Volontiranje je zakon – poručila je Nikolina, dobitnica 'Oskara'

27.02.2013.

Dodjela se održala u Starogradskoj vijećnici na Gornjem gradu, gdje su svim nominiranim volonterima čestitali i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić te zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević

Ona u prostoriju unosi entuzijazam i vedrinu. Blago nama što imamo volonterku kao što je Niki. Nikad nije odbila pomoći drugima – opisao je jučer predsjednik udruge Krijesnica Zoran Cipek ovogodišnju pobjednicu natječaja za volontera godine koji organizira Volonterski centar Zagreb.

Riječ je o 27-godišnjoj Nikolini Piršljin, učiteljici razredne nastave i aktivistici spomenute udruge za pomoć djeci i oboljelima suočenim s malignim bolestima. Od ukupno 1311, Nikolina je dobila 45 posto glasova i tako zaslužila ovu laskavu titulu i nagradu „Volonterski Oskar“.

– Onaj tko ne volontira, ne zna što propušta. Volontiranje je zakon! Osjećaj je neopisiv i neprocjenjiv – na rubu je suza izjavila Nikolina, dok je primala nagradu od lanjske pobjednice Klare Grisfelder koja volontira u skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Dodjela se održala u Starogradskoj vijećnici na Gornjem gradu, gdje su svim nominiranim volonterima čestitali i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, te zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

– Vaš je Oskar puno vredniji od nedavno dodijeljenog filmskog Oscara jer se nesebično dajete i pomažete drugima. Hvala vam što doprinosite poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu – poručila je Pavičić Vukičević.

Od ukupno 15 nominiranih, treće je mjesto osvojila 17-godišnja volonterka Prve gimnazije Marija Gašparović, dok je na drugom mjestu Mislav Mihael Mandir, student Tehničkog veleučilišta i član Organizacije mladih Status: M.

– Svi oni imaju hvalevrijedne i inspirirajuće volonterske priče. Čestitke svima, a posebno pobjednici Nikolini. Naši volonteri su dokaz kako oni koji mogu – rade, a oni koji mogu više – volontiraju! – kazala je Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.