Mladi Zagrebačke nadbiskupije predali fotografiju papi Franji

22.05.2013.

Skupina mladih Zagrebačke nadbiskupije, predvođena zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, predala je papi Franji na općoj audijenciji u Vatikanu fotografiju koju su napravili u sklopu ovogodišnjeg hodočašća u zagrebačku katedralu. Vidno oduševljen, Papa je zamolio mlade da mole za njega.

„Srdačno pozdravljam i blagoslivljam sve hrvatske hodočasnike, a na poseban način mlade vjernike iz Zagrebačke nadbiskupije zajedno s njihovim nadbiskupom, uzoritim gospodinom kardinalom Josipom Bozanićem! Dragi mladi prijatelji, susret sa živim Gospodinom u sakramentima neka ražari vaša srca kako biste oduševljeno svjedočili svoju vjeru i ljubili bližnje. Hvaljen Isus i Marija!

Po završetku audijencije, kardinal je s mladim hodočasnicima otišao u baziliku sv. Petra gdje su zajedno izmolili Vjerovanje te otpjevali "Rajska Djevo, Kraljice Hrvata".

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u zagrebačku katedralu održano je 21. travnja 2013. godine, a svečano euharistijsko slavlje predvodio je kardinal Josip Bozanić. Nakon euharistijskog slavlja snimljena je fotografija mladih koji su ispred katedrale svojim tijelima oblikovali srce te unutar njega natpis "papa Franjo".

Izvor: IKA

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.