Svi ostali bez teksta zbog onoga što je majka učinila mladiću koji joj je ubio kćer

12.06.2014.

Sutkinja Ellen Sue Venzer rekla je da već 20 godina svjedoči ljudskim tragedijama te da je ovaj čin jedinstven.

Čin Ady Guzman-DeJesus iz Miamija, majke čiju je 13-godišnju kćer prije dvije godine slučajno ubio školski kolega, dirnuo je mnoge. Ady je u sudnici zagrlila mladića koji je upucao njezinu kćer Lourdes Jinu, a s njim planira i održavati predavanja o opasnosti od oružja u školama diljem zemlje.

– Žao mi je – rekao joj je 16-godišnji Jordyn Howe dok je ona u zagrljaju susprezala suze. Guzman-DeJesus objasnila je kako bi njezina kćer željela da to učini, javlja Miami Herald.

– Možemo postići promjene i tako pomoći drugoj djeci. On je bio Jinin prijatelj i znam da mu ne bi željela najgore – izjavila je hrabra majka. – Pravda je već ostvarena. To je značilo da mu opraštam – izjavila je Guzman-DeJesus na pitanje novinara što je značilo kada je zagrlila mladića.

Sutkinja Ellen Sue Venzer rekla je da već 20 godina svjedoči ljudskim tragedijama te da je ovaj čin jedinstven. – Nisam si mogla zamisliti da bi majka zagrlila ubojicu svoga djeteta – rekla je Venzer. Tragedija se dogodila 2012. godine kada je Jordyn Howe u školu donio očuhov pištolj kako bi ga pokazao prijateljima. Dok su se vozili u školskom autobusu, Howeovi prijatelji su se igrali pištoljem i pritiskali obarač. U jednom trenutku Howe ga je uzeo natrag, uperio ga prema podu i pritisnuo obarač.

Pištolj tada nije opalio, a kada ga je Howe uperio prema prijateljici, pištolj je opalio, a metak je djevojčicu pogodio u vrat. Žurno su je odveli u bolnicu, gdje su je proglasili mrtvom.

Zahvaljujući nagodbi na koju je pristala majka djevojčice, Howe će izbjeći zatvorsku kaznu pa ga čeka godina dana u kampu za maloljetnike, a pristao je sudjelovati u programima prevencije na temu oružja u školama, gdje će mu se pridružiti i majka djevojčice. – Njezin cilj je pokušati osvijestiti djecu o oružju, u ime stradale kćeri – rekao je odvjetnik majke Ron Book.

Izvor: VL

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.