MLADI AMERIKANCI SE PRIPREMAJU ZA NACIONALNI SUSRET

19.11.2012.

The National Catholic Youth Conference (NCYC) daje posebnu priliku mladima i odraslima da posvjedoče snažan doživljaj Krista i Crkve. Odgovorne osobe u pastoralu mladih, roditelji, dušebrižnici imaju jedinstvenu ulogu u vjerskim životima adolescenata i tijekom NCYC. Time imaju priliku saznati više o tome kako mogu imati pozitivan utjecaj na živote mladih ljudi.

NCYC je uzbudljivo, trodnevno molitveno iskustvo, zajedništvo, te osnaženje za katoličke tinejdžere i njihove odrasle voditelje. Raspored uključuje radionice kao i konferenciju gdje se rješavaju razne teme. Mladi sudjeluju na zajedničkom Euharistijskom slavlju i u liturgiji, obavljaju sakrament pomirenja, te također sudjeluju i u rekreaciji i posebnim aktivnostima, kao što su koncerti, izložbe i interaktivni tematski park.

NCYC 2013. će se održati od 21. - 23. studenog 2013. u Indianapolisu. Geslo susreta nosi zanimljiv naslov: ˝Upisani. Posoljeni. Isporučeni.˝
Pjesmu za susret ˝By the Love of God˝ napisali su Tom Booth i Matt Maher.

Joe Castillo prošle je godine mlade oduševio svojom inspiracijom u umjetnosti crtajući rukama u pijesku na svjetlećoj podlozi. Ovaj impresivan nastup popraćen je dirljivom glazbom dok su 23 tisuće oduševljenih lica promatrale ovaj izvaredan scenografski nastup na NCYC 2011.
Za više informacija posjetite: http://thegrablegroup.com/artist/joe-castillo-first-and-premier-sand-animatio...

Prevela: Ivana Čogelja
Izvor: Ured HBK za mlade
Izvor: http://www.ncyc.info/

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.