Komentari

defton.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • Darko Legin

    hvala na komentaru

    avatar

    14.09.2011. (13:35)    -   -   -   -  

  • nadripjesnik

    Ja komentiram što me zanima, ali na blog.hr-u sam onoliko koliko mi obveze dozvoljavaju. Ako me nešto ne zanima, ne posjećujem mjesto za komentiranje, a koga moj sadržaj zanima, taj se javi. Ili ako ga ne zanima, ali želi da mu ostavim komentar. Baš me i ne zanima posjećenost mog bloga :)

    avatar

    14.09.2011. (13:46)    -   -   -   -  

  • Defton

    @Darko Legin
    nema na čemu i drugi put.

    @Nadripjesnik
    A vidiš ima nas ovisnika blogera... :)

    avatar

    14.09.2011. (13:52)    -   -   -   -  

  • Neverin

    e hvala na korisnim savjetima, od svega zanime ma samo ovaj za blokiranje reklama, twitter i facebook me ne zanimaju a na statcounteru već pratim tko me otkuda čita. Evo danas pošto je post dosta politički onda me malo brine vidjeti posjetioce iz sabora i iz državnih firmi...

    avatar

    14.09.2011. (14:10)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Džentlmen nikada ne pita koliki je rezultat nakon povećanja od 850% :) Thx na spominjanju! Inače, ja sam razmišljao o Facebook stranici, ali za sad nisam još (toliko) narcisoidan. Ipak, Addthis mi se čini vrlo zgodan...

    avatar

    14.09.2011. (14:24)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    Ništa od navedenog ne koristi, ali dobro je znati.

    avatar

    14.09.2011. (14:38)    -   -   -   -  

  • Claire

    zanimljivo, čini mi se da kaskam za vremenom, nisam baš upućena u sve to, a možda ni ne želim da me svatko nađe...

    avatar

    14.09.2011. (15:02)    -   -   -   -  

  • Defton

    @neverin
    za svakoga ponešto.... :)

    @igniss
    hehe, ti tvoje šemice. Nek je i tebe nešto obradovalo. :)

    @morska zvijezda
    uvijek je dobro znati..

    @claire
    čovjek stigne sve, nisu ove stvari što u životu potrebno, ali koriste... :)

    avatar

    14.09.2011. (17:19)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Super savjeti, hvala :) Odmah sam si instalirala ovo za reklame :D Ostale stvari ne koristim, jer nemam facebook i slične stvari, a tko mi sve dolazi na blog i što tamo radi, bolje da ne znam :D

    avatar

    14.09.2011. (20:44)    -   -   -   -  

  • Arsic dragan

    Evo jednog veoma interesantnog bloga:

    http://jobs4you-online.blogspot.com/

    p.s nemojte da vas zavara to sto pise jobs, neradi se o nikakvim poslovima ;)

    avatar

    14.09.2011. (20:44)    -   -   -   -  

  • Binarni kod

    he he... iman tw profil i fb profil, čitan Ignissa, staru legendu ali nisan mu ništa ukra, moraću ga malo opelješit :)

    avatar

    14.09.2011. (21:04)    -   -   -   -  

  • Binarni kod

    e da... zaboravija san napomenit, svaki put kad blog.hr uvali neko sranje na blog ja pošaljen username i password jednom u Split i on to eliminira po kratkom postupku

    avatar

    14.09.2011. (21:06)    -   -   -   -  

  • Helada

    Smijem li pitati nešto u vezi prethodnog teksta, onog o oprostu? Kažeš da ne bismo trebali biti oholi i u svojoj oholosti ne opraštati sebi. Znači li to da si trebamo oprostiti i oholost ili je ona ipak neoprostiva?
    Hvala unaprijed! :)

    avatar

    15.09.2011. (03:18)    -   -   -   -  

  • Helada

    Bi li mi, molim te, imao strpljenja pojasniti kako sam relativizirala oholost? Inače baš i ne vjerujem u postojanje apsolutnih stvari.
    Baš zato što je prema kršćanstvu oholost prvi grijeh, pisala sam ovaj tekst. Zar je osjećaj vlastite vrijednosti gori od nanošenja boli bližnjemu?
    Ne bih raspravljala o kršćanstvu i dimenziji Boga i vjere jer bih mogla ispasti napasna dokazujući svoje, a zapravo samo želim znati do koje nam je mjere dopušten osjećaj spokoja, koji ipak poprilično isključuje osjećaj krivnje.
    Pročitat ću o odnosu oholosti, kreposti i poniznosti jer me zanima, pa ću se javiti. :)

