Ljubav bez žaljenja

01.03.2013.

Tribina za mlade u župi Dobrog Pastira, Brestje.

U župi Dobroga Pastira u Brestju, u utorak, 26. veljače obitelj Foretić održala je tribinu na temu "Ljubav bez žaljenja". Mladi bračni par progovorio je o bračnom životu, vezama, predbračnoj čistoći te sličnim pitanjima s kojima se svakodnevno suočava svaki mladi vjernik.

Ivana i Filip svjedočili su mladim župljanima kako danas zadržati vjeru, prolaziti kroz sve s Bogom (pa tako Mu i prepustiti izbor osobe s kojom ćemo provesti ostatak života), pravoj ljubavi i preprekama. S obzirom da su današnji mladi bombardirani raznim informacijama i savjetima što i kako trebaju živjeti teško je pronaći odgovor na posebno važno pitanje, a to je koje su posljedice i mane predbračnih odnosa, te kako se to odnosi na naš budući život?

Predbračna čistoća danas se čini kao vrlo rijetka pojava. Na nju se gleda kao nešto strano, nešto iz nekog drugog doba, zastarjelo i što se može samo naći u tragovima. Mladi su iz mogli uočiti da je zapravo realnost potpuno drugačija. Ljubav je odluka, a čistoća mladima daje priliku da upoznaju jedno drugo u dubinu. Da se nauče žrtvovati jedno za drugo i ljubiti jedno drugo.

Zanimljiva tema i iskreni svjedoci prave ljubavi ostavili su na mlade dubok dojam i otvorili puno prostora za razmišljanje.

Autor: Petra Galović

Izvor: Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.