Slijepi anđeo među nama: Psić liječi srca zlostavljanih ljudi

21.01.2014.

Dvogodišnji Xander rado brine o svakome tko treba utjehu i prijatelja, a najviše je angažiran kad su u pitanju djeca. Pogotovo se druži sa zlostavljanim mališanima.

Psić Xander ne može vidjeti svoje pacijente, ali zato itekako osjeća njihovu bol te čini sve što je u njegovoj moći da je zaliječi. Ne čudi, stoga, što je postao miljenik mnogih i velika zvijezda, ljupki heroj o kojemu ovih dana govori cijeli svijet.
Xander je dvogodišnji mješanac iz Oregona, koji odnedavno služi kao terapeutski pas. Prvenstveno pomaže zlostavljanoj djeci i ženama žrtvama obiteljskoga nasilja, no rado će prići i svakom drugom čovjeku kojemu treba utjeha i iskren prijatelj.
Ostavljen i slijep
Nažalost, sudbina ni njega nije mazila, pa je još kao štene pretrpio tešku ozljedu glave zbog koje su mu morali odstraniti oči. Nedugo potom su ga vlasnici ostavili u skloništu za nezbrinute životinje te se učinilo da će skončati tužan i usamljen.
Ipak, u skloništu su ga primijetili Marcie i Rodney Beedy, koji su u njemu prepoznali nevjerojatan potencijal i udomili ga.
Bračni par je shvatio da je riječ o neobično nježnom i smirenom stvorenju, čiju su empatiju odlučili podijeliti s ostatkom svijeta. Upisali su ga na tečaj, te je Xander uz visoke ocjene dobio diplomu terapeuta.
Od tada nema gdje ne pomaže, a pogotovo je angažiran kada su u pitanju djeca, bilo da je riječ o zlostavljanim mališanima od strane roditelja ili društva ili tek onima kojima treba pomoći da pobijede strah od pasa.
- Moja je misija zaustaviti nasilje. Uvijek sam na usluzi i znajte da rado dolazim u goste. Obožavam pomagati, bilo da vam treba ujteha (i)li društvo - stoji na njegovoj stranici, na kojoj je također postavljen i kalendar kako bi se do Xandera čim lakše moglo doći.

Izvor: http://www.24sata.hr/zivotinje/slijepi-aneo-meu-nama-psic-lijeci-srca-zlostavljanih-ljudi-350151?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=350151&utm_campaign=24sata+Facebook+status

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.