    avatar

    15.09.2011. (10:05)    -   -   -   -  

  • Helada

    U redu, Deftone, pročitala sam i s većinom se ne slažem te odlučujem odustati jer volim zavaravati samu sebe i ne želim svoje srce izložiti tolikoj boli spoznavanja vlastite ništavosti. Usuđujem se računati na sebe i želim biti sama zaslužna za svoje rezultate. Plameni sram koji osjećam govoreći sama sebi ,,Ti si ohola!" ne želim više osjećati.
    Ako sam izgubljena, izgubljena sam. Možda ipak nisu izgubljeni oni koji će ubrati štogod dobro od moje tihe ambicije, i to me tješi.
    (Napomena: Ostavljam otvorenim da sam pročitala površno, bilo zbog toga što sam pročitala samo jednom, bilo zbog toga što sam zatvorena prema ideji, bilo, ako hoćeš, i zbog odsustva vjere. Čitat ću stoga tekst dalje, samo sam se sad javila s ,,prvim dojmovima''.)

    avatar

    15.09.2011. (10:43)    -   -   -   -  

  • Defton

    Kažem, sve je u iskustvu Živoga Boga. Kao tradicionalni kršćanin ja nisam imao to Iskustvo dok nisam posegnu za njim sam. Prepoznao sam Živoga Boga u Hostiji, u Kruhu što dolazi na Euharistiji. Ključ je u Bogu. Ja nisam teolog, niti želim biti, laik sam, informatičar i ovdje donosim samo iskustva svoje vjere i slično.
    Vjerujem u Puninu Istine koju naučava Katolička Crkva, vjerujem i nastojim živjeti. Sve ostalo je nebitno. Dokaze osjećam na svojoj koži. Bog se otkriva onome tko ga traži, Isus dolazi onome tko ga zove. I nema čovjeka, ma tko zna kako bio protiv Boga i Crkve, da se u nju nije vratio, kad je doživio iskustvo Živoga Boga bilo u Taboru kod Linića ili u molitvi obične Krunice i slično.
    Nakon toga stvari postaju jasnije.
    Po meni je sve ostalo pokušaj opravdavanje vlastite grešnosti i zloće. Evo, ima jedan čovjeka kojega mnogi mrze iz neznanja i preporučam ti njegovu knjigu, jednostavna je i efikasna, a zove se Put.

    avatar

    15.09.2011. (12:56)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    :D jer svi smo ekipa lege brale pajdaši-dok tamo u Japanu zabijaju naši:D ali okupit se u ime nečeg ozbiljnog, da ne kažem u plemenite svrhe bilo kojeg profila...e to je malo teži projekt:D oko bloganja nemam posebnih želja za povećanim prometom(štoviše ne jendom sam poželjela da je manji), reklame uklanjam čim zagade kod nečim, blokeri implementirani, nema zime za eskime, pozdrav;)

    avatar

    15.09.2011. (15:15)    -   -   -   -  

  • Helada

    Ali, čuj, mene ne boli briga što činim.
    U svakom slučaju, hvala na preporuci knjige. Inače, ne tražim Živoga Boga, ali tražim ispravan način za postupanje.

    avatar

    15.09.2011. (18:07)    -   -   -   -  

  • Defton

    e toga bez Boga nema. Ako nema objetkivne Istine i objektivnog Autoriteta, nije bitno kako postupaš...

    avatar

    15.09.2011. (18:27)    -   -   -   -  

  • Helada

    U kojem smislu nije bitno i u kojem smislu toga bez Boga nema? Znači li to da sam ,,osuđena" na loše postupanje ako ne vjerujem u Boga bez obzira na to kako postupam ili da ,,dobro postupanje" nema smisla ako Bog ne postoji? S potonjim se nikako ne bih složila.
    Po mom mišljenju nema objektivne Istine i objektivnog Autoriteta, ali zar ne mogu, primjerice, osluškivati tuđe potrebe i nastojati ih ispuniti? Ne bi li to bilo od pomoći bez obzira na to što ja u svom umu mislim?
    Žao mi je ako sam zagnjavila, ne želim poljuljati tvoju vjeru (ne kažem da je moguće, samo napominjem da mi nije ni namjera), nego me zanima problematika oholosti, iako se očito nećemo složiti. Ne zamjeri, molim te.

