Hrvatska nogometna reprezentacija posjetila Majčino selo u Međugorju

29.05.2013.

Hrvatski reprezentativci posjetili su danas Majčino selo, nakon čega je izbornik Igor Štimac podijelio dojmove nakon prvih dana priprema.

Hrvatska reprezentacija uživa u potpunom miru u Međugorju, a u srijedu je izbornik Štimac odveo svoje igrače u posjet Majčinom selu, ustanovi koja, između ostaloga, osigurava stalnu skrb i potporu djeci bez roditeljskog staranja i djeci čiji je razvoj ometen obiteljskim prilikama.

U Majčinom selu se ujedno nalazi i zajednica Milosrdni Otac koja djeluje kao projekt franjevačkog reda s ciljem pomoći u rehabilitaciji ovisnika. Sveukupno, Majčino selo djeluje kao jedna velika obitelj koja okuplja više zajednica i udruga, a gradnju i djelovanje započeo je fra Slavko Barbarić sa Školskim sestrama franjevkama.

Majčino selo započelo je s radom 8. rujna 1996. godine, a sagradili su ga i održavaju hodočasnici i dobročinitelji iz cijelog svijeta. Reprezentativci su se podružili s djecom, voditeljima i članovima Majčinog sela te su se upoznali s njihovim dnevnim programom i aktivnostima.

Nakon posjete Majčinom selu, izbornik Štimac održao je konferenciju za medije u hotelu Villa Regina:

"Ovdje smo našli mir. Ta riječ oslikava ono što imamo ovdje, a to nam treba i zato uživamo u Međugorju."

Izvor: HNS

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.