Rafo iskrenim svjedočanstvom oduševio mlade

14.12.2014.

Došašće je vrijeme iščekivanja, vrijeme priprave za radost Božića koja se sprema obuzeti naša srca. Na njih će kroz četiri nedjelje adventa pokucati sasvim maleno dijete kako bi nas probudilo za svoj dolazak. U vrijeme blagdanskih shopping-groznica, komercijalizacije Božića i gubljenja njegovih vrijednosti u svakodnevici, Njegovo kucanje sve nas poziva na duhovnu pripremu.

Kako bi srdačnije primili Isusa u svoja srca, mladi Sesvetsko-vugrovečkog dekanata organizirali su dekanatske tribine kroz četiri petka adventa. Sa željom da mladi naprave odlučan korak prema dubini vjere, župe Dobrog Pastira, Svih Svetih, sv. Marije Anđeoske i sv. Antuna Padovanskog ujedinile su svoje srednjoškolce, studente i radničku mladež kako bi u tom zajedništvu rasli u vjeri učeći na tribinama s popularnim gostima.

Potraga za Bogom

Druga takva tribina bila je u petak 5. prosinca u Župi Dobrog Pastira, Brestje. Kako bi svi koji obavljaju pobožnost devet prvih petaka Srcu Isusovu imali priliku skrušeno priznati svoje slabosti i čista srca čuti Božju riječ, susret je započeo ispovijedi, te se nastavio sv. misom koju je predvodio vlč. Bruno Matos, župni vikar. Žarko iščekivani gost tribine koja je uslijedila bilo je staro lice televizijskih ekrana, pobjednik pjevačkog reality showa Story Supernova Music Talents i reality showa Farma - Rafael (Rafo) Dropulić. Kao osoba odgojena u katoličkoj obitelji, kao netko tko se vrlo rano odvojio od Crkve tražeći se u raznim istočnjačkim religijama, kao glazbenik koji je u vrlo kratkom vremenu dotaknuo zvijezde i uživao slavu imajući sve čemu je ikada težio, posvjedočio je mladima svoje mukotrpno traženje Boga koje ga je cijelo to vrijeme pratilo.

Počevši ispovijest od najranijeg djetinjstva u Pločama, svojim simpatičnim dalmatinskim naglaskom i humorističnom jednostavnošću, opisao je svoje unutarnje previranje te potragu za ispunjenjem i srećom. Opisao je osjećaj praznine koji ga je snašao odmah nakon pobjede u glazbenom showu, u trenutku kada je ostvario sve svoje životne snove i imao sve što je mogao poželjeti. Upozorio je mlade na rangiranje prioriteta u životu, pozivajući se na svoj primjer, kada mu je karijera bila važnija od obitelji i prijatelja, a Bog bio zadnje što bi ga zanimalo.

Izazov mladima

Pripovijedajući svoju životnu priču i ističući negativne primjere, ali i korjenite promjene koje su došle zajedno s obraćenjem, skretao je pažnju na zamke današnjice pokušavajući mladima naznačiti prave puteve kako se s njima nikada ne bi susreli. Kao emotivna i duhovna osoba koja je uvijek žudjela za mirom, progovorio je o svojim iskustvima s yogom, reikijem i raznim istočnjačkim obredima na kojima je sudjelovao, te zašto je u konačnici shvatio da je Katolička Crkva jedina istinita. Pozvao je na činjenje svakodnevnih malih dobrih djela, nasljedovanje Isusa Krista u potpunosti, dajući mladima izazov da pokušaju biti upravo poput Njega na jedan dan, govorio o tradiciji, hrvatstvu i životu današnjih mladih.

Oduševljena publika zapjevala je s njim Krist na žalu, pjesmu pape Ivana Pavla II. te ga gromoglasnim pljeskom ispratila. Nakon tribine uistinu prožete Duhom Svetim, svi sudionici su dobili šarene Caritasove narukvice kao uranjeni dolazak sv. Nikole te kao uspomenu na susret. Druženje i zakuska u župnoj dvorani nastavile su se satima, dok su se sabirali dojmovi ovog i izražavalo iščekivanje sljedećeg susreta.

Autor: Petra Galović

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.