Cijeli svijet u molitvi sa Svetim Ocem

29.05.2013.

Papa Franjo predvodit će klanjanje u bazilici sv. Petra
Cijeli svijet u molitvi sa Svetim Ocem
U nedjelju, 2. lipnja katolici cijeloga svijeta ujedinit će se u molitvi. Bit će to povijesni trenutak. Papa Franjo predvodit će euharistijsko klanjanje u bazilici sv. Petra, a pridružit će mu se vjernici okupljeni u katedralama diljem svijeta, javlja Rome Reports.

Povijesni trenutak

„Bit će to povijesni trenutak jer će na sat vremena katedrale širom svijeta biti u zajedništvu sa Svetim Ocem u euharistijskom klanjanju“, rekao je nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju. Nadbiskup Fisichella je objasnio kako inicijativa ima veliku podršku od strane biskupskih konferencija, a u nju su se već uključile i župe i samostani te ostale zajednice vjernika.

Bit će to jednostavan obred na kojemu Papa neće održati nikakav poseban govor. Ipak, Vatikan će uživo prenositi snimku iz Bazilike kako bi se povezali sa zemljama diljem svijeta. Molitva će se održati od 17 do 18 sati po talijanskom vremenu. To znači kako će klanjanje u Meksiku početi u 10 sati prijepodne, a na Islandu u 15 sati. Koreja i Japan započet će s klanjanjem u ponoć, Papua Nova Gvineja sat vremena poslije ponoći, dok će u Honolulu klanjanje započeti u 5 sati ujutro.

Veliko ohrabrenje za kršćane

„Molitva u zajedništvu sa Svetim Ocem bit će veliko ohrabrenje za sve kršćane“, smatra mons. Jorge Octavio Ruiz Arenas, tajnik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju koji je na konferenciji za novinare otkrio i nakane na koje će se moliti. „Prije svega, da Crkva postane svetija, čišća i neokaljana. Također, molit ćemo i za kršćane – da postanu slika Božje ljubavi i milosrđa. Na kraju, molit ćemo i na jednu nakanu koja je Svetome Ocu posebno prirasla srcu: da se približimo onima koji pate i nalaze se na marginama društva“, objasnio je mons. Ruiz Arenas.

Autor: Valentina Gusić/RR

Izvor: pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.