Generalni ministar Reda Manje braće zahvalio Papi na izboru imena

18.03.2013.

Generalni ministar Reda Manje braće fra Jose R. Carballo uputio je, 13. ožujka, novoizabranom papi Franji pismo u kojem je između ostaloga istaknuo: "Blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje! To je radosni kliktaj onih koji su u molitvi iščekivali da Gospodin daruje svojoj Crkvi novoga pastira. Za našega papu Franju: 'Hvaljen budi, Gospodine moj!' To je molitva koju svi mi, sinovi svetoga Franje, raspršeni po cijelome svijetu radosno podižemo nakon što smo primili vijest o Vašem izboru za rimskoga biskupa i nasljednika Petrova."

U nastavku je fra Jose napisao: "Premda još nismo znali koga je Gospodin bio izabrao, već smo Vas ljubili. Još nismo znali Vaše ime, a već smo za Vas molili. A kad smo čuli Vaše ime, koji smo Vas osobno poznavali, uvelike smo se uzradovali. Naša je radost umnožena kad smo saznali da je ime koje ste si kao papa izabrali 'Franjo'."

U svom je pismu, Generalni ministar zahvalio papi što je izabrao ime tako "znakovito za svijet, za Crkvu i, naravno, za sve franjevce" te je, slično kao i sveti Franjo u svome Potvrđenom pravilu, obećao "poslušnost i poštovanje gospodinu papi" Franji, zatraživši apostolski blagoslov za sebe samoga, za braću franjevce i za sve sestre klarise i franjevke koncepcioniste.

Izvor: IKA

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.