Najsmrtonosnije mjesto za kršćane je ... Nigerija

03.05.2013.

Uz bok zemljama kao što su Sjeverna Koreja, Pakistan i Somalija, našla se i Nigerija kao država gdje je znatno povećan broj poginulih kršćana. Od ukupno ubijenih kršćana na globalnoj razini, njih 70 posto ubijeno je u Nigeriji.

Uz mogućnost skorog vjerskog rata, Nigerija je postala najsmrtonosnije mjesto za kršćane. Prema raznim izvješćima, više od 900 kršćana je ubijeno u 2012. godini. Mnogi su ubijeni od strane islamskih militanata povezanih s ekstremnom skupinom Boko Horam. Do danas, u 2013. procjenjuje se da je ubijeno 128 kršćana.

Isti događaji su uzrokovali analitičare da se zapitaju nalazi li se Nigerija pred vjerskim ratom. S druge strane, militantna skupina iz Južne Nigerije, tzv. MEND, koja brani kršćane, su zaprijetili kako će početi bombardirati džamije, ubijati islamski kler i unišavati ostale islamske institucije, ako Boko Horam ne prestane sa svojim terorističkim napadima.

Tijekom protekle tri godine, procjenjuje se da je više od 3.000 kršćana stradalo u sukobu s ekstremistima Boko Horam, prenosi Religion Today.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.