"Zahvalni smo Papi za obogaćenja koja nam je darovao"

12.02.2013.

"Ovaj je dan u našim vjerničkim srcima upisan kao dan koji je mnoge ganuo. Papa Benedikt XVI. objavio je svoje odreknuće od papinske službe. Korak je to koji treba pratiti molitva Crkve, u zahvalnosti i u svijesti da Gospodin i dalje vodi svoju Crkvu. Zahvalni smo Svetomu Ocu za obogaćenja koja nam je do sada darovao, za njegovu poslušnost Bogu i za njegovu odgovornost. Predivno je vidjeti u Crkvi slobodu koja čini ono što po savjesti vidi kao najbolje – iz ljubavi", istaknuo je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, predvodeći misu 11. veljače u župi Gospe Lurdske u Zagrebu.

Biskup je poručio da smo pozvani moliti za njega; spomenuti se darova koje nam je podario, osobito svojim pohodom u Hrvatsku prije dvije godine. „Čvrsto vjerujemo da je to učinio čuvši Marijine riječi "Što god vam rekne, učinite!", rekao je biskup Šaško te ukazao na riječi iz 2010. kada je Papa govorio o toj mogućnosti, i rekao da uviđa kako slabi. „Znakovito je stoga da je svoju odluku odlučio objaviti baš danas, kada slavimo majku Božju Lurdsku“, primijetio je biskup.

Rekao je da je svetkovina Gospe Lurdske znakovita i za njegov osobni život. "Prije pet godina, na današnji me je dan papa Benedikt XVI. imenovao za zagrebačkog pomoćnog biskupa. Dan spomena Gospe Lurdske postao je jedan od nosivih u mome životu i zbog toga je najljepše mjesto na kojemu danas mogu biti upravo ova crkva. Sažimam u ovo slavlje svoju zahvalu, ali ponajprije zahvaljujem za ljepotu Crkve, vjerničku molitvu za moju i ostale službe, u kojima kao grešni ljudi nastojimo slijediti Krista, pod Majčinim zagovorom. Živimo tu radost i novost života", zaključio je biskup Šaško.

Izvor: IKA

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.