Španjolski izbornik: Skidamo kapu Hrvatima, igrali su sjajno

30.01.2014.

Nismo iznenađeni, znali smo da će biti izjednačena utakmica. No nismo mislili da će baš završiti neodlučeno, kaže je izbornik španjolske futsal reprezentacije, Lopez.

Hrvatska futsal reprezentacija napravila je senzaciju u prvom kolu Europskog prvenstva u Belgiji. Dvaput smo vodili protiv šesterostrukih europskih prvaka, Španjolaca.
Na kraju smo osvojili bod (3-3).
Nevjerojatan je to pothvat naše reprezentacije protiv momčadi koja je najbolja u povijesti ovog sporta. Španjolska je od osam europskih prvenstava osvojila šest, samo su se Rusija 1999. godine i Italija 2003. godine uspjeli osladiti naslovom.
Španjolska osim šest europskih naslova ima i dvije svjetske titule.
- Skidamo kapu Hrvatima. Nismo iznenađeni, znali smo da će biti izjednačena utakmica. No nismo mislili da će baš završiti neodlučeno. Hrvatska je odigrala sjajno - rekao je španjolski izbornik Venancio Lopez i dodao:
- Hrvatska je igrala izravno u prvom poluvremenu i dobro je kontrolirala utakmicu. Mi nismo bili dobri u obrani, popravili smo to u nastavku.
Hrvatska u petak (18.30 sati) igra odlučujuću utakmicu protiv Češke za četvrtfinale. Češku smo dobili na posljednjem Euru koji se održao u Hrvatskoj 2012. Španjolska je tad osvojila naslov, Rusija je bila druga, Italija treća, a Hrvatska - četvrta...
Jelovčić: Bolji smo od Češke
Nadamo se ponoviti ovu igru protiv Češke. Dobro ih poznajemo, imaju dobre pojedince, ali mislim da smo bolji. S pravim nastupom možemo u četvrtfinale, rekao je hrvatski reprezentativac, Franko Jelovčić, jedan od strijelaca u remiju protiv Španjolske.
- Vidjeli smo da možemo igrati sa Španjolcima odmah na početku utakmice. Super je osjećaj. Shvatili smo da nisu takav bauk i uzeli smo im bodove - dodao je.

Izvor: 24 sata

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.