Kako učiniti bloganje zanimljivijim i efikasnijim?

Sigurno ste se pitali kako ukloniti ove silne reklame s blog.hr na naslovnici ili na bilo kojim drugim portalima, isto tako kako učiniti komunikaciju s blogerima efikasnijom i kako proširiti svoja razmišljanja po netu i zadržati čitatelje. Pa evo, ja ću malo o svojim tehnikama.



Prije svega, potrebno je se riješiti svih reklama koje nam iskaču na svim portalima, jer ne samo što smetaju i živciraju nego i usporavaju učitavanje. Ja sam otkrio jedan zanimljiv dodatak web preglednicima koji se zove ADBLOCK. Najbolji dodatak, zašto? Jer blokira sve reklame, addse, nepotrebne oglase koje ionako nikome ne koriste. Čovjek koji zna što želi to će i naći, jel tako? Zato ovo je MUST HAVE dodatak. Za Google Chrome ga možete naći ovdje, za Firefox ovdje, IE ovdje, Opera ovdje i Safari ovdje. Uživajte u vašem bezreklamnom surfanju!

Dalje, zanimljiv dodatak koji sam ukrao od Igniss blogera jest ova twitter shema sa strane koju vidite u boxu. Jako zanimljiva stvar jednostavna za postaviti i napraviti. Napravite u tri sekunde anonimni twitter profil za blog sa mailom od bloga i u twitter opcijama nađete ovu mogućnost, kopirate kod sa vašim postavkama i u source code bloga dodate ovu opciju. Ovako može dijeliti vaš sadržaj s drugima, davati obavijesti imati komunikaciju s blogerima, brzu i efikasnu, davati svoja razmišljanja.

Isto tako, pošto smo svi malo narcisoidni i želimo da nas svi čuju kako prkosimo svijetu na našem blogu, možete napraviti facebook stranicu vašeg bloga kao ja, tu sa strane je možete posjetiti. U slučaju, ako ste nezadovoljni kako se vodi službena stranica blog.hr na facebooku i mislite da vam blog.hr ne daje dovoljno pažnje, jer vi imate što reći svijetu i to podijeliti sa svima, možete napraviti u par sekundi i facebook stranicu vaše bloga. Tako ljudi koji imaju facebook i redovito vas čitaju uvijek mogu biti informirani kada imate novi post. Popularnost dolazi s godinama i tako će vaša facebook stranica steći obožavatelje.
(Pošaljete svim prijateljima poziv da se pridruže :D).

Pošto danas se sve dijeli, lijepo je staviti i ovaj addthis dodatak koji se kod mene nalazi na dnu stranice i gori iznad twitter prozora. Napravite profil na addthis stranici i kopirate kod, zalijepi te ga u source code stranice i evo ga, svi mogu dijeliti vaše postove.

Kako želite znati tko vam dolazi na stranicu i odakle i kako vas nalaze, možda vam tu može pomoći ovaj feedjit tracker. Imate ga kod mene sa strane. Pratite tko vam stiže na blog. Zanimljivo je vidjeti kako je netko tražio nešto po googlu i onda je ga taj pojam doveo kod vas.

Ako ne želite da svi vide vaše posjetitelje, preporučam da napravite google analytics za vaš blog. Tu imate apsolutno svu statistiku vezanu za vaš blog. Tko, kada, odakle, s kim, u koje doba, koliko puta, koliko se zadržavao na stranici... ama baš sve što vam može past na pamet. Evo, recimo meni je promet u zadnji par tjedana porastao za 850%. Lijepo, ha?

Koje su vaše preporuke i što vi koristite da si olakšate bloganje i sufranje?

Bog vas blagoslovio.
Defton.

14.09.2011. u 12:54 · Ostavi komentar (32) · Isprintaj · #