Svjetski dan mladih 2013 himan sada ima verziju u Slovačkoj 2013/05/13 - HIMNA

17.05.2013.

Bratislava, 7. travnja og , 2013 - Slovački mlade sada mogu pjevati himnu svjetski dan mladih 2013 na njihovom jeziku. Pjesma je predstavljena u veljači u slučaju "Noite Brasileira" (Brazilian Night). Veleposlanik Brazila u Slovačkoj, Sussan Kleenbank prihvatio poziv da prisustvuje ovom događaju. U Slovačkoj verziji dan mladih himne, održat će se tradicionalni glazbeni instrumenti, kao i gitara, klavir elektronska, bubnjevi, frule, saksofon, i harmoniku.

"Razlike u verzijama pjesme su samo suptilne glazbene nijanse. U svakom slučaju, note i akordi su isti ", kaže Pavol Danko, redatelj i dramski pisac za Svjetski dan mladih Rio 2013. On je odgovoran za prevođenje himne u Slovačkoj. Glazbena grupa AMEN Kamen pripremio ocjenu za himnu.

"Slovačka verzija ima istu melodiju, ali ritam je prilagođena našem jeziku. Pjesma ima jedinstven osjećaj zahvaljujući glazbenim instrumentima i svojoj radosnoj napjev. Naš cilj je bio stvoriti dinamičan izvedba, koji čuva karakter i boju Brazilski izvorniku, dok ih obogaćuje sa slovačkim okus ", objašnjava Jakub Vrábel ', vođa grupe. Slovački verzija svjetski dan mladih 2013 himnu ima svoje varijacije na progresiju akorda, a refren je pjevao u zboru.

Službena verzija Slovački je učinjeno od strane novinara Tomáš Hudak. On priznaje da je prijevod na portugalski na slovačkom bilo puno posla. "Ja volim pisati tekstove, ali pisanje vlastitog teksta je puno drugačiji nego prevođenje ideje drugoj osobi. Ono što je najvažnije, morate imati isto značenje da je autor izvornog teksta namijenjen. Poslije sam morao prilagoditi tekst u ritmu Slovačke verziji. I to je kao rješavanjem jednadžbe za koje ne znamo, jedno od varijabli. "

Slovački verzija himne dan mladih će se igrati na nacionalnom dan mladih u gradu Ružomberku R13, koja se održava za one koji nisu u mogućnosti putovati u Rio de Janeiru. Savjetnik za mladež i sveučilišta na konferenciji Slovačke biskupske očekuju 3.000 mladih, ne samo iz Slovačke, ali i iz susjednih zemalja.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.