosti i tu joj u pomoć stiže Matthew de Clairmont vampir star 1500 godina. Ljubav vještice i vampira je zabranjena od davnina.

Predivno osmišljena fantazija za odrasle sa svom čarolijom Harryja Pottera ili Sumraka. Otkrivanje vještica, neodoljiva priča o čarobnjaštvu, znanosti i zabranjenoj ljubavi, natjerat će vas da čeznete za nastavkom...
People Magazine

Sjena noći je drugi dio triologije . Diana i Matthew putuju kroz vrijeme na kraj 16st,. Osim što moraju pronaći izgubljene stranice Ashmola 782 Diana će morati pronaći učiteljicu za vještice. Elizabetansko doba donosi i izazove Diani ženi 21stoljeća, i dok se susreće sa najslavnijim ljudima tog doba najveći izazov će joj biti Matthew otac Philippe koji jedinu vješticu ne vidi kao ženu svog sina. Povjest i magija tog doba u kojem William Shakespeare ispija vino zajedno sa našim likovima je čarobna.

Knjiga života je zadnji dio triologije. Povratak Diane i Matthew iz elizabetanske engleske u sadašnji London otkrit će sve tajne stoljećima skrivane u Ashmolu 782. Stari neprijatelji ostali su isti a Diana i Matthew morat će zaštiti svoju nerođenu djecu, a jedino što može sačuvati njihovu ljubav je sastavljanje posljednje tri stranice rukopisa.I dok će malobrojni prijatelji pomoću drevnih znanja i moderne znanosti tražiti dijelove rukopisa Diana će morati sakupiti svu svoju moć da pomogne svom mužu.

Da li su pronašli te tri stranice? Hoće li imati djece i da li će ta djeca biti vampiri ili vještice? Što ili tko je na kraju drevna knjiga života ostaje na vama da otkrijete. Mi znamo odgovore na ova pitanja.


Dok čitate knjige možete zamisliti knjižnicu u Oxfordu ( eh da nam je jedna takva) dekantere crvenog vina kojeg Matthew pije i svu čaroliju zabranjene ljubavi, u prastarim ulicama i zgradama obavijenim maglom. Zanimljiva je i kuća Dianine tete koja je ponekad "oživjela",počela izbacivati stvari, uzimala neke stvari ali i lupati vratima. Bilo je to sjajno putovanje koje ću ponoviti svakako. Izdavač Fraktura je napravila sjajno druženje sa Deborah Harkness kad je bila u Zagrebu. Naravno bez potpisane knjige nije se išlo kući.

I za kraj jedna fotka sa tog druženja.

Pjene za kupanje Avon

utorak , 23.02.2016.




Svi Avonovi proizvodi su dermatološki ispitani. Divnog i osvježavajućeg mirisa. Ove pjene za kupanje dolaze u zanimljivim bocama. Pjena je gelasta, gusta i dovoljan je jedan čep staviti u kupku. Taj jedan čep napravi jako puno pjene. Jedna bočica može stvarno dugo trajati. Ja je koristim i za tuširanje.
Koža je glatka i mirisna a mišići doista opušteni. Na žalost miris se ne zadržava dugo na koži i to je jedini nedostatak ovih pjena. Po cijeni vrlo pristupačne. Ima velik broj mirisa i kombinacija ,ali nisu uvijek sve dostupne u katalogu.

Pjene za kupanje:
Lubenica, Orhideja i vanilija, Ruža i orhideja, Čokolada i naranča (ova predivno miriše), Mango,Nar i božur, Ljubičica, Romantična ruža,Bijeli čaj i jasmin.

Ja sam jako zadovoljna ovim pjenama i svakako preporučam i vama.


avon.hr

Oznake: Kozmetika, avon

Patuljaste ruže

ponedjeljak , 22.02.2016.





Prije 2 godine za rođendan sam dobila predivne mini (patuljaste ) ruže. Željela sam ih sačuvati da dugo traju pa sam ih posadila u viksu na trajno mjesto ispod trešnje. Imaju dovoljno sunca i vlage , a nisu na onom jakom suncu preko ljeta koje prži. Rezultat se vidi sretan Ova na slici kao i ostale daju prekrasne cvijetove do kasne jeseni. Na nizbrdici iza njih posađena je lavanda i ostalo začinsko bilje ( vlasac, ružmarin, menta, neven, hibiskus...). mravi,lisne i krvave uši ne vole miris lavande i time čuvate svoj ružičnjak od tih malih napasti, ali lavanda i ruže lijepo izgledaju zajedno.

Patuljaste ruže mogu doseći visinu do 40 cm. Cvijetaju sitnijim cvijetovima , ali mogu biti i krupniji (vidi sliku) sretan , divno mirišu, ali neke nemaju miris, imaju sitnije listove nego velike ruže. Treba im barem 5 sati sunca.Veliki izbor boja. Kod mene u vrtu posađene su bijela , roza, crvena i ova "šatirana". Sade se u jesen i proljeće. Ovakav tip ruže koristi se za obrubljivanje gredica, sade se u kamenjar , za obrubljivanje puteljaka u vrtu, sade se i u velike tegle i žardinjere te se tako posađene mogu držati i uzgajati u stanu, kući ili na balkonu. Većinom su otporne na bolesti. Redovno prihranjivanje i odstranjivanje odcvalih cvijetova daju predivan grm i još ljepši cvijet. Rezidba se vrši u jesen ili rano proljeće.

