Dinah Jefferies Supruga vlasnika plantaže čaja

srijeda , 12.04.2017.
Supruga vlasnika plantaže čaja
Izavač: Mozaik knjigaDevetnaestogodišnja Gwen iz Engleske odlazi u Cejlon za svojim novim suprugom kako bi započela novi život. Dočekuje je Laurence koji se drži suzdržano i tajnovito. Kako stalno ima posla na plantaži Gwen sama istražuje svoj novi dom. Istražujući plantažu pronalazi tajni prolaz , a na kraju prolaza jedan grob. Kada Gwen zatrudni Laurence je presretan, ali nakon porođaja Gwen mora donijeti tešku odluku koja će joj uvelike promijeniti život. Njena tajna će biti dugo skrivana, ali doći će trenutak kada će morati otkriti istinu svojemu suprugu. Hoće li tajne koje oboje skrivaju uništiti njihov brak?


Kada bi vam pisala malo više sadržaja izgubila bi se tajnovitost cijele knjige. Nešto slično imate na koricama ove divne knjige. Divna ljubavna priča koja vas vuče da čitate do kraja. Ima predivnih opisa Cejlona, plantaže, pa čak i koje procese čaj prolazi do samog pakiranja. Opisa ima taman toliko koliko bi trebalo da steknete dojam kako sve izgleda, vrlo su životopisni i imate dojam kao da ste tamo ili kao da gledate film. Radnja se događa davne 1925. godine pa na dalje , te su u tom kontekstu vrlo dobro prikazani odnosi slugu i vlasnika. Prikazuje se da je nekim likovima vrlo bitna boja kože i to stalno naglašavaju, dok s druge strane glavnom liku boja kože nije bitna i smatra da se prema svima treba odnositi kao ljudima , a ne raditi klasnu razliku po boji i statusu. Glavni lik po tom pitanju ima jako čvrst stav. A koji glavni lik je u pitanju?

Ono najvažnije i najbitnije je da smatram kako ni jedna žena ne bi trebala donijeti odluku koju je donijela junakinja ove priče.. pa čak ni u ono kolonijalno doba. Gwen prolazi kroz cijeli niz osjećaja i ti osjećaji su tako dobro istaknuti da se u jednom trenutku smijete ,a u drugom plačete zajedno sa glavnim likom. Vrlo emotivna i dirljiva obiteljska priča i nimalo dosadna.


Po opisima krajolika usporedila bi je sa Mirisom šafrana koja je također bila živopisno opisana. Ako vam se Miris šafrana sviđao onda je ovo prava knjiga za vas, a i ako vam se nije sviđala knjiga mislim da bi ovu svakako trebali pročitati. Mene se jako dojmila i svakako je preporučam.


Jennifer Probst Dogovor za brak

četvrtak , 06.04.2017.


Jennifer Probst Dogovor za brak
Izdavač: ZnanjeNapokon sam i ja pročitala ovu tetralogiju o obitelji Conte, odnosno serijal Marriage to a Billionaire. Zanimljive, lako čitljive i lagane knjige koje su idealne za ljetno vrijeme. U pričama ćete pronaći uistinu svega, od knjige koja se pojavljuje u svakom djelu ,a povezuje ženske likove, poznate knjige, glazbenike, grupe, slikare, ludog mačka, pse…. Svaka priča je uistinu nešto posebno, gdje likovi vrlo brzo ulaze u brak zbog raznih razloga, a kako će svaki brak od njih završit i hoće li ostati zajedno na vama je da otkrijete. U pričama su vrlo vješto razrađeni obiteljski i prijateljski odnosi. Radnja se odvija u Italiji i SAD-u. Veliki utjecaj na likove ima i Mama Conte koja je zanimljiva dobrodušna starica i lukava u svakom pogledu. Iako je bogatašica ne razmeće se svojim bogatstvom već je vrlo skromna, a obiteljski odnosi su joj najvažniji.

Dogovor za brak
Alexa Mckenzie vlasnica je knjižare i želi spasiti obiteljsku kuću od prodaje , ali kako nema novaca mora naći bogatog muža kako bi spasila kuću. Njena najbolja prijateljica predlaže joj da se uda za njenog brata Nica koji također traži ženu kako bi mogao naslijediti ujakovu tvrtku. Njih dvoje dogovore se za brak na papiru sa vrlo jasnim pravilima: nema vezivanja, njihov odnos biti će vrlo poslovan, bez ljubavi i strasti …… Ali hoće li uistinu biti tako?


Bračna klopka

Michael Conte mora pronaći suprugu koja će se moći uklopiti u njegovu tradicionalnu talijansku obitelj, a sve to kako bi omogućio sestri da se uda. Iako se ne želi trajno vezati , Michael “zaprosi” fotografkinju Maggie te je moli da odglumi njegovu zaručnicu tijekom putovanja u Milano ,a on će se zauzvrat držati podalje njene najbolje prijateljice Alexe….

Bračna pogreška

Carina Conte je još od djetinjstva zaljubljena u Maxa Graya koji je najbolji prijatelj njezinog brata Michaela. Carina i Max susreću se nakon nekoliko godina u SAD-u , Carina je sada odrasla žena, a Max će joj biti šef u Michaelovoj tvrtki u kojoj će Carina stažirati. Ubrzo se između njih zapale iskrice ,ali Max zbog odanosti prema obitelji Conte ne želi ulaziti u vezu sa Carinom. Dosta toga će se promijeniti kada budu na službenom putu u Las Vegasu…..


Bračni ugovor

Julietta Conte gradi karijeru direktorice obiteljske tvrtke La Dolce Famiglia , a nakon nekoliko bezuspješnih veza ljubav joj ne pada na pamet. Na poslovnom sastanku upoznaje Sawyera koji joj nudi ekskluzivan ugovor s njegovim međunarodnim lancem luksuznih hotela. Sawyer u Julietti probudi zanimanje za njega, ali zbog poslovnog ugovora drži se distancirano i ne želi ulaziti u ljubavnu vezu….

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.