    avatar

    15.09.2011. (19:32)    -   -   -   -  

  • Cakana

    u mene je proces obrnut, cilj mi je da šta manje ljudi zna za moj blog (ili to nešto šta se nekoć blogom moglo zvat, a sad stoji tu tek tako da klik na nick negdi vodi) pa san disejblala botun za fb preporuke. makla san i reklamne linkove, i onu reklamu šta je iskakala iz kantuna ... gušt je prčkat po source code-u u antikapitalističke svrhe :)

    avatar

    15.09.2011. (21:30)    -   -   -   -  

  • Defton

    @helada.
    Protupitanje, ako nema nekoga komu ćeš kasnije odgovarat za svoje postupke, čemu se truditi u odnosu s drugima? Radi neke satisfakcije? Radi ugleda? Dobrog glasa? Uspjeha? Meni jednostavno nema smisla. Ja to ne bih činio zbog altruizma jer ne vidim svrhu ako nema Boga, vidim samo onda egoistične potreba, instikt, evolucijsku životinju koja sve koristi (čak i altruizma i dobrotvornost) da zadobije svoj komfort i ono što želi i da umrtvi glas savjesti.
    Ne znači da su tvoji postupci loši jer ti ne vjeruješ u Boga, to nitko nije rekao, niti pomislio. Ti to možeš činit, ali je to OHOLOST ako činiš radi sebe jer ZNAŠ da ćeš se zbog toga učinit dobro. PONIZNOST je kada činiš nešto što tebi ne paše i neće ti biti dobro, zapravo bit će ti gore, ali radiš za dobro te osobe.
    Nisi ničim poljula moju vjeru (ako nisu Neverin i Geomir i mnogi mnogi drugi nečeš ni ti, jer to može samo Bog iskušenjima), drago mi je imati otvorenu diskusiju, bez neke velike prepirke. Bez duhovnog shvaćanja stvari i to na kršćanski način, puno je teže to shvatiti i razumijeti. Meni je pomogao puno G.K. Chesteron i njegova knjiga Pravovjerje gdje on (ateist) opisuje put do svoje pravovjerne duhovnosti, u knjizi analizira sve što se analizirati da a knjiga je ima 200 stranica.

    avatar

    15.09.2011. (22:23)    -   -   -   -  

  • Helada

    Upravo iz tog razloga (ako je to oholost) smatram da oholost nije izvor svih zala i prvi grijeh. Vjerojatno je zbilja stvar u vjeri - ako ti živiš da ugodiš Bogu, gledaš iz šire, vječne perspektive, a ako ja ne vjerujem u Boga, gledam kako učiniti štogod dobro ovdje na Zemlji. Ako uzmemo, dakle, da je činiti bilo što (i) radi svoje dobrobiti oholost, da je uopće misliti na sebe oholost, ne bih rekla da je to nešto negativno jer čovjek sam od sebe ne može pobjeći, ali može imati obzira i biti osjetljiv prema drugima.
    Nekako mi se čini, i to sam htjela reći svojim tekstom: tko smo mi da sudimo ono najdublje u tuđoj duši, ono što ostane kad spadnu svi slojevi i vidimo čovjeka kao golu evolucijsku životinju koja hoće umiriti pritisak u svojim prsima? Zato bih rekla ili da to nije oholost (već da je oholost umišljanje da imamo pravo na tiransko ponašanje, zlostavljanje drugih et cetera) ili da je oholost sasvim ljudska osobina koja može voditi i prema dobrome.
    Znači li to što si rekao da moji postupci, ako ne vjerujem u Boga, mogu biti dobri, ali da su moje misli nužno loše jer su ohole?
    U svakom slučaju, ako vidim svrhu dobrih djela iako mislim da nema Boga, nije li dovoljno da to činim i da time nekome bude bolje nego je bilo, ako je moguće, a ako Bog ipak postoji, znat će što sa mnom pa se ja ne bih zamarala...

    avatar

    16.09.2011. (09:06)    -   -   -   -  

  • tignarius

    uuuuuuuuuuuu @def
    šta je naroda kod tebe....iiii to "novog" .....,.
    kad pošaljem sva izvješća i planove za 2112.....nastavit ću sa "isčitavanjem"

    drž se!!!!!

    avatar

    16.09.2011. (09:26)    -   -   -   -  

  • Cakana

    def, znači da je samo to šta misliš da bog postoji ono šta te sprječava da postaneš nekakav hejter i masovni ubojica? :) dobro da znan, klonit ću te se ukoliko jednog dana neko dokaže da boga nema xD

    avatar

    16.09.2011. (19:01)    -   -   -   -  

učitavam...