Markić: Gorica donijela najviše potpisa inicijativi

22.01.2014.

U dvorani “Nazaret“, župe navještenja Blažene Djevice Marije, u nedjelju je gostovala Željka Markić, liderica građanske inicijative "U ime obitelji".

Na početku susreta s Velikogoričanima riječi dobrodošlice u ime domaćina uputio joj je predsjednik velikogoričke inicijative gospodin Jakov Bušić.

U kraćem izlaganju gospođa Markić je govorila o svim poteškoćama kroz koje su prošli volonteri diljem Hrvatske na putu do referenduma i njegovih rezultata koji su 1.prosinca pokazali da je 65,87 % građana koji su se odazvali na referendum „za“ brak kao zajednicu muškarca i žene, što je potom uvršteno u Ustav Republike Hrvatske.

Gospođa Markić Istaknula je primjer Velike Gorice kao stožernog grada inicijative jer su njeni aktivisti prikupili najveći broj potpisa u odnosu na broj stanovnika, te se srdačno zahvalila svim velikogoričkim volonterima koji su pridonijeli zajedničkom projektu prikupljajući potpise, ali i ulogama promatrača na referendumu. U druženju u „Nazaretu“ liderica inicijative „U ime obitelji“ odgovarala je i na pitanja okupljenih vjernika.

Prilikom gostovanja u Velikoj Gorici, Markić je istaknula i svoju povezanost s našim gradom i to kroz pokojnog velikogoričkog župnika, Josipa Frkina koji ju je vjenčao s njenim suprugom. Upravo njegovu knjigu „Radostan sam što sam svećenik“ domaćini su poklonili gospođi Markić u znak zahvale.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.