"Marijini obroci" - pomoć za najsiromašniju djecu svijeta

28.11.2012.

Pozivamo vas na "Večer Marijinih obroka" koja će se održati u četvrtak, 6. prosinca s početkom u 20 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Tom prigodom će nastupiti popularni zbor mladih "Izvor", a posjetitelji će se moći upoznati s volonterima i radom udruge "Marijini obroci" koja diljem svijeta hrani 700.000 djece.

"Marijini obroci" međunarodni su pokret za uspostavljanje projekata prehrane u školama u zajednicama u kojima siromaštvo i glad sprječavaju djecu da steknu obrazovanje. "Marijini obroci" započeli su 2002. godine kao program prehrane u školama koji je provodila organizacija Scottish International Relief (SIR). Danas osiguravaju svakodnevne obroke u školama za više od 600.000 djece u Africi, Latinskoj Americi i Istočnoj Europi.

Cilj ovog međunarodnog pokreta je kronično izgladnjeloj djeci omogućiti jedan obrok dnevno u školi. Na taj se način djecu potiče da steknu obrazovanje koje ih kasnije u životu može izvući iz siromaštva. Sjedište organizacije Mary’s Meals smješteno je u mjestu Craig Lodge u Škotskoj, ali skupine podupiratelja postoje diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Hrvatska udruga "Marijini obroci" osnovana je u srpnju 2009. godine sa željom da barem djelić solidarnosti koju je Hrvatska osjetila u najtežim trenucima vrati onima kojima je to sad najpotrebnije. Misao koja vodi rad udruge je da svi mogu pomagati. Dakle, da bi se nešto učinilo protiv gladi u svjetu, ne morate biti moćni političari, bogataši ili rock zvijezde. Mala djela ljubavi svake osobe i dobrovoljni prilozi mogu spasiti i promijeniti mnoge živote na bolje.

Kako bi jedno dijete tijekom čitave jedne školske godine dobivalo "Marijine obroke", u prosjeku je potrebno samo 94 kune. Svaka pomoć, bez obzira na veličinu, čini veliku razliku u životima gladne djece. Prema tome, redovite mjesečne ili godišnje donacije "Marijinim obrocima" jedan su od najkorisnijih načina na koji se može pomagati udruzi kako bi ostvarila svoj cilj.

Izvor: Laudato

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.