Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Andrzej Sapkowski: Vatreno krštenje



Andrzej Sapkowski: Vatreno krštenje


Izdavač: Egmont

5.dio Sage o vješcu

Kako bih mogla pročitati i recenzirati ovaj nastavak, trebalo je proučiti i pročitati prethodne nastavke. Malo je potrajalo ali se itekako isplatilo sada sam fan Geralta :)
Znate da kod mene u zadnje vrijeme sve ide naopako tako će i ovi osvrti biti zbrda z dola. Prvo vam dajem ovaj osvrt, a nakon njega ( kroz koji dan) ide osvrt na prva 4 nastavka u jednoj cjelini.
No, na kraju to nije ni važno, glavno da se čita i uspije napisati osvrt, što mi u zadnje vrijeme baš i nije lako. Što god napišem ne valja, pa tisuću puta brišem i popravljam i tako u nedogled. A kako sam ja doživjela ovaj nastavak?

Moram priznati da mi je početak bio malo dosadan. No, to je trajalo relativno kratko. I ovoga puta ima puno likova koji se pojavljuju i na trenutke je malo teže pratiti. Hm, možda je to samo kod mene slučaj? Nakon što je bezbroj puta bio ranjavan, Gerald se donekle oparavlja kako bi krenuo u potragu za Ciri. U toj pustolovini pridružuje mu se Maslačak i Milva, no nisu oni jedini koji Geraldu pomažu u putovanju i potrazi. Kroz priču se pojavljuju živopisni likovi koji se pridružuju maloj skupini, te sada imamo šaroliko društvo. Autor se više posvećuje izgradnji ostalih likova što Geralda stavlja u drugi plan. A što nam radi Ciri? Ciri se priključila buntovničkoj družini mladih koji se nazivaju Štakori. Uz njih Ciri počinje ubijati i to joj postaje opsesija. Paralelno pratimo i priču o novoj loži čarobnica koje također žele pronaći Ciri i pomoći Geraldu.

Svi likovi u ovoj priči su mi prirasli srcu uz Geralda tu je još i tajanstveni Regis, da dobro ste pročitali. Iako svaki lik u ovoj priči ima svoje jake karakteristike,slabosti i mane meni se nekako dopao Regis. U priči ćete dosta toga naučiti novoga, nasmijati se u pojedinim trenucima baš od srca ali postoje i trenuci kada se pošteno naživcirate. Bez obzira što mi je početak bio malo dosadan kako sam rekla, ostatak knjige je sve popravio. Velike preporuke za ovaj nastavak i zaronite u svijet magije…

Link za kupnju knjige: Vatreno krštenje

Natalija







Post je objavljen 06.04.2020. u 13:43 sati.