Ruže nikada nemojte saditi na isto mjesto gdje su već bile ruže. To je staro pravilo. Ruže koje posadite u "umorno tlo " slabije rastu. Ako želite ruže na istom mjestu gdje su bile i stare onda morate izmjeniti tlo do dubine dvije štihaće , ili ruže zasadite na drugom mjestu.

Svi znamo da se cvijetovi ruže koriste u kozmetičke svrhe za kreme , parfeme , ....ali isto tako mogu se koristiti i u kuhinji pod uvjetom da nisu špricane kemikalijama . Sjećam se da je moja pokojna baka radila od mirisnih latica ruža sokove i likere. Isto tako možete imati lijepu dekoraciju u svojoj limunadi , soku ili nekom drugom osvježavajućem piću. E sad se vi pitate kako. Vrlo jednostavno u posudicu za led stavite latice ruže, list ili male sitne pupoljke , zalijte vodom i stavite u škrinju. Dobili ste dekorativne kocke leda.

Oznake: cvijeće, vrtlarenje, ruže

Kutija knjiga

subota , 20.02.2016.



Kao pravi knjigoljubac i kreativac napravila sam ove dvije kutije za sebe i naj prijateljicu. U njima čuvamo svoju kolekciju bookmarkera koja se svakom kupnjom novih knjiga povečava.

Kutije su u obliku knjige, rađene salvetnom tehnikom, obojene i ukrašene sa vanjske i unutarnje strane. Ove slike sam dala da mi isprintaju na rižin papir.
Svaku kutiju sam najprije obojila u bijelu akrilnu boju da mi slike sa rižinog papira budu bolje vidljive.
Nakon što se boja posušila lak lijepilom za decoupage sam polijepila rižin papir i stavila ponovno na sušenje.
Prije lijepljenja slike sam izrezala.
Na dijelove koji su bili slobodni stavila sam cracle lak (lak za raspucavanje boje) u malo debljem sloju da mi pukotine budu deblje. I opet na sušenje. Kada se lak posušio stavljena je crna akrilna boja koja se u dodiru sa lakom za raspucavanje počela raspucavati i počela se nadzirati bijela boja koja je prije nanešena. I naravno opet na sušenje. Sa zlatnim gliter lijepilom ispisala sam slova. I naravno opeeet na sušenje. Za kraj sam ju polakirala sjajnim bezbojnim lakom u spreju kako bi sami rad zaštitila i tako mu dala dugovječnost. I pogađate nakon lakiranja ponovno sušenje.

Ove kutije sam radila tjedan dana kako bi mi se dobro posušile boje između nanošenja slijedeće i samih salveta.

Bratstvo crnog bodeža J.R.Ward

četvrtak , 18.02.2016.






Na nagovor prijateljice počela sam čitati Bratstvo. Kako ja inače nisam tip od čitanja horor knjiga i vampira nisam željela ni početi sa čitanjem tog žanra ali... Da uvijek postoji neki ali uspjela me nagovoriti da pročitam prvi dio i vidim da li će mi se sviđati. Počela čitati i vidi vraga knjiga mi se dopala, da dopala moš misliti luda sam za njima i jedan od većih fanova braće. Ajme meni nema mi pomoći.rofl

Naše Znanje je izdalo do sada osamnaest dijelova ima ih još ali ne puno cry
Pa krenimo redom:
Noćni lov, Kraljica tame, Zvijer u njemu, Vječna kletva,Rob strasti, Krvava žrtva, Lovac na duše, Srce vampira, Oslobađanje, Poljubac smrti, Krvna veza, Bezdan žudnje, Kralj srca, Nijemi osvetnik, Opojna krv, Razdvojene duše, Gospodari sudbine i Kralj.

Wrath,Rhage, Zsadist,Butch,Vishous,Phury,John,Tohrment,Qhuinn, Blay seksi, zgodni , nabildani , bogati vampiri koji su svi u Bratstvu crnog bodeža. Neki su od prvog dan u bratstvu dok su neki kasnije primljeni nakon obuke i dokazivanja. Bore se protiv degrada , ali i svoje prošlosti i ljubavi prema svojim ženkama koje upoznaju. Svaki od njih ima svoj neki teret iz prošlosti koji mora pobijediti i prihvatiti samu prošlost kako bi našli svoj mir.

Odlične ljubavne priče koje su knjigama povezane. U svaku knjigu spisateljica počinje ubacivati i nove likove koji nas vode do slijedeće priče i novog nastavka. Novi likovi nakon tog uvoda iz prošle knjige dobivaju svoju radnju i zavrzlame zajedno sa ostalim likovima. Likova ima jako puno i u svakoj knjizi pojavljuje ih se dosta. Kroz sve nastavke pojavljuju se svi glavni likovi ali i neki sporedni. Knjige nisu za mlađe od 18 godina jer ima puno opisa ljubavnih seksi scena.

Kao što sam i napisala cijeli serijal je odličan i svakako ga preporučam. Oni koji su pročitali znaju o čemu pišem , a oni koji nisu trk do knjižnice po knjige.
Nadam se da sam vas bar malo zainteresirala da uzmete ovaj serijal u ruke.






Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.