Počinje prva mobilnost u sklopu potprograma Europske unije „Leonardo da Vinci”

27.01.2014.

Prva mobilnost djelatnika Nacionalne i sveučilišne knjižnice, prijavljena u sklopu projekta Implementacija europskog znanja u temeljenim poslovima nacionalnog knjižničarstva, koji je novčano potpomogao Program za cjeloživotno učenje Europske unije kroz potprogram Leonardo da Vinci, počinje 27. siječnja 2014. u Arhivu Republike Slovenije.

Riječ je o trotjednoj mobilnosti u sklopu koje će se djelatnica Odjela za zaštitu i pohranu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu stručno usavršavati u području konzervatorsko-restauratorske djelatnosti specijalizirane za uvez starih i vrjednijih knjiga.

Očekuje se da će se djelatnica za vrijeme stručne prakse upoznati s većim brojem tehnika obrade materijala te sa strukturama uveza knjiga u različitim stoljećima. Stručna će praksa uvelike pridonijeti njezinu osobnom radu, kao i poboljšanju rada Odjela u kojem je zaposlena. Stečeno će znanje po povratku iz Arhiva diseminirati kolegama s kojima svakodnevno surađuje i kolegama iz drugih institucija koje se bave tom djelatnošću.

Izvor: NSK

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.